НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 961
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
  • SA
Фиеста, аз също наистина не разбирам, всеки път като влезеш в темата, пишеш все едно тук някой с нещо ти е виновен и ти вреди. Щом смяташ това хранене за вредно, се пускаш от хорото и толкова. Още днес може да го направиш и да започнеш да се храниш така, както смяташ за удачно.

# 241
Смятам, че конструктивната дискусия е градивна Kameloth.

Аз също се чудя, какъв е толкова проблема, ако някой има колебания и говори за тях. Какво, да мълчи, да чете и да не смее да зададе въпрос. Някаква тоталитарна група ще да е това! В същото време, следейки темата, забелязвам, че може да минат 3-4 страници с постове за даден продукт от Лидл, не че нещо, но не е чак толкова концентрирана темата, че да не можем да допуснем да отговорим спокойно на някой въпрос, пък би бил той и твърде неориентиран.

P.S. Поздравления и благодарност за превода на статиите по темата Kameloth! bouquet

# 242
Аз съм тук от над месец вече, чета ви за мотивация, но не пиша много, много...
Днес ще се включа понеже имам чувство, че с този начин на хранене отключвам някакво дежа вю.  Laughing
Първо: припомних си как преди около 15-тина години, когато се запознах с ММ (той беше с 20-тина кила по-лек(и аз също  Embarassed)) и се хранеше с огромни количества яйца, сирене и месни... Когато заживяхме заедно изяждаше една бучка сирене за два дена. В последствие заради безпарични години започнах да избягвам да купувам сирене, защото го изяждахме и да увеличаваме - то е ясно какво - картофите, ориза и хляба.
Второ: детето ми от 6 годишно 3 години тренира акробатика и спортна гимнастика. Тренировките бяха по-скоро за обща физическа подготовка - не сме целяли да става шампионка. Обаче тялото и беше и е супер стегнато. Винаги съм я оставяла да яде, колкото и от което иска, и какво искаше тя - "Нещо по-мазничко" Направо ни е изумявала понякога в магазините, като сочеше мазните меса. Също така почти не яде сладко, плодове малко - само летните или ако ходим да берем къпини или диви ягоди, обича пълномаслено кисело мляко за десерт. Имаше един период постоянно искаше риба Перла да хапва  Crazy
Та сега стигам до извода, че като съм я оставяла тя да решава и тялото и е било физическо активно, някак и е подсказвало кое е добре за нея...
Третото ми дежа вю е свързано с мен и прякора ми в детската градина  Laughing МРЪВКАРКАТА защото много обичах тлъсто и мазничко Laughing Sunglasses  и така докато не започнах да намалям мазнините и да закусвам със смути, допреди няколко години, когато започнах и да пълнея между другото...

# 243
  • София
 Fiesta,
не те познавам и нямам намерение да те опознавам. Нападателният ти тон и забележките към съфорумките ми се струват неоснователни и не на място. Не те разбирам, а явно и не само аз. Влизаш тук и си изливаш негативното отношение като създаваш отрицателни емоции от които никой няма нужда.
Ако смяташ, че всичко тук те дразни, че не отговаряме на критериите ти за писане във форум и т.н. най-лесно е да не се включваш и да не следиш тази тема.

# 244
Всъщност психиката е страшно нещо, вчера ядох към вечерята и сланина и като си легнах усетих някакво пробождане около сърцето и се рекох КРАЙ от сланината е  Mr. Green
Днес на обед пак ядох сланина, като ще се мре да знам от какво е   Laughing

# 245
  • София
Блеки, мила, шапка ти свалям!
Аз тези дни съм в движение извън офиса и чак сега виждам снимките!
Браво, браво, браво!

Можеш ли да кажеш какви ти бяха обядите през това време? Стана ми интересно какво може да се яде два месеца и да е безВХ и да не ти писне.
Предварително благодаря bouquet

♥♥ Fiesta, върна ме години, години назад, почувствах се като в детската градина като прочетох:
А теб Змия съм те виждала на снимка по гащи, така че не се надувай толкова.
Не мога да разбера що за тон е това  newsm78, но явно е въпрос на възпитание.

# 246
  • SA
Фиеста, ако си прочела поне няколко теми, няма как да не си забелязала, че редовно обсъждаме разни проблеми тук. Не, не е проблем да се говори за такива. Поне за мен е проблем тона, с който влизаш и нападаш пишещите тук. Не ми се връща назад да търся предното ти включване, но тогава твърдеше буквално, че заради нас си напълняла. Сега ни обвиняваш, че масово пием фетбърнъри и не отговаряме на очакванията ти... Та чак ни държиш и сметка защо пишем за хранителни продукти и явно те отегчаваме.
Дано правилно ме разбираш, нищо лично към теб не влагам с това, а и не те познавам. Но ако искаш нормално отношение и дискусия на проблемите си, е добре може  би да се замислиш за комуникацията си с пишещите тук.
На мен пък ми е полезно, когато някой споделя, че е харесал или останал доволен от конкретна храна, купена в ЛИДЛ или другаде. Спестява ми време да търся, чета етикети и пробвам.
Лъчелист, интересни наблюдения и съм съгласна, че е добре по-внимателно да се вслушваме в тялото си.

# 247
Всъщност психиката е страшно нещо, вчера ядох към вечерята и сланина и като си легнах усетих някакво пробождане около сърцето и се рекох КРАЙ от сланината е  Mr. Green
Днес на обед пак ядох сланина, като ще се мре да знам от какво е   Laughing

Joy hahaha Наистина е страшно нещо!

# 248
Усмивки, живота е прекрасен, иде пролет!  bouquet

# 249
  • Mediterraneo
С две думи ми обяснете какво означава 16 часов фаст, моля!

# 250
16 часа без храна,фаст-постене/гладуване/

# 251
С две думи ми обяснете какво означава 16 часов фаст, моля!
Не ядеш в рамките на тези 16 часа, храниш се в останалите 8.Две или три хранения.
При мен понякога се получава без да го искам....вечерям към 18 часа, ако е по-стабилно като количество, на другия ден ям чак на обяд.Така се получава прозорец от около 17-18 часа без храна.

# 252
Еми то и аз съм била на този фаст, без да разбера hahaha

Вечерям и аз към 18-19ч. и слдващият ден към 10ч почвам Laughing

# 253
  • Mediterraneo
О, това ли било. Че аз редовно постигам 12-15 часа без хранене, без да си го поставям за цел  Rolling Eyes Точно, както го описва Амор. Дори вчера и днес имам почти 24 часа! Вчера обядвах късно, към 15 часа, при това съвсем не обилно- три бъркани яйца с бекон и 1 домат. Надвечер ми стана нещо зле, боля ме глава, гадеше ми се и заспах рано без вечеря. Сутринта, естествено, не закусвах, все още не ми беше добре и пропуснах кафето. Имах работа за вършене насам- натам, та обядвах чак към 13.30 часа. Мдааа, значи фаст!  Laughing

# 254
  • Благоевград
По тази логика и аз съм фаствала Grinning вечеряме към 19-19:30 и закусвам в 10 Grinning

Общи условия

Активация на акаунт