НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 889
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
  • София
 Dimmy, спри да четеш каквото и да било и си наложи спокойствие. Всичко ще се оправи  Hug
Може да е вид автоимунно, а може и да е нещо временно и банално. Недей да си поставяш диагнози.  Heart Eyes

# 496
  • София
Dimmy, а още ли приемаш Йод? Защо реши, че може да е Рак? Имаш ли в семейството такива случаи?
Стискам палци ЯМР да е ОК!  Hug
erna аз когато съм пила съм пила НЕ на празен стомах, т.е. ако съм яла в 10ч, съм си взимала антибиотика в 11ч. примерно. На гладно може да ти стане лошо, а може и да ти даде позив за повръщане. Задължително се пият с пробиотик, т.е. пробиотика на гладно след ставане и т.н.
Аз се интересувам за прием на пробиотик, а не антибиотик-
Дими Hug

# 497
  • SA
erna, чела съм, че пробиотиците е добре да се приемат след ядене, защото на гладно се атакували силно от стомашната киселина и вероятността клетките да достигнат живи до червата била по-малка.

# 498
  • София
erna, чела съм, че пробиотиците е добре да се приемат след ядене, защото на гладно се атакували силно от стомашната киселина и вероятността клетките да достигнат живи до червата била по-малка.

Камче, и аз това прочетох в книгата на НК, но в темата на IHerb, всички ги приемат на гладно, а обяснението е че така по-лесно се захващат и размножават. Сега съм объркана. Благодаря за отговорът.

# 499
Ако са със стомашноустойчива капсула, мисля, че няма значение.

# 500
  • София
Шоки, това е така, но финансово не ми е рентабилно. Освен да приемам и по-двата начина newsm78. Благодаря за включването bouquet
П.П. Ето какво ми тговориха от другата тема:
"ПроБ е добре да се приема на гладно с вода. Когато се смеси с храна, ефекта намалява и голяма част от него просто се разгражда/смила от ензимите и увеличеното кол-во стомашни сокове"
и другото обяснение:
За да сте сигурни , че вашият пробиотик няма да се разруши от стомашната киселина, трябва да го приемате заедно с храната или след хранене, когато повечето от стомашната киселина е свързана с добри частици.
Ендокриноложката също каза с храна.. Ще продължавам да се ровя.

# 501
Благодаря Кам за мнението. Да, знам че не е от храненето, това го споменах и в първия ми пост /да не се объркат четящите тук /, но в тази тема се чувствам най уютно, затова ви споделих. Отложиха ЯМР то за понеделник и сега си почивам в къщи. Ще ви пиша като излязат резултатите. Благодаря че ви има  bouquet

# 502
  • SA
erna, тези добавки никога не се знае какво количество бактерии съдържат и колко от тях ще достигнат по предназначение. По-добре си приготвяй естествени пробиотични храни - кефир, кисело мляко, кисело зеле, туршии и т.н.
Дими, почини си добре, яж каквото ти се иска и спокойно. Вероятно е нещо, което ще мине и замине.
И подарък за феновете на Rob Wolf - новата му книга в EPUB и PDF формат:  Simple Smile
http://dox.bg/files/dw?a=43ee932368 EPUB
 http://dox.bg/files/dw?a=32059e40c4 PDF

# 503
 Благодаря за Роб Улф! bouquet

# 504
Здравейте, приемате ли една почти 70 килограмова отчаяна дама?  Cry след последното раждане само нагоре и от 55 стигнах до тук 😥
Диети, дуети, диети и нищо
Прехвърлям се тук след като изпуках от свиреп глад една седмица с Ипократис Пападимитракос.
Доста изчетох от вчера и съм готова да пробвам и това. Днес съм само на месо, масло, от което гребвам направо, домашно прясно мляко-половин чаша и две-три лъжици биволско кисело. Хапнах и два пъти по половин лъжица кокосово масло, но ми е мн гадно, а също и малко мъчих варено свинско краче, не успях много, но хапнах.
Моля се да успея, дано не досаждам тук, ще разчитам на вас 😊за което благодаря предварително

# 505
Здравейте, приемате ли една почти 70 килограмова отчаяна дама?
welcome

# 506
Искам да питам мога ли да смесвам храни-примерно месо с кашкавал, месо с масло и тн и второ трябва ли да имам някакви 3или 4 часови интервали между храненията? Благодаря

# 507
Kam, благодаря и аз за Роб! bouquet

# 508
diamantt, можеш спокойно да смесваш.

# 509
diamantt ама ако ще се мъчиш, няма да се разберем. Не яж кокосово масло с лъжица, като не ти харесва, а за месото има сто начина да се приготви така, че да ти е вкусно. Защо питаш за интервали, сега през колко време се храниш?
/На мен пък пържени яйца в кокосово масло ми бяха станали много любими./

Общи условия

Активация на акаунт