НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 893
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
  • Благоевград
Момичета, тази книга за нашия режим ли е - д-р. Дейвид Лудуиг "Никога повече гладни"?

# 646
Тина, за нашия е, но май отзивите не бяха много добри. Peace

Криси, 100 грама, които включват зеленчуците, едва ли осигуряват повече от 70-80 грама реални въглехидрати. А ако изключим и фибрите (защото хората не извличаме енергия от тях), тогава става още по-малко. Peace А на един зрял човешки организъм му трябва много повече.

# 647
Момичета, преди оперативна намеса, трябва ли да се увеличат въглехидратите? Дъщеря ми след 2 седмици й предстои хистероскопия, а въглехидратите са й само от зеленчуци. Не е ли редно да приема и малко картофи, ориз, киноа, защо не и плод? Ако да, как да я посъветвам да си промени менюто?

Успех!

Като човек с опит с такава операция бих препоръчала само да си поиска да не и включват банка с глюкоза
Аз се събудих, свързана с банката, почти празна вече

Ако няма да и правят натоварване с глюкоза няма нужда от промяна в режима според мен

И понеже тук (шведско) ми сервираха сандвич и сок, после разбрах, че можело предварително да се поръча примерно вода и яйце
Та поразпитайте и за храната след събуждането

# 648
Видение ли е потребителката с по-горния пост?  Laughing

# 649
Meр и всички останали
Hug

# 650
  • In transit
Момичета, преди оперативна намеса, трябва ли да се увеличат въглехидратите? Дъщеря ми след 2 седмици й предстои хистероскопия, а въглехидратите са й само от зеленчуци. Не е ли редно да приема и малко картофи, ориз, киноа, защо не и плод? Ако да, как да я посъветвам да си промени менюто?

Успех!

Като човек с опит с такава операция бих препоръчала само да си поиска да не и включват банка с глюкоза
Аз се събудих, свързана с банката, почти празна вече

Ако няма да и правят натоварване с глюкоза няма нужда от промяна в режима според мен

И понеже тук (шведско) ми сервираха сандвич и сок, после разбрах, че можело предварително да се поръча примерно вода и яйце
Та поразпитайте и за храната след събуждането

Hug
В БГ тази операция се прави с лека упойка, веднага след операцията си будна и можеш да се движиш. Не те оставят в реанимация за да и слагат банки. Даже веднага могат да те изпишат ( след час-два).

# 651
Благодаря, момичета! Hug bouquet

# 652
  • София
Здравейте момичета,
имам сериозно питане- днес мъжът ми си спусна изследвания. От една година е на ВМ-НВХ, поради това, че работи и тежък физически труд от време на време си позволява по някой боклук, но не редовно. Обаче ме притесниха изследванията:
Общ билирубин 38,1, при максимална горна граница от 21. Директен билирубин 11, при максимална горна 8.  Триглицилидите са 1,33.
HDL-0.98
LDL-3.02
VLDL-0.60
Може би трябва веднага да мине на стриктно ВМ. Преди две години му казаха, че има стеатоза. Но от миналата година свали доста кг на този режим и се чувства добре, има само лека непостоянна болка вдясно.
Шоки, Кам, а и останалите според Вас на какво се дължи това? Възможно ли е от един път седмично ядене на шоколад или палачинки, домашни неща, но въглехидратни да дадат такива стойности?
Преди това изследване не се е хранил по-различно.

# 653
Не съм много компетентна, но за сравнение само ще кажа, че моите триглицериди преди 3г. бяха 1.3, но тази са ми 0.80...тоест, вървят надолу, което ме радва.
ТМ май не е на режима Confused всяка седмица ден с ВВ хранене, май се разбутват нещата....така си мисля. Thinking

# 654
  • SA
Лея, мисля, че е добре да се изследват чернодробните функции при мъжа ти, също ако има основания - и хепатитни  маркери. Друга причина за по- висок билирубин може да е хемолиза. Не ми изглежда вероятно храненето да има връзка, освен стеатозата да се е задълбочила. А триглицериди не са ли изследвани?  Употребява ли алкохол? Търсени ли да проблеми с жлъчката, камъни?
Сега видях триглицеридите , не са много високи, но HDL е нисък.

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 20:18 от Kameloth

# 655
  • София
Кам, той няма никакви оплаквания, не е жълт, няма характерните симптоми. Страшно жизнен и енергичен, много работи и то тежка физическа работа. Преди изследването не е пил достатъчно вода. Не пие, не пуши, водим здр. живот. Стресът му е в повече. Не сме ходили на ехо, но ще идем. Чудя се тоя билирубин да не скача при тежка работа и при дехидратиране да е с концентрирана стойност в кръвта?
Допълвам:
АСАТ в норма- 21, при горна граница 44
АЛАТ е леко повишен-50, при горна граница 44
Той пролет и есен си прави леки бъбречни кризи-изкарва си пясъци и в момента е така. Освен това имам съмнения, че изкарва и малки камъчета и пясъци от жлъчката. Възможно ли е от това да скочи билирубина?
Тета, той има енергоразход на ден към 5000 калории, калорииният му прием трябва да е от порядъка на 3000 на ден, а той не може да го стигне. Сутрин закусва заквасена сметана около 200гр. На обяд телешко(свинско)със сирене и кашкавал. Вечерята повтаря обяда. Като му се доядат въглехидрати яде ябълки, рядко банани, още по-рядко на 2 седмици веднъж шоколад. Събота или неделя му правя палачинки с домашно сладко и сирене за закуска или домашен хляб. Не мисля, че това е твърде голям проблем, при положение, че говорим за мъж и за голям енергоразход. Добрият холестерол може да е паднал и от недостиг на калории. Освен това не зная защо от около половин година спорим за зеленчуците и не иска и не иска да яде. Рядко изяжда по един домат или краставица. Казва, че само му подували корема. Яде люти чушки и чат-пат гъби на фурна или зеле. Отдавна му говоря да яде повече мазнини, но рядко успява да си ги стигне.
Тета- браво за резултатите! Само така Simple Smile
Момичета- извинете ме, но пиша през телефона и допълвам в движение :*

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 21:11 от Princesa Lea

# 656
Момичета, какво да правя с пролетната умора? Такова нещо не е било... спя достатъчно, а през деня съм като пребита. Затворя ли очи, задремвам. Храня се режимно, увеличих малко В. Спортувам. Какво мога да направя по въпроса? Следобед има един период, в който дишането ми се забавя, главата надежава, а очите се затварят.

# 657
Блеки, виждам, че никой не ти отговаря. То и аз не знам какво да ти кажа, но ето какво си мисля:

1. Дали не се претоварваш - с тренировките, в работата или въобще?
2. Приемаш ли достатъчно храна?
3. Дали въглехидратите са достатъчно за физическата ти активност?
4. Дали нямаш нужда от витамин Д?
5. Как ти е щитовидната функция?

Просто идеи, по които да помислиш. Peace

# 658
Блеки, при мен тези състояния обикновено се дължат на щитовидната.
Пускала ли си скоро хормони?

# 659
Зимата последно и ТСХ беше под 2, но ме хвърлихте в размисъл сега.  Rolling Eyes По принцип съм с Хашимото, но заради ниските стойности на ТСХ не пия хормон. Антителата също ми бяха супер, Т3, Т4 - също. Освен да вървя в понеделник да пусна пак  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт