5-и клас – не му се учи. Вие как се справяте?

• 67 243
  • 1 161
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
По мое скромно мнение, като линвист, е идиотщина да товарят децата с лингвистични термини толкова много. В старанието си да запомнят името, забравят същината. Същото е и с литературните.

В интерес на истината моя син не е отговорил конкретно на този въпрос.Същевременно на друг въпрос е писал,че едната сестра е зла и завистлива,а другата е трудолюбива и добра.Де факто си личи,че е четена приказката,но този въпрос не е разбрал и съответно оценката пада.
Много е вероятно и госпожата да им е обяснила какво значи "опозиционна",но или не е чул или не е разбрал.

# 211
  • София
а е възможно и да не им е обяснила.  Говорете с децата си да питат по време на час, когато нещо не им е ясно, дори рискувайки учителката да се разсърди. А ако се разсърди, вие се заемете да говорите с нея кое толкова я е подразнило. Забелязвам, че никой не учи децата да питат, а дори обратно - сякаш възрастните се опитват да отбягват въпросите.

# 212
По мое скромно мнение, като линвист, е идиотщина да товарят децата с лингвистични термини толкова много. В старанието си да запомнят името, забравят същината. Същото е и с литературните.
И моето скромно мнение на филолог е точно такова.

# 213
  • София
Ужасно е това с термините, в 7-мокласната подготовка на сина ми научих толкова нови думи - синекдоха и досега ми е любима.

# 214
А апосиопеза? Mr. Green

# 215
  • София
дори не мога да го произнеса, камо ли да разбера какво е.

# 216
  • Варна
А ако обичате давайте и превода Embarassed

# 217
Не мога да го преведа, но ми звучи научно и международно.  Laughing

# 218
  • Варна
Не мога да го преведа, но ми звучи научно и международно.  Laughing

Joy

# 219
Смешно ли ви е? Смейте се, смейте се. Това ги чака и вашите деца. На вас ви звучало научно и международно. Tired Един седмокласник може да ви сложи в малкия си джоб. Само дето всичко това е ненужна информация, която задръства мозъка им. Ей го на, след десет години няма да го помнят, но сега душата им вадят - на сън да го бутнеш да го знаят. И както сега ви е смешно, така в 7 клас ще се ръснете за школата, която ще им диктува и ще наизустяват какво е синекдоха. Или ще повтаряте до умопомрачение вие с тях. Кое си избирате?

# 220
Смешно ли ви е? Смейте се, смейте се. Това ги чака и вашите деца. На вас ви звучало научно и международно. Tired Един седмокласник може да ви сложи в малкия си джоб. Само дето всичко това е ненужна информация, която задръства мозъка им. Ей го на, след десет години няма да го помнят, но сега душата им вадят на съм да го бутнеш да го знаят.
Смешен плач, казваш? Така си е.

# 221
Ами, за мен края му се вижда, вие на където вървите, аз от там се връщам. И ако сега охкате на 5 клас, допускам, че в 7 направо ще виете. И което съм споделила, е с идея на някой да му е от полза, да се приготви и физически и психически и финансово. Учели в училище. Да-да. Ако учеха (ако ги учеха), нямаше да има бизнес-нишата школи. Урок да се подпомогнеш и надградиш-да. Но за да избуташ в училище-има нещо много сбъркано.

# 222
Ами, за мен края му се вижда, вие на където вървите, аз от там се връщам. И ако сега охкате на 5 клас, допускам, че в 7 направо ще виете.
Не точно. Голямото ми дете, ако изобщо може да се нарече дете такъв пергиш, е на 24.  Laughing

# 223
Не визирам теб. Пиша си общо.

# 224
  • Варна
Ще ревем,ще повтаряме и ще се оплакваме във форума Blush

Общи условия

Активация на акаунт