НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 910
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!

Включвам се и аз. Вече седма седмица съм на Кето/Аткинс диета. Нямам някакви особено сериозни здравословни причини да я започна, основен мотив ми е теглото. Започнах от 73кг, сега съм 69. Изчислявма ги от паундове и може да е +/- 1. Както и да е, супер стриктна съм. Откакто съм започнала се стремя да се въртя около 20г въглехидрати на ден. Не съм имала нережимни дни, сам един ден имах демотивиращи мисли и хапнах повече ягоди, боровинки и няколко лъжици сладолед. Имам лентички за тестване на кетони в урината.

Диетата мис е отразява добре по много начини, но ми се струва че теглото ми пада много бавно, даже понякога играе нагоре. Доста ми е демотивиращо и започват да ми се въртят мисли за отказване или поне добавяне на някакви бавни въглехидрати. Аз тестени храни, газирано и сокове и сладкиши от години избягвах, само понякога си позволявах. Чудя се дали затова при мен диетата не доведе до драстична загуба на тегло.Може би промяната за моя организъм не е чак толкова голяма. Таргет теглото ми е 60кг. Не знам вече какво да правя и какво да пробвам.

Прегледах първа страница и доста от коментарите, ще ви следя, когато имам възможност.

# 256
Змия, направих колаж от миналата година и сега. 27 януари 2016 vs. 3 март 2017  Rolling Eyes

Скрит текст:

Някой питаше за обяда? Нося си най-вече - яйца, скара, бекон, нещо готвено от вечеря, котидж, някакво сирене. Понякога и с колегите в стола.

# 257
Змия, направих колаж от миналата година и сега. 27 януари 2016 vs. 3 март 2017  Rolling Eyes

Скрит текст:

Някой питаше за обяда? Нося си най-вече - яйца, скара, бекон, нещо готвено от вечеря, котидж, някакво сирене. Понякога и с колегите в стола.
Браво, Блек, ако и сега някой не види разликата...
Някой спомена, че спортуваш, какво точно и с каква честота, ако е удобно да питам.

# 258
Браво, блеки! Страхотна промяна!
И аз днес бях на умишлен 24 часов фаст и се чувствам супер. Смятам да го прилагам веднъж седмично.

# 259
Блеки, сега видях и аз разликата. На предните снимки се чудех коя е "преди" и коя "след".  Hug

Fiesta, помня те  с предното гръмко влизане, с което обвини режима, че си напълняла.  Simple Smile Очевидно обаче си решила да продължиш, въпреки, че се съмняваш още. Сякаш нещо хем те дърпа насам, хем още претегляш нещата. Сигурна съм, че имаш много хубава фигура, явно си спортен тип, не си и глупава, макар, че си яко серт  Laughing Просто мисля, че трябва да решиш на кого да се довериш и да му дадеш повече време, за да се увериш кое работи най-добре за теб.
Аз съм избрала да се доверя на хора като Шоки и Камелот, няма нужда да обяснявам защо, също и на тялото си. И година в темата все още напасвам нещата. И така  Simple Smile

# 260
  • София
Някой спомена, че спортуваш, какво точно и с каква честота, ако е удобно да питам.

Не си ме питала, но да си кажа Laughing

Аз ходя на фитнес 3 пъти седмично - тренирам със собствено тегло и свободни тежести.
Тази седмица става 1 година от началото на този начин на трениране. Изключително доволна съм.
Ако искаш  повече информация, мога да пиша тук или на ЛС.

# 261

Не си ме питала, но да си кажа Laughing

Аз ходя на фитнес 3 пъти седмично - тренирам със собствено тегло и свободни тежести.
Тази седмица става 1 година от началото на този начин на трениране. Изключително доволна съм.
Ако искаш  повече информация, мога да пиша тук или на ЛС.

Аз също тренирам от 3 години в един дамски фитнес, имах хубав резултат, но сякаш тялото свикна, та ги смених с други, от 3 месеца ходя 3 пъти седмично на едни интензивни интервални тренировки, където акцентът е точно на упражнения с лично тегло и малки тежести, както и веднъж на Пилатес за разтягане, отразява ми се добре, иначе съм режимна от 6 седмици, доволна съм, приемам около 1500-1600 калории, имам около - 4 сантиметра на бедро, талия, ханш.
Ще се радвам да споделиш за твоите, никога не е излишно човек да има информация.

# 262
  • София
Имам малко -2-4 кг спад в теглото, но дънките са с 3 размера надолу.
Свикнах с тази визия и явно трябва да променя нещо, но не ми се спира виното/бирата.

# 263
змия, аз съм ги спирала, не е там ключа
противно на изписаното как алкохола отварял апетит и падали задръжките към храна, аз като пия ям по- малко, тегля се всяка сутрин, така че отговорно съм проследила зависимостта бира/вино - храна - кг
структурата на тялото ми е като твоята и аз внимателно те следя по гащи  Laughing

блеки, много хубаво си изчистила под пъпа, личеше си и на първите снимки, браво на теб  Peace

# 264
Благодаря ви, момичета  Hug

Аз тренирам от доста време и съм пробвала различни видове тренировки - 3 пъти седмично суперсерии (разделяхме тялото на две, първите два пъти тренирахме на части, третият - цяло тяло), 3 пъти седмично антагонисти. Сега съм пак на 3 пъти седмични, кръгови тренировки. Мисля, че това най ми допада.

Целта ми по външния вид е още малко да поизчистя мазнини, имам кусури по краката, и да стягам. Мисля, че никога не съм била в по-добра форма. Най-важното - чувствам се страхотно  Heart Eyes

# 265
  • Пловдив
Здравейте,момичета!Чета ви,но не съм писала от доста време,защото при мен няма нищо интересно за споделяне.Боря се с едни последни 3кг,но за съжаление няма развитие в тази борба от доста време.Явно тялото ми си хареса тези кг и не иска да се раздели с тях,но аз си продължавам така или иначе.
Блеки,поздравления за постигнатите резултати!

# 266
  • София
Може ли на лс името на групата в Фейса, че ми е по-лесно за следене..

Намирам само руска НВ-ВМХ

Благодаря Peace

# 267
Здравейте!

Включвам се и аз.
Скрит текст:
Вече седма седмица съм на Кето/Аткинс диета. Нямам някакви особено сериозни здравословни причини да я започна, основен мотив ми е теглото. Започнах от 73кг, сега съм 69. Изчислявма ги от паундове и може да е +/- 1. Както и да е, супер стриктна съм. Откакто съм започнала се стремя да се въртя около 20г въглехидрати на ден. Не съм имала нережимни дни, сам един ден имах демотивиращи мисли и хапнах повече ягоди, боровинки и няколко лъжици сладолед. Имам лентички за тестване на кетони в урината.

Диетата мис е отразява добре по много начини, но ми се струва че теглото ми пада много бавно, даже понякога играе нагоре. Доста ми е демотивиращо и започват да ми се въртят мисли за отказване или поне добавяне на някакви бавни въглехидрати. Аз тестени храни, газирано и сокове и сладкиши от години избягвах, само понякога си позволявах. Чудя се дали затова при мен диетата не доведе до драстична загуба на тегло.Може би промяната за моя организъм не е чак толкова голяма. Таргет теглото ми е 60кг. Не знам вече какво да правя и какво да пробвам.

Прегледах първа страница и доста от коментарите, ще ви следя, когато имам възможност.
Около 4 кг за по-малко от два месеца изобщо не е зле.
И да, нямаш особено драстична загуба на тегло в началото, защото така или иначе си избягвала вредните храни.Те са тези, които задържат доста вода и започвайки каквато и да е диета, човек първо губи тази задържана вода.Ти просто не си имала такава.Или не в такива количества, че да се усети осезаемо.
Когато аз започнах, преди година, първия месец почти нямах видим резултат.Също от няколко години преди това бях ограничила до абсолютния минимум боклучавата храна, та нямах вода за източване.    Simple Smile
А кг +/- не ги гледай.Така или иначе, теглото се движи нагоре-надолу в един 2-килограмов диапазон.Аз например днес съм почти кг нагоре, което си е чиста вода след 2 бонбона и шоколад (макар и черен)от снощи.   Laughing

# 268
  • София
Determined добре дошла сред нас. Както и Amour e написала според мен отслабваш много добре. Не се вторачвай в кантара. Понякога след 3-я месец се отслабва изведнъж. Тялото има нужда да привикне към новостите, това е стрес за него, има нужда от адаптационен период. Щом ядеш правилните неща, ще станат работите, само не се демотивирай. Мери се на 2 седмици веднъж и най-добре си взимай мерки. Имай предвид, че най-последно ще се разделиш с мазнините точно там където най-много искаш и ти е най-трудно, това е вече до Ген. Не се лишавай, не гладувай, не преяждай. Пресмятай си хубаво нещата в началото, не се подвеждай, че щом е високо мазнино, не се пълнее. Това е също честно срещана грешка.
Имай предвид, че 1кг мазнина изисква около 7-8 хиляди калории, т.е. за да свалиш 1 кг мазнина, трябва да изразходиш около 7-8 хиляди калории. Затова по-бавното отслабване всъщност е ключът към палатката.
Успех с поставените цели, споделяй менюто си с нас ако по-лесно ще те ориентира или имаш колебания. Не разбрах дали имаш движение? Спортуваш ли?
Това с варирането на килата е нещо нормално. Как си с бъбреци, отделителна с-ма, заболявания? Задържането на вода има много причини. От по-солени храни, повече фибри от зеленчуци до овулации, ПМС или просто промяна на времето. Изключвам, че вода се задържа и при проблеми с бъбреци. Дори един лек пясък или песъчинки могат да задържат до кило - две вода, докато тялото ги изхвърли.  Wink
Аз да ви кажа се върнах към тренировките три пъти седмично и мисля да включа два дни стречинг. Снощи изрових едни ластици купувани от Лидл преди време и като се започна едно разтягане, едно чекнене усетих как лимфата ми беше яко застояла. Ей това съвремие с работа по 8-10 часа пред компютър ни съсипва  ooooh!

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 13:55 от Princesa Lea

# 269
  • Благоевград
Princesa Lea, и аз имам ластици от Лидъл, които си стоят в шкафа и май е време да ги извадя. Към моите имаше книжка с упражнения, бяха много хубави. В рамките на 20 дни всеки ден по малко повторения, веднага се видя разлика.
Аз днес съм взела екипчето за фитнес и следобяд ще походя на пътеката. Смятам като за начало да е само бърз ход без тичане. Ако се чувствам добре, след известен период на адаптация, отново ще включа тичане. Целта ми е предишното ми постижение - 2,5 км бърз ход, 2,5 км бягане, като редувам 200 метра едното, 200 метра другото. Чувствах се чудесно с този начин на тренировка преди време, тялото ми беше станало страхотно - 60 кг, но бях стегната, бях се напъхала в размер М. Сега съм 63 кг и съм размер ХЛ на панталони. Та съм решила да се задействам, за да помогна на инсулина да намали стойностите си, оттам и другите положителни неща.
По въпроса с баниците - не съм яла вече 3 седмици, нямам и намерение. Хляб не съм яла от 2. Снощи вечерята ми беше морски дарове, които бяха панирани, но ги пекох на силна фурна, вместо да ги пържа и тиквичка печена със зехтин. Засити ме доста, а количеството не беше кой знае какво. Вечерях към 7 и днес закусвах чак в 10 с едно яйце и краставица.
Намерих начин да се отводнявам от време на време - нали задържам вода и заради бъбреците, в неделя ме боля пак и пих 2 хапчета Неоренал Форте и искам да ви кажа, че се побърках цял ден да тичам до тоалетната. Изхвърлих доста течности и вечерта се почувствах значително по-добре. Една моя позната, която тренира силово ми каза, че част от "батките" във фитнесите пият някакви диуретици, за да не задържат вода, самата тя ми препоръча Неоренал преди да разбере, че го пия  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт