Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 62 542
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
В луминисцентните пури има живак и ако евентуално е останало по обувките (минахме на сантиметри от стъклата). Изпаднах в паника. Знам, че има сяра за пиене но тази ми казаха от фирмата, че е само за външно приложение и не знаят как, лекар да ми каже!? Проблема е че когато почистих сярата с вода на чешмата, те попиха ....Може би трябва да изпера обувките?

# 721
  • Варна
И живака е в пренебрежително малко количество в лампите и сярата не е проблем Tired

# 722
Ами обувките са на детето, какво да се прави панирах се  Crazy Да ги пера ли според вас или може да се носят и така.

# 723
  • Варна
Сярата е минерал на здравето и красотата,не си ли чувала това  Simple Smile
Ако ще ти е по-спокойно ги изпери,времето е топло,ще изсъхнат за два часа.
Не се поддавай на такива паники,защото човек в такъв момент не мисли рационално,а понякога е важно.

# 724
Чувала съм но явно има два вида. Тази, която купих не пише че може да се пие.

# 725
  • Варна
Чувала съм но явно има два вида. Тази, която купих не пише че може да се пие.

Сега ти за посипаната сяра в маратонките ли се притесняваш или искаш да я пиеш?

Ето ти сяра за пиене

# 726
Анонимната с кистата съм .
Днес ми поставиха за болките инжекция кортизол Rolling Eyes ,май нещо такова каза моя док .
Оттогава минаха поне 4 часа ,но облекчение не изпитвам никакно ,дори имам нужда от доза аулин . Сестрата ,която ми я би ,едва ли не гарантира ,че лесец няма да имам нужда от обезболяване .
ПОМОЩ! Rolling Eyes

# 727
  • Варна
Анонимната с кистата съм .
Днес ми поставиха за болките инжекция кортизол Rolling Eyes ,май нещо такова каза моя док .
Оттогава минаха поне 4 часа ,но облекчение не изпитвам никакно ,дори имам нужда от доза аулин . Сестрата ,която ми я би ,едва ли не гарантира ,че лесец няма да имам нужда от обезболяване .
ПОМОЩ! Rolling Eyes

Добре де тази киста,при положение че създава толкова проблеми никой ли не спомена за операция.Едва ли ти се мисли за това,но така живее ли се,нон стоп на обезболяващи.

# 728
То не е за говорене направо .
Преди 2г. започнах при ортопед със съмнения за костен инфаркт ,диагнозата се отхвърли така попаднах на много пекан ревматолог , който просто съумя да търси връзка между болките в ставата и гин.проблеми.

Дори и аз не съм мислила ,че има нещо общо кистата в левия яйчник с болката в лява тазоб.става.,защото проблемния яйчник беше десния ,той си е правил кисти и съм имала болки само в него .  

Според ревматолога съм имала нещо преходно ,което се е "разменило" с кистата , НЕ вярвам в случайности ....от 2години си ме боли по един и същ начин ,но никой не вярва....
Забравих-кистата ми я откриха преди месец.

# 729
  • Варна
Намери си читав гинеколог,ако трябва консултирай се и с хирург и ако се налага я оперирай тази киста.

# 730
  • София
Живакът не се ли изпарява доста бързо?
И сте минали покрай счупеното при това....
 #Crazy Лелеее, вече разбирам защо масово се пише анонимно.....

# 731
за кистата отляво - постоянна ли е болката или на периоди.

Ако е на периоди, би могла да опиташ нони, womanixin, чайове, джинджифил за стопяване. За дермоид не се знае дали ще помогне, но за фоликулярни или на жълтото тяло може и да помогне.

Пази се от тежко, резки дживения и всичко, което може да я повреди.

Не е зле и веднага да отидеш на ехограф, ако изведнъж са се увеличили болките, защото може да се е случило нещо, което е спешно.

Успех! Много неприятна работа са кистите.

# 732
  • Тра-ла-ла
   Да, и аз прочетох за тази бактерия, че е много упорита. И докторът ми каза същото. В крайна сметка успяхте ли да си излекувате от тази бактерия? От един антибиотик ли ви мина или изпихте няколко антибиотични средства и един след друг ли антибиотик приемахте? Имам чувствителност към антибиотиците и ме е страх наистина да приемам антибиотици.
При мен имаше и хиперторфия на лигавицата на носа. В общи линии пиех АБ за дадена бактерия, бам!!! на следващия път - друга. Айде пак АБ.  Псоледните бяха Стафилококи ауреус. Накрая ме оперираха и уж трябваше носът ми вече да е добре и да не задържа бактерии. 12 години гаранция. Дръжки. От тогава заеВ@х и антибиотици, и доктори. Гледам да си промивам носа често, за да не се задържат на огнище....къде успешно, къде - не.  Поддържам си имунитета и т.н. Скоро мисля да си пусна една МБ, за да видя какъв ми е текущия статус.

При теб къде са  бактериите?! Мисля, че се правят тестове за иантибиотици. Питай личната лекарка как точно стоят нещата bouquet

# 733
Кистата не ме боли ,а лявата тазобедрена става с която граничи . Пише в епикризата ,че е дермоидна или хамартом -уместна с УЗ верификация с размери 47/30/40мм  .
Не вярвам,че ще помогне хомеопатията . На узи трудно ми я откриха ....

# 734
  • Тра-ла-ла
Кистата не ме боли ,а лявата тазобедрена става с която граничи . Пише в епикризата ,че е дермоидна или хамартом -уместна с УЗ верификация с размери 47/30/40мм  .
Не вярвам,че ще помогне хомеопатията . На узи трудно ми я откриха ....
Възможно ли е да е остатъчно усещане?! Или възпаление от постоянното дразнене, което тепърва трябва да се лекува?! Или някъде някой нерв да е прищипан newsm78

Общи условия

Активация на акаунт