Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 11

• 96 739
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
Др Стаменов е пуснал отговора и в темата в БГ мама, която беше започнала пациентката. Не зная доколко е удовлетворяващ отговора, но в този случай не мисля, че каквито и да било последствия биха били удовлетворяващи.
За съквартирантките по стая в болницата- явно пак си зависи и е до човек, аз главно исках самостоятелна баня, но ето че си нямам другарче от Надежда, та отивам да диря Електра из парка следобед Simple Smile

# 376
Клиърче, не при всички двойни мами се развиват така нещата. Чети по-малко такива истории, следи се, няма как да ти е спокойно, но все пак трябва да си наложиш малко позитивно мислене. Вярвай и си повтаряй, че при теб всичко ще се развие нормално. Важното е майката да вземе съответните правилни решения. На нейно място не бих отишла в Надежда в тези седмици. Лично за себе си бях решила, ако не дай си боже беше тръгнало такова раждане, нищо че съм на 500 км от София, да палим колата и в Майчин дом.
А за коментара, гарван гарвано око не вади  Wink

# 377
Ниа, към 12-13ч мисля да ходя. Ама понеже се кърмим и нямаме график за хранене не знам какви ще ги свършим, иначе направо бих ти казала да си направим среща Simple Smile Ходя в горната част на парка, откъм Гоце Делчев.

Клиър, хич не си мисли такива неща Naughty Всичко ще е наред! Знаеш ли в мартенската отчетна колко мами с близнаци си дочакаха датите за секцио и дори имаха по-леки бременности от някои с едно бебе - в момента поне за три се сещам. И ти ще си така Hug
Иначе съм съгласна и го бях писала, че МД е мястото при такива ситуации.

# 378
  • В сърцето на любимия човек
И аз съм на мнението, че отговорът на Стаменов е адекватен, колкото и да не се харесва на някои пациенти. Аз също не бих порицала публично колега, има как това да стане без да бъде сринат авторитета му, защото никой не е защитен от грешки. Надявам се наистина проблемът с комуникацията лекар-пациент да се отстрани в по-голяма степен.
Едно му признавам на д-р Христов - предупреждаваше ме как да действам в определени ситуации и в това отношение бях подготвена и ме пращаше към съответен специалист при нужда. Но и беше честен с мен като ми каза, че ако има сериозен проблем лекарите могат да направят много малко  Tired

# 379
Електра,когато моята кума роди преди година,бебенцето й беше 2,500кг. ,нагълтало се със зелени води-беше на антибиотици и тя. Сега е щуро и здраво детенце. Heart Eyes Пу-пу.
Относно отговора на д-р Стаменов - личи си,че зад написаното стои човек преди всичко.

# 380
Клиърче, не се притеснявай. Аз имах изключително лека и приятна бременност с близнаци. Родиха се с планово секцио в 39-та седмица живи, здрави и прекрасни. Гледай си спокойствието и бъди позитивна. Всяка бременност е индивидуална. Плаках, докато четох отново писмото на Боряна. Много ме боли за всички страдащи майки. Болката им трябва да е неописуема. Понякога се чудя защо съдбата е толкова жестока и причинява такива трагедии на хората. Чест му прави на Д-р Стаменов, че е отговорил. Искрено се надявам обслужването в болницата да се подобри и да се информират пациентите подобаващо. На мен също това ми липсваше по време на престоя в 'Надежда'.

# 381
Момичета, хормоните не прощават на разтревожения ми ум... много емоционално реагирах сутринта!   Blush
Старая се да мисля положително и да гоня всякакви черни мисли!  Hug

# 382
  • Пловдив
Мами на близнаци и бременни такива, колко от вас са били със серклаж и имало ли е причина за него? Аз съм в 19+3 г.с, благодаря на Господ всичко е наред, но д-р Персенска беше казала че е добре да се направи, а д-р Михова и д-р Арабаджикова казаха че без причина няма да направят. Шийката ми на 8.03 беше 35 мм. В петък съм при док и пок ще я видим. И аз като Клиърче се шашкам много  Crazy

# 383
Дриймче, аз чакам 6ти да си кажат тежката дума, защото имам разширение на канала. Не знам от какво се е получило, но за да не навлезе инфекция док каза, че е по-добре да се направи, ако не се прибере. Иначе дължината ми я мерят около 40мм. Засега не съм се шашнала за серклажа. По-добре да го направят и да ми е спокойно! И ти ли с двойна радост?

# 384
  • Пловдив
Дриймче, аз чакам 6ти да си кажат тежката дума, защото имам разширение на канала. Не знам от какво се е получило, но за да не навлезе инфекция док каза, че е по-добре да се направи, ако не се прибере. Иначе дължината ми я мерят около 40мм. Засега не съм се шашнала за серклажа. По-добре да го направят и да ми е спокойно! И ти ли с двойна радост?
Да, и аз съм с двойна радост Wink и понеже имах препоръка от д-р Персенска, сега се шашкам, още повече като чета че се прави до 16-17 г.с.после било "на горещо" и рисково.

# 385
Според мен само превантивно без показатели, както е при мен, няма смисъл. В коя седмица си сега? Аз на контролата ще съм 19. Следят те и си в добри ръце!  Hug

# 386
  • Пловдив
Според мен само превантивно без показатели, както е при мен, няма смисъл. В коя седмица си сега? Аз на контролата ще съм 19. Следят те и си в добри ръце!  Hug
Сега съм в 19+3 дни. Вярвам и на двете док, но притеснениего ми май е в повече Wink

# 387
Трябва да си направим клуб на притеснените бременелки! Нали четеш и аз каква съм паника...  hahaha

# 388
Дрийм, най-добре е лекар да прецени, Михова за мен е най-добрият лекар, благодарение на нея съм майка на две прекрасни деца.И моята беше около 40, изкарах така до раждането. И незнаех какво е контракция, макар че родих големи бебета. Следиш се и слушаш нарежданията  Grinning

# 389
  • София
И с двете раждания имах зелени води. Големият ми син беше 3 дена на антибиотик, защото е погълна малка част от тях, при малкият нямаше проблем, макар и той да беше пил малко (да не остане назад  Wink).  Peace

Отговорът за мен е човечен, но прекалено общ. Нищо не се казва, освен че работят със сърце и толкова. Това си го знаем. Ясно, че няма да порицае докторите публично, но поне да даде сигнал, че нещата се уточняват, докторите ще бъдат запознати с евентуалните пропуски и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт