НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 904
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
Понеже последните седмици често излизам да тичам, преди това ям само:
1.1 сварено яйце, намазано обилно с масло
или
2.дебел резен кашкавал, пак с масло
или
3.1 чаша айрян
или
4.1-2 резена бекон
Ако ям повече, ми става тежко и ми прилошава, докато тичам.Така хем имам нещо в стомаха, хем е лека храна и не ми пречи да потичам половин час.
Закусвам после, като се прибера.
Тичам около половин час, не съм от тия, дето си дават кой знае какъв зор....    Laughing
Днес съм изяла едно яйце към 8.30 часа, половин час джогинг, още не съм огладняла....

# 631
  • Благоевград
Здравейте момичета  Hug
Да споделя какво стана с ендокриноложката и резултатите. Според нея, няма проблем, че паратхормонът е 43, трябвало да бъде завишен поне 2 пъти, за да има проблем. За калция се притесни и ми каза да изследвам отново общ калций и йонизиращ, защото според нея нещо е сгрешено, както каза и Кам. Пусна ми да изследвам Фосфор и вит. Д. Смени ми Инофолика с някакъв друг Инофолик, който е на хапчета и е по-нов. Каза, че се забелязва доста голяма промяна в имунореактивния инсулин на 120 минута, преди е летял нагоре, а сега се забелязва връщане надолу, което е добър знак. Споделих й, че не съм пила метформин през тези месеци, а е било само с режим и тя каза, че резултатите са доста впечатляващи. Измери ме на нейния кантар, който показа 64.800, с дрехи и след хранене, така че каза да смъкна 1 кг надолу и съм около 63.500, но като се има предвид, че съм на стимулация, това е задоволително тегло.
Изписа ми Глюкофаж 2х500 и след 6 месеца да меря само ИРИ и кръвна захар на гладно, плюс гликиран хемоглобин. Нямало нужда да правя пак обременяване.
Погледна ми и щитовидната жлеза, няма нищо страшно, всичко е чисто. Споделих й притесненията си, че се чувствам зле, депресирана, напрегната, тревожна и тя каза, че това може да е от повишения Йонизиращ калций в кръвта, напълно възможно е, както и нещо с вит. Д, та в тази връзка ми каза да ги изследвам.
В събота ще пускам нови изследвания и ще ви държа в течение.
Хубав ден  Hug

# 632
  • here, there, everywhere
Момичета, понеже сте по-запознати: инсулин на гладно (IRI) 2,91 при референтни 3-24,9 добре ли е или не? Благодаря.

# 633
  • SA
Ако този инсулин е на човек на НВХ, според мен е супер. Спокойно може да си позволява и повече въглехидрати.

# 634
  • here, there, everywhere
Благодаря Кам. На НВ съм, но не много ниско. Вътря ги към 100 грама въглехидратите.

# 635
Момичета, преди оперативна намеса, трябва ли да се увеличат въглехидратите? Дъщеря ми след 2 седмици й предстои хистероскопия, а въглехидратите са й само от зеленчуци. Не е ли редно да приема и малко картофи, ориз, киноа, защо не и плод? Ако да, как да я посъветвам да си промени менюто?

# 636
Не знам да има такова изискване за предоперативно хранене. Peace Между другото, хистероскопията е изследване, а не операция, нали така? Embarassed А тя защо се храни толкова стриктно?

# 637
  • In transit
Момичета, преди оперативна намеса, трябва ли да се увеличат въглехидратите? Дъщеря ми след 2 седмици й предстои хистероскопия, а въглехидратите са й само от зеленчуци. Не е ли редно да приема и малко картофи, ориз, киноа, защо не и плод? Ако да, как да я посъветвам да си промени менюто?
Миналия понеделник ми правиха хистеро нищо не съм променяла в храненето си. Просто на сутринта преди операцията трябва да е гладна и жадна.
Шоки, моята беше ооеративна за махане на полипи. Единия от които се оказа миома Sad Иначе и диагностична може да е.

# 638
Ще бъде оперативна, защото има три полипа за отстраняване. Притесняват ме изследванията, чета ви и виждам как преди тях увеличавате въглените и се замислих, дали да не й поразваля режима. Blush
Вкъщи всички се храним НВ-ВМ /та дори и вегетарианеца ни/. Изключихме брашно, захар, картофи, ориз и т.н. Нямаме здравословна причина да се храним така, просто се чувстваме по-добре, по-жизнени, по-здрави, по-слаби. Май всички тук знаем как влияе режима. Heart Eyes Hug

# 639
Преди ОГТТ е препоръчително да се увеличат въглехидратите, защото се пие глюкоза и после се изследва как ще се променят кръвната захар и инсулинът, а НВ-ВМХ създава състояние в организма, при което се дава преимущество не на глюкозата, а на мазнините, затова при ОГТТ може да се получат изкуствено завишени резултати. Това няма нищо общо с хистероскопията.

# 640
Cioccolata, сега разбирам, благодаря! Blush bouquet

# 641
  • München, Deutschland
Замислих се снощи за следното: ако си в кетоза, то тялото ти ще създава кетони и ще използва мазнините за "гориво", защото няма какво друго. Ако обаче не си в кетоза, а ядеш около 100-200г въглехидрати на ден и пак храненето е високомазнинно, то тогава няма ли да изгаряш въглехидратите и мазнините да си остават.  newsm78 Говорим за неспортуващи хора, седящи на бюро през деня.

Запитах се за това, защото ние приключихме строгите 4 седмици и сега добавяме въглехидрати. Не смятам точно, но сме със средно до 100г дневно, освен ако не изпием по някоя бира. На мен определено така ми е по-добре, все пак с някакви въглехидрати, но се опасявам дали нещо не бъркам. Защото единствения случай, за който четох, че гориш мазнините, е с кетоза...

Може би нещо се обърквам... Thinking

# 642
Замислих се снощи за следното: ако си в кетоза, то тялото ти ще създава кетони и ще използва мазнините за "гориво", защото няма какво друго. Ако обаче не си в кетоза, а ядеш около 100-200г въглехидрати на ден и пак храненето е високомазнинно, то тогава няма ли да изгаряш въглехидратите и мазнините да си остават.  newsm78 Говорим за неспортуващи хора, седящи на бюро през деня.

Скрит текст:
Запитах се за това, защото ние приключихме строгите 4 седмици и сега добавяме въглехидрати. Не смятам точно, но сме със средно до 100г дневно, освен ако не изпием по някоя бира. На мен определено така ми е по-добре, все пак с някакви въглехидрати, но се опасявам дали нещо не бъркам. Защото единствения случай, за който четох, че гориш мазнините, е с кетоза...

Може би нещо се обърквам... Thinking

Когато въглехидратите са малко, не са достатъчно за нужната енергия на тялото.Като ги привърши, то си гори и мазнините.   Laughing   Свикнало е, че няма достатъчно въглехидрати, и привършат ли, "автоматично" превключва на мазнини.
Поне така лаишки аз си го обяснявам....Защото аз например изобщо не съм била в кетоза, пък тялото ми се научи да гори мазнините.

# 643
Точно така е. 100 грама въглехидрати (то зависи и как ги мерите, т.е. дали в тези 100 включвате зеленчуците) въобще не могат да задоволят всички нужди на организма. Могат да намалят нуждата от глюконеогенеза, макар че пак няма да я елиминират напълно. Но глюконеогенезата задоволява само точно определени нужди, а не осигурява абсолютно цялата енергия за организма.

# 644
  • München, Deutschland
Ще прочета какво е глюконеогенеза и кои биохимични процеси в организма се поддържат от нея. Без бой си признавам, че не знам.

Всъщност, като разбера колко е енергията, която може да се получи от глюконеогенезата и кои процеси се поддържат така, това ще ми даде и отг на въпроса колко В мога да ям без да имам проблем, защото ще се използват по предназначение.

В 100-те грама В дневно, които споменах, са включени и тези от зеленчуците.

Общи условия

Активация на акаунт