Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 68 017
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
подути ли са очите (под очите?) или очите са изпъкнали?
Чула съм, че при Базедова болест са изпъкнали характерно очите, това било един от признаците.

# 541
  • София
Нямам абсолютно никакви оплаквания. Ще изчакам и април тогава. Благодаря ви.  Hug

# 542
Някъде бях чела,че при проблем със сърцето също могат да се подуват очите.С бъбреците също.

# 543
Пуснах този въпрос в стоматолог. подфорум но там "движението" е по-малко затова пиша и тук:
сутринта, докато си миех зъбите сдъвках четката(стана неволно, бързо и силно). Минаха няколко часа, а продължават да ме болят зъбите вдясно, и долу и горе, като набито.  Не мога да определя точно кои, може би 4-5-и и 6-и двустранно. Какво мога да направя в случая. Има ли смисъл да отида на зъболекар, ако няма видим проблем? Преди малко видях, че липсва микроскопично парченце до пломбата на 5-ти зъб, което обаче не помня дали не е от по-рано  Sad
Ако някой може да даде съвет?

# 544
Вероятно си наранила венците.  Жабури с хубава вода за уста
За пломбата ще идеш на зъболекар, няма как  Grinning Не знам колко е спешно обаче

# 545
Не е проблем на венеца. Захапах, явно доста силно, пластмасовата част на четката. Натъртени са зъбите и под тях  Wink, двустранно.

# 546
  • Варна
Незнам дали въпроса ми е за тук, но може ли да се получи вагинална инфекция кандида от използване на мокри кърпи? Наложи ми се да ги използвам два дни и сега чувствам дискомфорт. Та нали бебетата с това ги почистват? Почти съм сигурна, че е от това.
Кандида не, по скоро се е нарушило развновесието на млечно-киселите бактерии. На мен ми помага това мазило с алое:
http://apteka.framar.bg/30001165/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BA%D0%BB% … D0%B3%D0%B5%D0%BB
Благодаря ти! Вече ми мина, но ще имам пред вид този препарат.

# 547
  • гр.Пловдив
Някъде бях чела,че при проблем със сърцето също могат да се подуват очите.С бъбреците също.

На мен са ми подути редовно горните клепачи,но го отдавам на прекомерната употреба на сол newsm78

# 548
От въглехидрати също се подуват очите.

# 549
  • Тра-ла-ла
Отоци на очите, по-точно на клепачите, могат да се появят и при настинки, проблеми със синусите, инфекции в носа.

# 550
Кръвно налягане на двете ръце е различно, възможно ли е? Ако да, то кое е вярно?

# 551
  • на Мелмак
Да, различно е, има правила за мерене, вярното е на лявата ръка и то при правилно поставен маншон.

# 552
Аз използвам апарат за китка,има отклонение от около 3до5 от реалната стойност.Знам,че за да измерите точно трябва да легнете и 5мин. да не ядете и пиете,да не се движите и да говорите,а също е хубаво и да се измери 3пъти един след друг,и да се взема средна стойност.Но и с веднъж става  Peace

# 553
  • Sofia
Кръвно налягане на двете ръце е различно, възможно ли е? Ако да, то кое е вярно?
Измерва се на лявата ръка.

# 554
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт