Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 68 123
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте.Нямам си идея дали въпроса ми е за тук.Ако решите че не е може да го изтриете.Имам проблем голям с високо кръвно.Назначена ми е терапия но няма резултат.От известно време се говори много за проф.Мермерски и това че се е справил успешно с проблема.Та въпроса ми е някой правил ли е негови рецепти има ли помощ или всичко е реклама.Изчетох всичко тук за хипертония.Моля ако някой има решение да сподели.

Ситиклиник!

Бъбреците проверявани ли са?

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 13:39 от Rima

# 376
Мерси
Дали може от храна да се получи бъбречна криза?
Има ли някаква диета/режим за хранене ?
забранени храни: сол; пикантни храни и подправки; тежки и мазни храни, вкл.тлъсти меса и колбаси; кафе и газирани напитки;

Храненето е подобно като при стомашни и чревни проблеми. Трябва да се приемат повече течности (но да не се прекалява). Чаят от мечо грозде е полезен, но с мярка! Кризата може да бъде отключена от много фактори.
Има и медикаменти, които спомагат разпадането на камъчета, но Вашият лекар ще прецени. Покоят е много важен за отшумяване на проблема.
Дано информацията ви е полезна!

# 377
Имам питане към Вас, нормален ли е цикъл на 23 февруари, продължителност 6дни, и сега да дойде на 17 март? 

На практика е дошъл на 22-рия ден, нали? Аз знам, че е нормално ако се случи инцидентно стига да е на период от най-малко 21 дни Peace

Благодаря! Simple Smile

# 378
Колко ти е кръвното,какво пиеш?
     Стига 170/120 . Пия ко-диован.конкор.реновия.празозин.Резултат няма.

# 379
Как си с кг?

# 380
Смени кардиолога.Проблем с щитовидна жлеза?Може и просто да не е правилната терапия.С мъжа ми обиколихме 5 кардиолога докато намерим този с правилната терапия.

# 381
Смени кардиолога.Проблем с щитовидна жлеза?Може и просто да не е правилната терапия.С мъжа ми обиколихме 5 кардиолога докато намерим този с правилната терапия.
  Пия таблетки за  щитовидната след операция.

# 382
kasi7, не даваш почти никаква информация. Дано пред лекаря говориш повече. Много е важно като отидеш на лекар, да му дадеш цялата информация за състоянието ти: какви други оплаквания имаш, откога е почнало високото кръвно, хипертонията постоянна ли е или просто хиперточнични кризи, колко ти е нормалното кръвно, как се храниш, какви други лекарства взимаш. Не е зле да си записваш стойностите на кръвното на лист.

Има алтернативни методи за трайно лечение на хипертония, но те се прилагат заедно с работеща симптоматична терапия, защото резултатът е бавен при алтернативните методи и през това време си трябва класическа терапия. Трябва да се  намери и проблема преди това. А за да се открие, може да се наложи да посетиш освен кардиолог и ендокринолог, невролог, гинеколог, очен. Какво казва ендокринологът ти?

# 383
  • София
За двойна брадичка (или гуша) какъв лекар трябва да се посети?  Прогресира доста бързо, за няколко месеца при мен. А не съм качвала кг.

# 384
kasi7, не даваш почти никаква информация. Дано пред лекаря говориш повече. Много е важно като отидеш на лекар, да му дадеш цялата информация за състоянието ти: какви други оплаквания имаш, откога е почнало високото кръвно, хипертонията постоянна ли е или просто хиперточнични кризи, колко ти е нормалното кръвно, как се храниш, какви други лекарства взимаш. Не е зле да си записваш стойностите на кръвното на лист.

Има алтернативни методи за трайно лечение на хипертония, но те се прилагат заедно с работеща симптоматична терапия, защото резултатът е бавен при алтернативните методи и през това време си трябва класическа терапия. Трябва да се  намери и проблема преди това. А за да се открие, може да се наложи да посетиш освен кардиолог и ендокринолог, невролог, гинеколог, очен. Какво казва ендокринологът ти?
    becky  имам кръвно от близо 30год;Кардиолога ми е запознат със здравните ми проблеми напълно.Имам проблеми с щитовидната жлеза макар че се подложих на операция продължавам да пия лекарства.Имам тежък РА и трудно се движа.Според мен щитовидната има нови възли но ендокринолога каза че са мастни.Пълен хаос .Кръвното не го овладяват затова правя това запитване за рецептите на Мермерски. Минала съм при всички изброени от теб лекари при всички е ОК.Каква е причината обаче остава въпрос.

# 385
  • София
Здравейте, понеже ме насочиха към темата, да питам и тук: Понеже в следващите дни нямам как да отида на лекар, да се допитам: От време на време получавам остра срязваща болка в коремната област. По принцип не трае повече от 1-2 минути, но последният път доста ме държа и ми беше много дискомфортно при движение. Какво може да е?

# 386
  • София
Здравейте, понеже ме насочиха към темата, да питам и тук: Понеже в следващите дни нямам как да отида на лекар, да се допитам: От време на време получавам остра срязваща болка в коремната област. По принцип не трае повече от 1-2 минути, но последният път доста ме държа и ми беше много дискомфортно при движение. Какво може да е?

Корем е страшно широко понятие....

# 387

Колко е това "от време на време"?
От апандисит оперирана ли си?

# 388
  • София
За евентуална гуша се ходи при ендокринолог.Аз също имам и тази седмица съм на преглед

# 389
Привет! Не знам дали въпроса ми е за тук, но не знам къде другаде е удачно да питам. На 23 години съм, родих преди 8 месеца и веднага след раждането имах един период на нощно потене и вълни, ту горещи, ту студени, втрисане.. Отмина, но напоследък пак се започна. Не знам на какво се дължи, притеснявам се вече, дори не знам какви изследвания трябва да пусна... Може ли някакви насоки, много ще съм ви благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт