Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 11

• 96 737
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Първите ми бебета изплакваха веднага, или почти веднага, не съм забелязвала забавяне. Сега последното дълго време не изплака, но видях, че крачето му мърдаше и затова запазих сравнително спокойствие, накрая само измяука нещо.

# 361
  • София
Електра, половината (задните) води си остават в матката. При нормално раждане те излизат след бебето, ама при секцио те са си вътре, нормално е да се понагълта мишока.
Бебетата изпракват, когато пъпната връв е клампирана вече.

# 362
Интересно.... Аз също много се вълнувах дали ще проплачат, защото при секцио не виждаш веднага бебетата. Моите почти веднага заплакаха силно. Нямам представа дали са аспирирани. Пише ли го в епикризата?

# 363
А като ни настанят в стаята след реанимация,имаме ли телевизор там? Иска ми се самостоятелна,но както се падне.

# 364
А като ни настанят в стаята след реанимация,имаме ли телевизор там? Иска ми се самостоятелна,но както се падне.

Имаш телевизор, но няма да имаш време за него. Wink

# 365
Кити, пише го в епикризата, аз там го четох.
Без " съквартирантка" в стаята щеше да ми е скучно. Общо имах три за целия престой и трите бяха готини Simple Smile

Надин, мен ми е жал, защото водите бяха зелени и гадни. Кой знае какво му е било на миличкия да ги гълта...

# 366
Кити,така ли? Хм,може Grinning

# 367
Да, без съквартиранка щях да се гътна от скука и притеснение. Много си помагахме. Още държим връзка с мацката. Така, че внимавайте какво си пожелавате с тази самостоятелна стая.

# 368
На мен пък ми хареса да съм в самостоятелна стая и баня, прескачах при съседките, когато ми беше скучно. Едната идваше при мен до тоалетна понякога. Като цяло ми се спеше и гушкаше с бебка, до телевизия не съм стигала, нито до скука.
Електра, спокойно- често се случва, няма да му повлияят на твоя хубавец тези води, не ги мисли толкова.

Последна редакция: вт, 28 мар 2017, 09:46 от Анонимен

# 369
И аз си мисля,че ще ми в добре в самостоятелна. Peace както дойде-разбрах,че не можем да я избираме

# 370
Ниа, той беше на антибиотик и системи заради тия води, така че още там взеха мерки Simple Smile Просто ми е интересно и понякога се замислям до каква степен осъзнават бебетата какво става и колко помнят от раждането newsm78 В случая дано да го забрави бързо.

Аз за съжаление имах време за телевизия. От 5-те дни престой само последните два часа, преди да си тръгна хубавеца ми го донесоха в стаята - тогава му махнаха системите. Ходех на свиждане при него в неонатологията от 12:30 до 13:30 и толкова. Един час го хранех и го гушках. Крепеше ме мисълта за този един час, кога ще дойде. Не искам да мисля какво преживяват мамите с бебета в кувьоз месеци наред...
От тази гледна точка съм благодарна на съквартирантката. Ако не беше тя щях да си седя в самостоятелната стая и да рева по цял ден над тъпата помпа за цедене. Яд ме е, че не й взех телефона, каква съм патка Sad
А първата вечер на 3-я етаж първата ми съквартирантка ми помогна като ми изтекоха водите посред нощ.
Абе хубаво си е да има някой наоколо Simple Smile

# 371
Моето бебе изплака веднага при секциото и то доста силно, като малко гларусче. Роди се 2,900 кг. в 39 г.с. Сложиха го за кратко върху гърдите ми и после го отнесоха. Следобед в реанимацията, като свалиха бебчетата при нас оперираните мами, сестрите казаха, че моето е ревяло най-силно в отделението. Другите бебчетата спинкаха кротко, а моето се дереше. Честно казано, не знаех какво да правя. Чак се изпотих от напрежение и притеснение. Гушкахме се, но се успокои едва когато подадох гърдата. Не исках предвид обезболяващите, но бебето се кротна веднага. Оттогава се майтапя, че имам два начина за успокоение - лява и дясна гърди.
С другите мами се харесахме веднага и поддържаме връзка, ходим заедно по паркове и празници. Бях в двойна стая и нощем с другата мама оставяхме бебетата при сестрите, за да можем да поспим добре. Една от майките беше в самостоятелна стая, бебчето си оставаше при нея, за да наваксат с кърменето през нощта.

# 372
Една мацка беше разказала в отделна тема за преживяванията си в клиниката. Ето отговора на Стаменов: https://www.nadezhda.bg/novini/Кogato-chovek-prevrushta-mukata-si-v-gnyav-i-omraza-ne-boli-po-malko-259/

# 373
Това беше първото, което видях сутринта и чувствата ми са ужасно противоречиви. Страшно много се натъжих отново, припомняйки си историята, защото това е най-големия ми страх в момент. Дори се разплаках от невъзможността да се направи нещо в подобна ситуация. От друга страна не съм очаквала друг отговор от др Стаменов, той е длъжен да защити честта на болницата и екипа си. Официалната му версия е тази, но съм сигурна, че са взети необходимите мерки. Моля се само такива случаи да са все по-малко и да не се случват!

# 374
  • Пловдив
Една мацка беше разказала в отделна тема за преживяванията си в клиниката. Ето отговора на Стаменов: https://www.nadezhda.bg/novini/Кogato-chovek-prevrushta-mukata-si-v-gnyav-i-omraza-ne-boli-po-malko-259/
Много човешки и разбираемо го е написал.

Общи условия

Активация на акаунт