НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 861
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Dimmy,
 ти ПКК ли пусна? По принцип лимфни възли се увеличават там където има инфекция и обикновено са придружени с повишена температура, но не много -37,2. Пусна ли изолирано да ти видят желязото? Да не си направила желязно дефицитна анемия? Хемоглобина може да ти е ОК, но да няма желязо. Това е много често срещан приблем при жените и като ти тръгне цикъла- ето ти резултата- губиш кръв и проблема "лъсва". Сега най-важното е да се успокоиш! Няма нищо страшно и нещата не мисля, че са толкова сериозни. И още нещо- всичко си е свързано, просто човек трябва да проследи нещата. Кръвното ти ниско ли е? Вода пиеш ли достатъчно?
Как се храниш? Дай едно примерно твое меню да видим какво евентуално може да ти липсва в него. Витамини пиеш ли? Вит. Б? Омега 3 ? На колко години си?
Сега е пролетно време и се отключват такива неща, защото организмът е изтощен от зимата. По време на цикъл си дай почивка и яж разумно.  Hug

# 481
Благодаря че се включвате момичета. Последните 2 дни до изчетох старите теми, че ги бях изтървала , а и тук в болницата само лежа и се притеснявам . Та затова реших да споделя. На режима съм от 1.5- 2 години. Не мога да кажа кога точно почнах, тъй като си беше някакси естествен и постепенен процес , повече от здравословна гледна точка отколкото за сваляне на кг. Не че нямам няколко за изчистване, но по плашещо беше да наблюдавам около мен млади хора да ги диагностицират със страшни диагнози. Включвах се няколко пъти с въпроси и момичетата тук много ми помогнаха с насоки. Тъй като няма какво да споделям, предимно чета и съм благодарна за информацията която споделяте  Hug  Имам и друга грижа - здравословен проблем със сина ми и много ми се иска състояниетому да се повлияе от този тип хранене, но засега не срещам достатъчно информация в тази посока.
Относно изследванията ми, тъй като не са пред мен, това което мога да кажа със сигурност е, че желязото ми е доста добре -82 /20-140/ ,б12 -285 / малко по памет /.
Миналата година бяха ж -23 , б12-230
Всичко друго в норма. Само повишаване на CRP / 106 /което показва възпалителен процес, но той е очевиден и с просто око. Това, което ме притесняваше /а и  още / , че може да е рак, тъй като не откриват причината за инфекцията.
Сега, като се замисля, явно проблема го е имало и от малко преди да проличи външно - не се чувствах добре като пия чаша вино , и реших че като спра алкохола и поизчистя храненето ще се чувствам по добре. Сега и мъжа ми ме бъзика - спря виното и видя ли какво стана  Rolling Eyes

# 482
Кръвното ми по принцип е ниско, но това не ми пречи. Смятам, че нямам здравословни проблеми. Преди време пиех магнезий, б - комплекс ,рибено масло и разни други добавки, но ми даваха отражение на цикъла /или поне така си мисля - идваше ми по рано /, и ги спрях. Сега, когато си пусках изследванията при лл поисках да ми пусне нива на витамини -Д3, йод /чета споделеното от вас / , но док каза, че по принцип няма нужда да ги изследваме, тъй като може да се предположи че всеки има дефицит и предложи направо да ми ги изпише. Така че се сдобих с Вит Д3 - за три месеца, по едно хапче от 50000 ед  #Crazy и йод за три месеца , по едно на ден /не му помня мг, но предполагам че и той е в минимална доза. Но засега съм спряла всичко, ще ги мисля като се пооправя.

# 483
Дими, а възможно ли е да си се порязала някъде по краката или таза и да се е получила инфекция? Embarassed Това е едно възможно обяснение за увеличените лимфни възли.

Между другото, по-добре си обедини поредните постове, защото по правилата на форума не трябва да имаш два един след друг. Peace Може модератор да ги изтрие.

# 484
  • София
Момичета, моля споделете, как приемате пробиотици? На гладно или с храна? Аз към момента ги приемах на гладно, но сега прочетох в книгата на НК, че трябва с храна и съвсем се обърках. bouquet

# 485
Съжалявам за поредните постове - пиша от телефона и не знам как да ги обединя. За " съжаление " нямам одраскване /инфекция на крака. Всички първо това питат, че и не вярват и проверяват  Thinking

# 486
  • София
Dimmy, а още ли приемаш Йод? Защо реши, че може да е Рак? Имаш ли в семейството такива случаи?
Стискам палци ЯМР да е ОК!  Hug
erna аз когато съм пила съм пила НЕ на празен стомах, т.е. ако съм яла в 10ч, съм си взимала антибиотика в 11ч. примерно. На гладно може да ти стане лошо, а може и да ти даде позив за повръщане. Задължително се пият с пробиотик, т.е. пробиотика на гладно след ставане и т.н.

# 487
Дими, аз пак да кажа-проверИ и изключИ артрит. Скоро четох за него, че прави възпаления, но трудно се предполага, че е от него и хората и лекарите се лутат да открият причината за възпалението.

# 488
Тета, артритът обикновено върви с болки в ставите, често и подуване. Може би може да започне без болки, само с възпалителен процес, но обикновено точно болките и подуването насочват към артрит.

# 489
Възможно е, не споря...но четох за такъв случай-налично възпаление, не могат да открият къде е и от какво. Накрая се оказва ставен артрит. Явно рядко го предполагат като възможна причина, но давам просто идея да коментира с лекаря си и това, ако прецени и ако все още няма отговор на въпроса от къде и къде е възпалението при нея. Peace

# 490
Благодаря за мненията . Йод не пия в момента, нито някакви други добавки. А за съмнение за рак стигнах от много четене в нета  Confused А и липса на друг източник на инфекция. Силно се надявам да не е това Praynig и да се размина с някои антибиотик , ама като се ровя и чета и се плаша...Нямам фамилна предразположеност. Ще попитам и за артрит - нямам болки в ставите или отток, но знае ли човек. Не е ли рано на 38 за артрит? Дали ще се види на ЯМР?

# 491
Ако е автоимунно заболяване (като артрит), 38 години въобще не е рано... Да, на ЯМР може да се види дали има изменения в тъканите.

# 492
И аз все поставям тежки диагнози, но на детето Rolling Eyes Mr. Green
ти пък какъв точно рак си хареса Laughing Споко, няма да е това... Hug Hug

Май се вижда на ЯМР артрита newsm78 Но признавам, не съм много в час...дано се открие причината, поне яснота да има, че така на сляпо е трудно да се лекува. Но щом си в болница, ще отсеят нещата, се надявам Praynig

# 493
  • SA
Дими, съжалявам за проблемите, които имаш.  Hug
Причини за уголемени лимфни възли има много, така че се успокой и изчакай лекарите да си свършат работата.
От това, което си описала, явно имаш възпалителен процес в тялото, който причинява и уголемените лимфни възли, дали от инфекциозно, имунно или автоимунно естество, ще се уточни с изследванията. Доста по-малка е вероятността да е някакво злокачествено заболяване, някак много остро започват нещата, с висока температура, втрисания, отпадналост, главоболия / това са по-вероятно симптоми на инфекциозен синдром/.
Не е храненето ти причина за това заболяване.
Ревматоидният артрит може в редки случаи да се изяви като системна форма, при която да няма ставни оплаквания, а само високи температури, обриви, уголемени черен дроб, слезка, лимфни възли. Все пак, това е рядко срещано, за разлика от различни инфекции.
Дано бързо се оправяш и дано не е нищо сериозно!  Hug

Скрит текст:
Книгата на Robb Wolf са я пуснали в avaxhome, но май не може да се свали безплатно.

Последна редакция: пт, 24 мар 2017, 13:19 от Kameloth

# 494
Здравейте! може ли да помоля за мнение за този резултат:

FT4 (Thyroxin free)
Серум / ECLIA   12.82 pmol/L

TSH (Thyreotropin)
Серум / ECLIA 1.61 µUI/mL

Общи условия

Активация на акаунт