НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 800
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
Понеже от вчера разсъждавам върху написаните коментари в темата искам да си задам конкретно питане.
Да, малко е лаишко, знам.
Според вас една маруля(салата) как се води- много, малко или средно за едно хранене? Говоря за гарнитура към месо, яйца и т.н. Защото не изчислявам въглехидрати(никога не съм го правила), а вчера пак го прочетох, та малко се притесних. Един вид питам дали да намаля количеството й, и дали да е само по веднъж на ден.
И да кажа, че днес за първи път пих кафе със кокосово масло.

# 466
И аз се включвам с въпрос.. Как да намеря групата с трениращи?

# 467
  • София
Според вас една маруля(салата) как се води- много, малко или средно за едно хранене? Говоря за гарнитура към месо, яйца и т.н.
Първо зависи ти какви необходимости имаш т.е. може и да е много, може и да е малко. Затова първо си изчисляваш необходимостта от Въглехидрати, но тук се има предвид чисти въглехидрати.
И понеже не знаем - проверяваме в достоверен източник, например тук:
http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2476/2

и четем, че в 72гр. маруля/айсберг/салата има 1гр. въглехидрат, които ти ще усвоиш ако изядеш това посочено количество.  И така процедираме с всички храни, като ги мерим на теглилка докато свикнем.

# 468
На марулите, краставиците, тиквичките, зелето не им смятайте въобще въглехидратите. ooooh! Абе, хора, това не е хляб или торта, замислете се. От маруля не се напълнява. Яжте колкото искате - с нея или без нея, все едно. Не е препоръчително да си напълните стомаха до пръсване с маруля, но иначе не виждам защо който и да било, дори диабетиците, трябва да ограничава марулите. ooooh! Малко здрав разум не е излишен.

# 469
  • Пловдив
И аз се включвам с въпрос.. Как да намеря групата с трениращи?
Eто ти я:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=965914.270

# 470
Много ти благодаря  Hug

# 471
# 472
Cioccolata, благодаря за включването. И аз бях на същото мнение, но като четох по- горе да се изчисляват въглехидратите, а и зеленчуците да бъдат "по- малко", и се депресирах. Пък от този режим се чувствам добре и с ново самочувствие.  Heart Eyes

# 473
Какви въглехидрати в марулите....!     Laughing
Аз не че изобщо съм смятала, но зеленчуците (макар и някои въглехидратни) - марули, краставици, домати, чушки, патладжани, тиквички, зеле, карфиол, броколи и т.н., да не изреждам цялата палитра, никога не съм ги слагала в "сметката".
Дори морковите не съм ограничавала, а се водят по-въглехидратен зеленчук.

# 474
  • София
Отговорих точно, защото имаше въпрос. Иначе не веднъж сме уточнявали кое се яде свободно и с кое се внимава.
Амур, за морковите пак зависи, защото една жена с метаболитен синдром и други проблеми може и да се подхлъзне и да не спре с определено количество моркови и да се разяде. Затова винаги трябва всеки сам да мисли както е казала Шоки и да съотнася до себе си всяка информация. Едно полезно за мен е отрова за друг.

# 475
  • München, Deutschland
Вери, благодаря ти, ще го погледна тези тренировки, и без друго ми свършва програмата скоро и ще ми трябва нещо новичко.  Hug

# 476
Здравейте момичета! Отдавна не съм писала, но ви чета и Благодаря за споделената информация. Искам да споделя моят проблем в момента и тъй като пиша от телефона, не знам как да го сложа в скрит текст да не товаря темата, за което се извинявам. Тъй като се храня 95% режимна, а ми пречат едни 4-5 кг, които си нося от доста време, реших да премина на малко по изчистено хранене /от типа zero carb /  за седмица /две за да вземат да се пораздвижат нещата. Дотук всичко добре. Обаче, това начинание съвпадна с първи ден от цикъла ми и с увеличаване на лимфните възли от едната страна в областта на слабините. В първите дни неразположението беше голямо като не знаех точно на какво се дължи - три фактора едновременно, които не са свързани помежду си. Естествено, посетих лл и ми изписа антибиотик за лечение на лимфните възли. Поради общото неразположение спрях хранителните ограничения, тъй като и без това нищо не ми се яде. Така че, цялостното ми състояние се дължи на инфекцията /не на храненето /. И проблемът ми тук - след седмица на антибиотик, не само че не се почувствах по добре, а това беше най гадната седмица в живота ми - само като си помисля за храна и ми призлява , главоболие, температура започваща с втрисане, нощни изпотявания . Просто заключение -антибиотика не дейстава . Отново при лл с настояване да ме види специалист - изпраща ме по спешност в болницата. Повтаряне на всички изследвания - кръв, урина, вагинални , рентгенови снимки на белите дробове, ултразвук. И тези изследвания, както и първите са перфектни и не показват някъде да има /имало проблем. Единственото, което се вижда са увеличени лимфни възли. Туморните маркери са в норма /не знам дали така се казва / , което за момента е поне малко успокоително, макар че не е 100 % сигурно. В момента съм втори ден в болницата и сега чакам за ЯМР. Дано там да се види нещо, за да може да се предприеме някакво лечение. Благодаря ви че ме изчетохте. Дори не знам, какво да ви питам. Просто ми е по леко като споделя.

# 477
Пак съм аз. Тъй като изчетох доста по проблема, едно от мненията за такава реакция на лимфните възли /освен останалите 101 причини/ е отслабване на имунната система, причинено от стрес, изкаран някой вирус на крак и недоизлекуван и тн, и бих искала да попитам, дали за това не е повлияло ниската консумация на плодове и зеленчуци и дали увеличаването им /предимно може би на цитрусови / би имало добър ефект ?
/опитвам се да се убедя, че 2 портокала ще решят проблема  Praynig /

Последна редакция: пт, 24 мар 2017, 06:02 от Dimmy

# 478
Да не е някой ставен артрит...той протича скрито Thinking

# 479
Дими, много съжалявам, че се е случило така! Sad Hug Не знам какво да ти кажа, но някак не ми се вярва, че проблемът е дошъл от неядене на плодове и зеленчуци... Стискам палци скоро всичко да се оправи и да се окаже безобидно! А ти си хапни портокали, ако ти се ядат.

Общи условия

Активация на акаунт