НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

  • 93 828
  • 726
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 75 960
Да кажа, че тиквата е супер сладка и без допълнително подслаждане.

Същото мисля и аз Peace Изобщо не виждам нужда и смисъл да я развалям със захар Grinning

Благодарско за темата Hug

# 16
  • Мнения: X
Благодаря за темата!
Кой в миналата казваше, че прави печена тиква с пудра захар. Да кажа, че тиквата е супер сладка и без допълнително подслаждане.
Скрит текст:
Пека я. После прибирам в хладилник. Вадя парченца, слагам върху тях кокосово масло и загрявам в микровълновата. После ръся с орехи и канела, и добавям заквасена сметана.....ама сигурно се повтарям с тази рецепта!
Кам, и месото в такъв съд става много вкусно.
Аз.Ама слагам пудра захар заради мъжете....за себе си пека 1-2 парчета без захар.   Laughing
Обичам и намачкана печена тиква със леко разбита сметана...ама сега две седмици няма да ям подобни.

И аз правя бульона в мултикукър, има програма слоу кукър.Слагам и забравям за 4 часа, толкова е програмата.


# 17
# 18
  • SA
  • Мнения: 3 357
Mariat, ти какво месо правиш с него?

# 19
  • Бургас
  • Мнения: 232
Змия, аз пия тази добавка
http://apteka.framar.bg/30039082/флекси-прах-250-гр

Аз имам дискова херния и съм усуквала от ски и двете колена. Много ми помага за болката, но не я пия редовно, че забравям.

# 20
  • In transit
  • Мнения: 14 286
Ками, благодаря за статията!
За слоу-кукъра мисля, че каквото и месо да сложиш ще стане вкусно. Аз често правя месо в глинен гювеч във фурната. На 150С за няколко часа, направо се топи месото.
Ох, прияде ми се агнешко печено като взех да пиша сега... Embarassed Crazy

# 21
  • Мнения: 538
И аз правя бульона в слоу-кукъра. Взимам месо с кости - всеки път ме гледат като просяк в месарницата, ама вече не се впечатлявам. Измивам го хубаво, слагам малко сол, зърна пипер, дафинов лист и го включвам на ниско за 10-12 часа. И после той си минава на поддържане докато имам време на другия ден да го прецедя и разпределя. Всяка сутрин пием по чаша. Много е вкусно.

Влязох всъщност да попитам нещо. Аз отдавна съм на режима - къде много стриктно, къде по-либерално (опитваме се вкъщи да се храним така). Напоследък забелязах, че има моменти през деня когато ми става много студено на пръстите на ръцете. Направо посиняват. Ето днес следобяд в един момент направо ми станаха сини пръстите. Измих се с топла вода, разходих се по етажите и ми мина. От какво може да е?

# 22
  • Мнения: 6 427
rose red, може да си развила синдром на Рейно, а може и да са ти малко въглехидратите (евентуално). Просто предположения. Peace

# 23
  • Мнения: 43 663
Кам, правя различно свинско месо. Бут, плешка, врат...
Взимам голямо парче- примерно около 2 кг. Намазвам с марината- сухи подправки, соев сос, масло, малко алкохол, горчица. Омазвам и леко запичам на сух тиган, за да запечатам месото. Слагам го в съда, доливам малко вода и го забравям за 6-7 часа. А така приготвено месо е супер за хапване и студено. За мен има вкус на месо от буркан(от едно време).
Днес бях до Лидъл- видях агнешка и говежда пастърма, и език, но не взех. Някой хапвал ли е от пастърмата?
Взех, обаче замразени берита, спанак, броколи и броколи, карфиол и моркови- микс.
За утре съм нагласила един пуешки фенер- ще правя гъста супа с чушки, моркови, гъби и тиквички. Това ще е крайно малко и трябва да измисля и допълнение. Примерно спанак с яйца или само яйца.....

# 24
  • Мнения: 111
И аз благодаря за новата тема  Heart Eyes
От миналата седмица си правя ексеримент като 1 път в седмицат включих ориз като гарнитура и 1 път сварени картофи като гарнитура.Подчертавам като гарнитура.Резултата от към килограми - 1 кг.И гледам това да е в деня с тренировки.Тренирам с тежести и то сериозно.Чувствам се добре.Сякаш се нареди липсващото парче от пъзела.Таман съм си  JoyЩе видя след месец два как е щитовидната.ТСХ е добре, но антителата  Tired Мислех и холестерол и триглицериди да пусна, но май не е добра идея в процес на активно смъкване на килограми  Thinking
Относно бульоните - най обичам пилешки/кокоши.Нали си гледаме животни и си имаме домашни.Като сложа и крачетата и става приказка  Heart Eyes

# 25
  • Мнения: 6 622
Благодаря за новата тема.

# 26
  • SA
  • Мнения: 3 357
Mariat, благодаря ти. Ще пробвам скоро и месо да сготвя по този начин.
Мики, глинено гърне и ние използваме. А каква капама пък майка ми беше приготвила за именния си ден... Heart Eyes

# 27
  • Мнения: 15 202
Да се запиша и аз да не ви изпусна

Змия, успех с лечението, дано да има резултат!

# 28
  • София
  • Мнения: 2 997
Майка ми е царица на капамата! Но пък тя запържва предварително зелето и месото и след това ги задушава във вино, лук и подправки - твърде сложно за мен.
Аз просто слагам всичко накуп и пека на бавен огън няколко часа. Не е върхът, но е ок.
Благодаря за темата!

Един великолепен дресинг, който открих наскоро и който отива на всичко и най- вече риба. Просто пасирани две лъжици каперси, 4 с. л. Зехтин, 1/2 връзка магданоз, 4 скилидки чесън, сокът на 1 лимон, черен пипер, сол.

# 29
  • Мнения: 1 336
И аз благодаря за темата. Ще си чета и ще пиша чат пат, макар че никой не ме отразява.

Общи условия

Активация на акаунт