Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 67 907
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте ,имам следния въпрос:
имам поликистоза ,според АГ /само ехографски такава/,т.к нямам окосмяване ,пъпки и излишно тегло ,но го смених и отидох при друг гинеколог ,който директно ме пита имам ли о космяване  Shocked  , т.е не беше сигурен ,а не носеше очила  Rolling Eyes , останах буквално матирана , нямам мустак и косми  #Cussing out , ,предния аг НЕ ме беше питал имам ли нямам ли ,беше си преценил. Ще пускам тестостерон и буквално ми е напрегнато да не излезне висок....кажете какви са признаците на висок тестостерон ? И може ли да съм с поликистоза без да имам тези гадни симптоми ...????

Не те разбирам. Кое намираш за "матиращо" в задаването на подобен въпрос? Rolling Eyes Лекарят няма как да знае дали имаш или нямаш излишно окосмяване, което премахваш, без ти да му кажеш. Абсолютно всеки ендокринолог, при когото съм била, ми е задавал този въпрос. Не го намирам за странно.

# 631
  • София
Минала си и си питала навсякъде,само не в ХЕИ  Simple Smile Секрета е на място,ще разбереш като отидеш  Peace
Не е толкова страшно,все пак това им е работата...
За съжаление ХЕИ не ми близо, въпреки че обмислях да звънна и да питам, но понеже се паднаха събота и неделя питах тук. Аз ще си занеса всичко прилежно и силно ще се надявам да ми го приемат. Praynig
И не, не ме е страх, срам ме е. Flushed

# 632
  • Варна
Здравейте ,имам следния въпрос:
имам поликистоза ,според АГ /само ехографски такава/,т.к нямам окосмяване ,пъпки и излишно тегло ,но го смених и отидох при друг гинеколог ,който директно ме пита имам ли о космяване  Shocked  , т.е не беше сигурен ,а не носеше очила  Rolling Eyes , останах буквално матирана , нямам мустак и косми  #Cussing out , ,предния аг НЕ ме беше питал имам ли нямам ли ,беше си преценил. Ще пускам тестостерон и буквално ми е напрегнато да не излезне висок....кажете какви са признаците на висок тестостерон ? И може ли да съм с поликистоза без да имам тези гадни симптоми ...????

Да,възможно е да имаш поликистоза само ехографски без други симптоми.Аз съм така,по двата яйчници имам кисти,но нямам повече от нормалното окосмяване,килограмите ми са съвсем в норми.И дори забременях лесно.Всеки доктор ще те попита за окосмяването,той от къде да знае дали не си се епилирала предния ден.А дали е нужно да слага очилата и да ти търси косми и да те пощи Laughing

# 633
А тестоктерона ти как е ? Embarassed Мен това ме притеснява да не излезе висок.

# 634
  • Варна
А тестоктерона ти как е ? Embarassed Мен това ме притеснява да не излезе висок.

Последно беше в норми.Но съм го изследвала преди години.Според моята докторка поликистозата е състояние и не лекуваме.Преглед 1-2 пъти в годината и това е.

# 635
За издаване на първа в живота здравна книжка искат да има и проба /манту/, която се прави само понеделник, вторник и петък, защото се отчита след 72 часа.  Регистратура на Болница за белодробни заболявания, София - ул.Кирил и Методий,78: 02/983 27 76.   

# 636
Виждам,че обсъждате издаването на здр.книжка.
При мен стана по така наречения "връзкарски начин",впрочем не се познавахме с шефката и когато разбра ,че джи пи-то ми искаше 50лв Laughing беше шокирана. Постъпих на работа /в ресторант/ , попълних книжката ,дадох 20лв и тя уреди всички формалности ,без проби и главоболия от моя страна . Сега презаверяването ми струва 15лв. ,но няма да работя с въпросната управителка и може би и аз ще давам проба. Rolling Eyes

# 637
  • София
Не ми е първа в живота тази здравна книжка, но старата не зная изобщо къде се е затрила през годините. Много сложна работа, а дори няма да работя с храна... Tired

# 638
Това с „връзките” навсякъде го има   Tired .Не дай си Боже да си преносител на някаква болест,или злоупотребят с личните ти данни.А и съм много против рушветите и разните подобни незаконни дейности.Та,мерси  Stop

# 639
  • София
При мен стана по така наречения "връзкарски начин",впрочем не се познавахме с шефката и когато разбра ,че джи пи-то ми искаше 50лв Laughing беше шокирана. Постъпих на работа /в ресторант/ , попълних книжката ,дадох 20лв и тя уреди всички формалности ,без проби и главоболия от моя страна . Сега презаверяването ми струва 15лв. ,но няма да работя с въпросната управителка и може би и аз ще давам проба. Rolling Eyes

Това е ужасно... Sick Sick Sick Sick Sick

# 640
  • София
Нито връзки искам, нито имам намерение да си получа здравната книжка по какъвто и да било нелегален начин, влязох тук да попитам две конкретни неща. Утре ще отида, ще нося всичко необходимо, пък ще видим какво ще кажат, приемат и т.н. После ще пиша, какво е станало. Simple Smile

# 641

Това е ужасно... Sick Sick Sick Sick Sick

Чувала съм за подобни неща. И аз казвам ужас, след като ще работи в ресторант, и ако е прЕносител на нещо, всички клиенти ще се заразят. Затова повечето клиенти през лятото се разболяват. Нямам думи.

Последна редакция: нд, 09 апр 2017, 15:39 от Jennifer_w

# 642
Това с „връзките” навсякъде го има   Tired .Не дай си Боже да си преносител на някаква болест,или злоупотребят с личните ти данни.А и съм много против рушветите и разните подобни незаконни дейности.Та,мерси  Stop

Не одобрявам това с връзките, но нещата, за които проверяват за книжка са няколко  бактерии - Еширихия коли, Салмонела, Шигела, и още 2-3 неща. Ако човек е преносител на което и да е, ще бъде постоянно в тоалетната с почти неспиращ поток,  дали отдолу, дали отгоре, в някои случаи и от двата края едновременно. Варианта да е преносител без симптоми е нищожно малък и трябва да е толкова зле с личната хигиена, че в тоалетната да си омаже ръцете, и след това да се върне на работа без да се измие, че да го предаде на някой. 

# 643
За здравна книжка, по нормалния начин, никакви материали не се носят. На място се взема секрет с един тампон, плюс една лепенка. Манту не трябва. Само чревни.
Не заблуждавайте хората. Peace

# 644
DeVa,работя в производство в хранителната индустрия.Всяка година презаверявам ЗК.През 2012—2013г тези отгоре решиха,че във всяка книжка трябва да има проба Манту.От 2014 решиха да се водят на отчет в ХЕИ,преди това пък искаха и заверка от там.А относно материала за изследвания,както казах по—назад,във всяка лаборатория процедират по различен начин  Peace .Та не смятам,че съм заблудила когото и да било.

Общи условия

Активация на акаунт