Приоритетите в живота МУ

• 20 729
  • 275
  •   1
Отговори
# 30
  • Най-красивата страна
Той е на 23 години,рано му е за семейство.Животът е пред него.Има време да изгради кариера,да си купи кола,да си купи жилище.За 7-10 години е възможно.Тогава ще е на 31-33 -съвсем нормална възраст за брак и дете.
За теб това също е по-добър вариант.Да можеш първо да си стъпиш на краката.
А дотогава вземи някакви по-сериозни  мерки за да не ти се наложи втори път да правиш аборт.

# 31
Авторке, той просто има други приоритети, което на 23 е разбираемо, както сама каза в повечето случаи мъжете съзряват по-късно. Ти си го познаваш най-добре, но от това, което описваш, е твърде вероятно след 7-8 години все още да не иска семейство. Представи си, че забременееш до две години, примерно и решиш, че независимо от него, ще задържиш детето. Има два варианта: или ще се умили при вида на бебето и ще забрави всички останали "пречки" и ще бъдете едно нормално семейство, или ще ти вменява чувство за вина как ти си му съсипала ергенлъка и свободата и в краен случай, ще се разделите.
Помисли добре дали детето само по себе си ти е приоритет или детето точно от него. Защото, ако е второто, ще си почакаш стабилно да ти каже "правим го!" Ако е първото, се огледай за мъже с 5-6 години по-големи от теб или някой на твоите години, който има същите приоритети и е семейно ориентиран отсега.

# 32
  • София
Намирам за здравословно силното желание да имаш дете, когато имаш сериозен партньор до себе си. Или когато вече влизаш във възраст, когато шансовете ти за собствено дете драстично намаляват. В твоя случай не е нито едното, нито другото.
Отделно, че човекът съвсем в прав текст ти е споделил бъдещите си творчески планове и следва да си доволна, че не те е заблудил. Нормално е на 23-годишна възраст да не приритва от радост да се нагърбва с отговорности, за които няма подготовка. Това също ти е казал в прав текст, изводите можеш да си ги направиш и сама.

# 33
Няколко от вас вече ме съветват да взема по-сериозни мерки за предпазване от бременност. Това, че година вече се тровя с хапчета, малко ли е, нима презервативите са по-безопасни? Или пък да си сложа спирала, при положение, че не съм раждала. Явно съм невежа откъм тези неща..

Това, все още да се чудя има ли смисъл да остана с него, е че той си противоречи с държанието си. Постоянно ми намеква за децата, предлага ми имена, като видим малко дете постоянно се закача, гледа ме с желание, а в същото време НИЩО. Не го разбирам,  наистина. Мисля, че и той не се разбира.

# 34
Амур, ами очевидно не може да разчита на него, тя е искала детето, той ясно й е показал, че не го иска.
Скрит текст:
Не бих останала с такъв мъж. Според мен авторката прави и друга грешка - продължава да не се пази надеждно, трови организма си с хормони чрез противозачатъчни, защото очевидно той не харесва презервативи, вероятно разчита и на прекъснат полов акт, който е довел до раждането на много бебета и стиска палци да не е бременна и този месец. И ако забременее след месец, два твърде вероятно ще бъде изпратена отново за аборт, без да се зачете желанието й да стане майка.
Авторке, търси си мъж, готов за дете и семейство, ти си готова, партньорът ти очевидно не. Остави го, неговият живот си е негов, ти си живей своя. Сега си на 23, утре няма да си. Пък и да поседиш малко време сама, не е трагедия, може да бъде най-хубавото време в живота ти, което да не се върне никога вече.
Успех!
Абе, така е, ама не исках и аз да попарвам тотално надеждите й.    Simple Smile
А и, въпреки реакцията му към бременността й, все пак няма как да знаем точно какъв е и как ще се "развие" в следващите години....
Имах такива познати преди години, "прежалиха" първото си дете, имаха си причините, после се ожениха и до сега са си заедно, с две деца.С което не искам да давам надежди на авторката, че и при нея всичко ще се развие така, но и не знам дали трябва тотално да го отреже на секундата.
Млада е още, само на 23, може да изчака още 2-3-4 години и да види накъде ще "тръгне" връзката им.Ако и тогава нещата не я удовлетворяват, може да вземе решение вече дали да остава и да се примирява или е време да потърси нещо ново.На 26-27 няма да е престаряла да сложи "нов старт" на любовния фронт.

# 35
Това са опасенията ми, да.

Доста са ти основателни опасенията. Съжалявам да ти го кажа.

На този етап от връзката ви, би следвало един за друг да сте си приоритет. А не кредити, коси и т.н.
Не смея да си представя какво би било след години...

Янечек го и казала много добре. Очевидно е, че този мъж не е искал дете. А когато един човек не иска дете в една връзка, освен ако не се касае за супер-мега основателни причини, примерно здравословни..., ами просто не е точния човек за създаване на семейство... Какво по-естествено има на света от това двама души да се обичат, да са заедно и да искат да бъдат семейство в пълния смисъл на думата?

Аз не бих залагала на такива взаимоотношения дългострочно.
След като са ви толкова различни приоритетите, едва ли може да се напаснат нещата.

Ние с моя мъж вече бяхме родители на 23. Детето ни беше планирано. И не, не беше грешка.

# 36
Постоянно ми намеква за децата, предлага ми имена, като видим малко дете постоянно се закача, гледа ме с желание, а в същото време НИЩО. Не го разбирам,  наистина. Мисля, че и той не се разбира.

Много добре се разбира, хитрецът му. Знае, че искаш дете и че страдаш заради аборта, и ти пробутва трошички, а всъщност не му пука  Sick

# 37
То хубаво авторката ще чака 10 години, ама след това се чудя дали въобще ще има някакви чувства между тях.
За него тя на му е приоритет. Но му е удобна. И я държи изкъсо с мъгляви обещания за деца след 8-10 години. И тя се връзва. Голяма гавра.

# 38
Да разбера, толкова ли съм се побъркала заради този аборт.
"Побъркала" не е точната дума. А и не само ти, мъжът също изглежда не го понася леко. Теб те е избило на готовност за дете, желание да ти бъде обещано, да бъде "сигурно", за да се успокоиш. Него го е избило на разграничаване, собствена цел, нещо изцяло за него си. Различни реакции на едно и също нещо. Но изглежда, че и двамата не сте "отрезвяли" още от случилото се. Дайте си малко време да мине този период - все пак сте преживяли едно сериозно изпитание заедно и връзката ви дори се е подобрила от това - нищо чудно да имате добро бъдеще. Ти така или иначе, ако се разделиш сега с него, едва ли тутакси ще започнеш нова връзка, в която да стигнете до дете с някой друг в близките една-две години. Относно реакциите ви и на двамата като си забременяла - доколкото виждам сте били на 7 месец от връзката си, на първия месец от съвместното ви съжителство, и на 21 години - не, в този случай не бих казала, че нещата стават веднага или никога. Ако бяхте на 30- 40 - да, ноне и на 21.

# 39
Постоянно ми намеква за децата, предлага ми имена, като видим малко дете постоянно се закача, гледа ме с желание, а в същото време НИЩО. Не го разбирам,  наистина. Мисля, че и той не се разбира.

Много добре се разбира, хитрецът му. Знае, че искаш дете и че страдаш заради аборта, и ти пробутва трошички, а всъщност не му пука  Sick
А не е ли възможно наистина приятелят й да не знае какво точно иска?
Малко хора на 23 имат ясно изграден, начертан и обоснован "път на развитие".
Напълно възможно е да я обича, да иска дете и да не иска дете.Т.е., хем го иска, хем в определени моменти го връхлита паниката "Ами, ако не се справим?Нямаме стабилни доходи, нямаме нищо, дали ще мога след година да го изхраня това дете?" и в такива моменти да решава, че все пак още не иска...?
Аз съм жена, винаги съм искала дете, и въпреки това и при двете си бременности имах такива моменти...на страх, на паника, хем очаквам бебето с огромно нетърпение, хем на моменти умирах от страх дали ще се справим, особено първия път, защото бяхме още студенти.

Затова и съвета ми беше да поизчака някоя и друга година още, да види накъде ще тръгне връзката им, не е престаряла все пак....
Виж, ако беше на 33 или по-възрастна, категорично щях да посъветвам да го отсвири и да си търси друг кандидат-татко.

# 40
Ми не, не бих чакала.
Ако той наистина ме обича, влюбен и тн - изобще не би ми причинил това, да ме лиши от нещо, което знае, че искам, мечтая и тн.
Това е Любовта. Всичко останало е Удобство и тн.

Помисли си какво би искала да си. Hug

# 41
  • София
Авторката, ти нещо си се объркала. Я кажи какво правиш ти през това време, че мислиш само за деца? Не следваш ли, не работиш ли, не купонясваш ли? Остави го човека да си гледа "приоритетите".

# 42
Към авторката - редно е тези ти терзания да ги обсъдиш точно и ясно с половинката си за да разберете и двамата накъде отивате.

# 43
Авторката, ти нещо си се объркала. Я кажи какво правиш ти през това време, че мислиш само за деца? Не следваш ли, не работиш ли, не купонясваш ли? Остави го човека да си гледа "приоритетите".
[/quot

Работя, уча, излизам и си живея младостта. Не мисля, че съм прекалено вманиачена и т.н. Просто ме боли от случилото се и изпитвам съмнения.

И да оставила съм го, нито му натяквам нито мисля да подхващам темата отново. Правила съм го веднъж насам от случая. Просто ще изчакам. 2 години. Не повече. Ако до 25годишна възраст и 4 години съвместен живот с мен, неговите приоритети не са се променили, ще потърся щастието си другаде.

# 44
  • Най-красивата страна
Няколко от вас вече ме съветват да взема по-сериозни мерки за предпазване от бременност. Това, че година вече се тровя с хапчета, малко ли е, нима презервативите са по-безопасни? Или пък да си сложа спирала, при положение, че не съм раждала. Явно съм невежа откъм тези неща..

Това, все още да се чудя има ли смисъл да остана с него, е че той си противоречи с държанието си. Постоянно ми намеква за децата, предлага ми имена, като видим малко дете постоянно се закача, гледа ме с желание, а в същото време НИЩО. Не го разбирам,  наистина. Мисля, че и той не се разбира.

Говори с гинеколога си.Има и други средства за предпазване от бременност.Нека да ти обясни.

Общи условия

Активация на акаунт