Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... LI

• 162 537
  • 780
  •   1
Отговори
# 585
  • софия
В подсъзнанието на всеки от нас дебне атмосфера на еротизъм,садизъм и разложение-това е мисъл на Салвадор Дали. Вероятно Алмодовар изкарва нещо от това навън и затова не всеки може да го приеме.

# 586
Ако случайно не е препоръчван: Dalida. Не знаех почти нищо за живота ѝ, но този филм....страхотен.

# 587
  • София
Ако случайно не е препоръчван: Dalida. Не знаех почти нищо за живота ѝ, но този филм....страхотен.

Аз го препоръчвах наскоро, радвам се, че те е впечатлил и теб. Актрисата е абсолютно попадение.

Сетих се за още един филм с биографична нишка - L'odyssee / The Odyssey (Одисеята на Жак-Ив Кусто) (2016)
Филмът засяга интересни, но и доста противоречиви аспекти от живота на изследователя Кусто, вечно неспокойният му дух, огромното его, мегаломанските му проекти, както и сложните отношения със семейството му.
Операторската работа и подводните снимки са много впечатляващи.

И още един непретенциозен, но добре направен филм - Alone in Berlin (2016)
Семпла и трогателна история за отчаяната смелост в един скромен героизъм, проявен срещу нацизма във време на страх и опасност.

# 588
По повод препоръката за Alone in Berlin се сетих за един друг филм с действие развиващо се в Берлин -
Eine Frau in Berlin Великолепна игра на Нина Хос. По действителни събития.

# 589
  • срещу двата комина :)))
напоследък ми остана малко време и се заех с гледане на филми , започвам ги подред  Laughing

The Dressmaker - изключително много ми хареса, хем беше драматичен, хем имаше нотка на прекрасна черна комедия. Няма нужда казвам колко прекрасна е Кейт Уинслет, но да дам и едно положително мнение за Хемсуърт. Разчуства ме историята, поревах си добре, но въпреки това филма ми остави положително чувство. Спомням си, че тук бях чела коментари за него, но намерих само един с търсачката  newsm78

How to be a latin lover - хем си знаех, че ще е глупав, хем се изненадах колко точно  Mr. Green мисля, че се засмях точно три пъти  Mr. Green

Hidden figures - хареса ми, въпреки че бяха прекалии с патоса и мелодрамата. Не е най-добрия филм, който съм гледала на тема онеправдани афроамерикаци, но е чуден за дъждовен следобед

Viceroy's House - прекрасен филм,не съм запозната изобщо с тази история, но ми беше много интересно и ме накара да се разровя и да почета малко. Хю Боневил е винаги прекрасен, а Джилиън Андерсън е направо невероятна. Препоръчвам го на всеки, който се радва на костюмни драми и няма против да си поплаче малко. Плюс е, че режисьора е внучка на жена, преживяла тези времена и вкарва доза реализъм в цялата работа.

The Dark Tower - дори нямам думи да опиша колко е зле този филм и имайте предвид, че нито съм чела книгата, нито имах идея за какво става въпрос във филма, но просто това беше някаква пародия на филм. Пълно препускане из сюжета, никаква идея тези герои какви са, за какво се борят, още повече пък някакъв бекграунд за тях самите. Само ефекти и безсмислен екшън. Язък им за каста ... хубавото, е че сега имам желание да провета книгите  Joy

# 590
Снощи гледах Антропоид (2016). Имам някакво не-съвсем-здраво влечение към всичко, свързано с Втората световна война, а този филм е на такава тематика, по действителен случай. Очаквано тежък - имаше брутални сцени, на които се извръщах. Много успешно да предадени изключителния героизъм и самоотверженост на чехословашките агенти, имаше особено силни сцени, много ми хареса филмът като цяло. Бонус е участието на Килиън Мърфи и Джейми Дорнан (вторият чак взе да ми харесва, а иначе ми е доста безличен). А финалната сцена е просто размазваща. Препоръчвам да се гледа, но може би не точно в неделя вечер...
Скрит текст:
Разказва се за операция "Антропоид" - покушението над Хайдрих - третият в йерархията след Хитлер и Химлер и най-високопоставеният убит нацист.

# 591
  • София
Не се впечатлих много от " Снежния човек", по средата на филма вече и знаех кой е убиецът.  Laughing

# 592
По препоръки от торентите и високата оценка гледахме Wind River / Дивата река (2017)
http://www.imdb.com/title/tt5362988/

На мен ми хареса,тежък филм...,но моя мъж беше разочарован...

# 593
Ние с приятеля ми също не бяхме кой знае колко впечатлени. И двамата поотделно го оценихме с 6/10.... т.е с почти две единици надолу от сегашната оценка в ИМДБ - 7.9/10

# 594
Никой ли не е гледал Вездесъщият? С любопитство очаквам коментари.

# 595
  • София

Аз го гледах. На мен като цяло ми хареса, но аз винаги съм леко скептично настроена към българските филми и гледам да нямам големи очаквания. За края очаквах нещо по-интересно, но на мен така или иначе рядко ми се случва да ми хареса завършекът на някой филм. Общото взето ми хареса и актьорската игра.  Simple Smile

# 596
  • София
Отзивите са добри като цяло, но аз още не съм го гледал.
Иначе чакам с нетърпение Възвишение. Simple Smile

# 597
И аз чакам Възвишение, но имам притеснения за част от актьорския състав. 

# 598
1922 - интересен филм по новела на Стивън Кинг. Наистина добре заснет и историята поне за мен беше оригинален прочит на темата за престъплението и възмездието. Едва познах главният актьор, който по принцип харесвам. През целия филм се питах той ли е, не е ли той. Ами той се оказа Simple Smile
http://www.imdb.com/title/tt6214928/

# 599

Аз го гледах, с мъжът и дъщеря ми (16г), въпреки различните ни вкусове и на тримата ни хареса. Добра игра на главния герой, на баща му и на Духовникова. Филмът засяга актуални за времето ни проблеми- апатия във връзката, отчуждение, злоупотреба с модерните технологии, навлизане в личното пространство, нездраво любопитство, което води неочаквани събития след себе си. Аз обаче съм почитател на българските филми по принцип:)

Общи условия

Активация на акаунт