Баба Марта наближава,а СЕПТЕМВРИйче все по-голямо става!!! Тема 3

• 36 759
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
грижите ли се за пренаталното възпитание на бебшорите?

# 631
Благодаря ти сън-смайл, за изчерпателния отговор

# 632
Привет,

Sun-smile - Благодаря Simple Smile Аз общо взето поизчетох доста за тази мутация, която имам и с 2 думи не усвоявам напълно фолиева киселина и трябва да пия Мета фолиева киселина, но лекаррят не сметна за нужно да ми го каже сам, а трябваше да му вадя думите с "ченгел" Simple Smile...
Ти къде си правила БХС, моят е от Щерев и има само две колонки Възрастов риск и Изчислен риск, предполагам, че изчислен риск е еквивалентно на комбиниран риск ?  newsm78
Благодаря Simple Smile

# 633
Boddy_Boddy радвам се че си взела инациативата в твой ръце, че найстина някои лекари просто не ми се коменирант.
Що се отнася до БХС изчисленият риск = комбинираният. Аз не съм в Бг, а в Испания. На моят БХС нямаше нито възрастов риск, нито биохимичен, нито рефер. стойности, само изчисленият (комбиниран) риск и стойностите от ултразвука и кръвното изследване. Трябваше да изчакам няколко дни преди да коментираме резултатите с моя д-р и понеже очаквах по-подробни данни като в Бг, четох доста и после и с д-р си поговорихме. Това, което съм писала е обобщение на всичко.
Аз се бях много вторачила, че амниоцентезата при мен повишава риска да предам хепатит  С на бебето и за това го поразпънах на моя лекар защо така са по-постни данните ми Joy

# 634
И в моето заключение от БХС беше така като на Boddy_Boddy, а и също са от Щерев. Док каза, че е важен изчисления риск, който е на базата на кръвните показатели, възрастта и измерванията.

Ако може да споделя, аз от днес съм без Дуфастон и съм притеснена да не стане нещо Sad Отначало ги пиех по две на ден, от около 10 дни ги намалих на по едно и вчера док каза да ги спирам. Някой да си е спрял Дуфастона?

# 635
Sun-smile, аз също имам приятелка, кояро е в Испания, и тя ми каза, че тъй като не й се е чакало за резултатът от БХС и после да коментира ( тя го е направила де) си е направила някакво друго изследване, не знам как се казва. Но ти вземат кръв и от нея изолират кръвта на бебето и така, само че струвало 550 евро. Майка ми, която е в Италия също ми спомена за това, сигурно е тукашния PrenaTest? Не съм много запозната с него.

# 636
Аз спирам Дуфастона/пиех и аз по 2 на ден/, док ми каза даже от раз ама мен ме беше страх. Та минах на 1 така бях една седмица, а сега пия по 1/2 мн се притеснявам и аз. 2-3 дни по 1/2 ще пия.....по принцип плацентата вече трябва да е развита и да си изпълнява функциите. Нещоо много се напрягам и притеснявам, постоянно мисля бебо как е дали му е добре, а според док вс е наред. Снощи сякаш подскочи като си легнах, имам си леки усещания и е много хубаво.

# 637
Да вариянтите са Harmony  и Panorama и вече различни цени според обхватността на изследването. Резултата ми от БХС е много добър - риск 1/10 000 за Даун и Едуартс. Днес ще ми е феталната морфология и се надявам на добри резултати. При съмнения за проблем ще правя Panorama. Иначе се бях навила преди седмица да си направя разширения пакет на Panorama, но сестра ми и бъдещият татко ме разубедиха, че напоследак покрай хепатита правя много изследвания. Те всички до едно са ми безплатни, заради осигурителния ми план, но напражението покрай чакането на резултатите ми се отразява достта.

Впрочем, вчеря излязе резултата на таткото за хеп. С - здрав е и аз съм newsm44

# 638
Аз спирам Дуфастона/пиех и аз по 2 на ден/, док ми каза даже от раз ама мен ме беше страх. Та минах на 1 така бях една седмица, а сега пия по 1/2 мн се притеснявам и аз. 2-3 дни по 1/2 ще пия.....по принцип плацентата вече трябва да е развита и да си изпълнява функциите. Нещоо много се напрягам и притеснявам, постоянно мисля бебо как е дали му е добре, а според док вс е наред. Снощи сякаш подскочи като си легнах, имам си леки усещания и е много хубаво.
Имам чувството, че слушам себе си. И моята док каза спирай го от раз не се притеснявай, бебчо е добре, има си плацента, ама аз страх, та страх ... то ще се поболея от притеснение дали всичко е  наред. ooooh!

# 639
Не съм Герда,а септемврийка 2016,стисках й много палци, за съжаление ..тя сама каза,че просто ще "изчезне от групата"при лош резултат.Успех момичета на всички ! Hug

# 640
Zlati трябва малко да се стегнем явно, всичко ще е наред Simple Smile и аз чета мн темата и видях поста на Герда, че при лош резултат ще напусне без да пише... Sad

# 641
Не съм Герда,а септемврийка 2016,стисках й много палци, за съжаление ..тя сама каза,че просто ще "изчезне от групата"при лош резултат.Успех момичета на всички ! Hug

Sad Cry В друга тема е писала, че резултатите не са добри! Стискаме й палци, пращаме й много прегръдки, дано бъде силна и се надявам скоро да сбъдне мечтата си!

Моите резултати от БХС също са излезли. Комбинираният риск е 1:2200. С второто ми дете беше 1:20000, с първото 1:215  Shocked

Ще ги обсъдя с Дяволов при следващата консултация.

# 642
Съжалявам да прочета това. Дано всичко се развие така, че Герда в най-скоро време да има бебче.

# 643
Ужасно...

# 644
И аз си го помислих,не исках да е истина!!!!Дано скоро стане пак чудото и да завърши благополучно

Общи условия

Активация на акаунт