Августинче малко, покажи се, момче ли си или момиче?

• 40 783
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Girlonmove - аз също не го ям с мед. Правя дресинги за печени зеленчуци или салата - тахан и кисело мляко и чесън (таханът се разрежда с малко вода, за да е по-течен), тахан с лимонов сок, чесън и магданоз. Може така да пробваш.
Иначе с първата бременност мисля към 20-та седмица усетих бебето, така че мисля нямаш причина за притеснение.

Commala - само ти си знаеш какво ти е на душата и вероятно ще ги изживееш тези следващи дни, но аз силно вярвам, че всичко ще е наред този път!

# 526
Здрасти , бях на преглед за болничен и казах за зацапването . Погледна ме и наиситина се оказа ,че е от полипа. Каза ,че дори може да стане червено , но ако стане да отида за всеки случай да ме види. Иначе бебе си расте и това ме успокои.
Комала , стискам палци и вярвам ,че всички ще бъде перфектно.  Hug
Сусамовия тахан си го ям направо от буркана и слагам в хумус , много обичам и не ми пречи, но си има малка горчивина. Белия е по-мек на вкус от пълнозърнестия.

# 527
Знам, момичета, благодаря ви  Hug Аз тогава си имах проблеми, сега не е така, нещата вървят добре. Дори не си и позволявам да ми минава през ума, че случилото се може да се повтори. Просто откакто съм забременяла си мечтая да мина 20та седмица, за да спра да сравнявам.
girlonmove, и на мен не ми харесва таханът Sad Ама никак. Скоро правих сурови бонбони - тахан, фини овесени ядки, сусам, мед, орехи и кокосови стърготини за украса. Ейй, много симпатични станаха. Ама не опитах  ни един  Laughing Идиот.
Ще наблягам на плодовете и зеленчуците, ядки, месо също хапвам, скариди обожавам, та се надявам да е достатъчно. Напоследък умирам за круши, постоянно си купувам, макар да не им е сезонът, се намират хубави тук-таме.

# 528
Като се замисля, таханът си има специфичен, с който явно някои не са свикнали. Баба ми и дядо ми от малка са ме захранили със слънчогледов и сусамов тахан, защото отглеждаха слънчоглед и сусам, та не съм имала период на привикване. Girl, започни с малко. Някои го смесват освен с мед, с кокос или какао. Добавям го и към хумуса (пасиран нахут с чесън и лимон).
Skeeter, за тахана си права, че не може да приемаш в големи количества, но и малки вършат работа. Имам приятелка, която когато преди години по време на бременността и падна хемоглобина, не приемаше добавки, а само тахан в големи количества. Е, вдигна си го, но и качи доста кг (може би не само заради тахана).
А за зеленолистните имах предвид, не такива, които обезателно съдържат желязо, а хлорофил. През последните години излязоха няколко изследвания, които показват, че поради много близката формула на хемоглобина и хлорофила, последният при редовен прием на пресни тъмнозелени зеленчуци успява да повиши нивата на хемоглобина. ММ в предишната си работа се занимаваше с проучвания на медицинска литература и изследвания, та той ме усведомяваше за подобни работи.
Мен единствено ми притеснява, това което купувам от пазара, дали е чисто или е замърсено с нитрати, пестициди или е препикано от някоя животинка... Но нямам избор, нямаме лично производство.

# 529
  • София
Привет, за тахана и аз така му се цупех докато не попаднах на една фирма и го обожавам техния. Имат най различни и до сега всичките са ми ужасно вкусни. Смесвам си ги аз с мед и мажа на детенце на филийка , а аз си го кусам директно Simple Smile или правя бонбонки.
Скрит текст:
слагам тук сайта, дано не го изтрият за реклама :
http://theiatahini.com/

commala  всичко ще е наред  Hug, не го мисли вече.

Olivee радвам се че всичко е наред  Hug

# 530
Добре бе момичета,аз по вашите съвети си го купих този тахан.. да обаче ми е ужасен на вкус.. с мед пробвах,пак не ми хареса..  Grinning аз ли съм смахната не знам  Crossing Arms

Да попитам вече миналите мами по този път, аз съм 18+2 г.с , но още нищо не усещам като движения и т.н , бебка е добре,расте.. питах за плацентата, по задна стена е.. и въпреки всичко нищо не усещам, та отново идва въпроса за смахността ми  newsm78

комалче, сигурна съм, че този път всичко ще е наред и все пак една виртуална прегръдка ти пращам за успокоение  Hug

Аз тахана си го правя с една лъжица мед и 1 банан, слагам малко прясно мляко и с пасатора иначе и на мен ми е гадно

# 531
crisco - интересно е това за хлорофила, което споделяш! Иначе и аз ги мисля зеленолистните и пестицидите и т.н, но реално спасение от всичко няма, та вече гледам да си затварям очите малко, че иначе полудявам.

# 532
Commala знам че е мн трудно но се опитай да не го мислиш ... аз вярвам че всичко е и до психика ...  ние с мм ходихме на почивка в нашта седмица за да него мислим мн

А аз преди малко бях при АГ каза че всичко е наред просто с близнаците бъбреците и всички органи са ти много натоварени и за туй били резултатите така пък за болките в кръста по вечко почивки ми каза и толкова иначе юнаците са добре..

Диво благодаря за линка сега ще го погледна Simple Smile

# 533
Сусамовият тахан ми е любим  , сутрин на гладно с малко мед Simple Smile))) много ми е вкусен Simple Smile

# 534
Добре дошли на новите момичета!
Комала, заобиколи се от неща, които ти носят радост. От все сърце ти пожелавам да няма никакви проблеми и до края да имаш спокойна и щастлива бременност!
Ellya, защо не отидеш на физиотерапевт за болките в гърба. Не са за подценяване щом са силни. После стават още по-кошмарни. Там ще ти препоръчат подходящ за теб метод, за да ти помогнат. Във всяка поликлиника почти имат такъв кабитен, да не говорим за частните клиники.

Аз утре ще ходя да ми мерят шийката и на кръвни изследвания, защото продължавам да съм с ежедневни болки, въпреки че съм вече 17-та. Надявам се всичко да е ок.

# 535
Добре дошли на новите момичета!
Комала, заобиколи се от неща, които ти носят радост. От все сърце ти пожелавам да няма никакви проблеми и до края да имаш спокойна и щастлива бременност!
Ellya, защо не отидеш на физиотерапевт за болките в гърба. Не са за подценяване щом са силни. После стават още по-кошмарни. Там ще ти препоръчат подходящ за теб метод, за да ти помогнат. Във всяка поликлиника почти имат такъв кабитен, да не говорим за частните клиники.

Аз утре ще ходя да ми мерят шийката и на кръвни изследвания, защото продължавам да съм с ежедневни болки, въпреки че съм вече 17-та. Надявам се всичко да е ок.

Ще почивам тези дни малко повече пък ако няма ефект може и да отида..

# 536
  • София
Привет, за тахана и аз така му се цупех докато не попаднах на една фирма и го обожавам техния. Имат най различни и до сега всичките са ми ужасно вкусни. Смесвам си ги аз с мед и мажа на детенце на филийка , а аз си го кусам директно Simple Smile или правя бонбонки.
Скрит текст:
слагам тук сайта, дано не го изтрият за реклама :
http://theiatahini.com/

commala  всичко ще е наред  Hug, не го мисли вече.

Olivee радвам се че всичко е наред  Hug

Реклама или не - поръчах!  Wink

# 537
Момичета аз да изместя малко темата за тахана  Blush
Колко килограма сте качили от началото досега?

# 538
Аз първо свалих много заради ужасното повръщане. Сега съм качила 2кг, в 17г.с. съм. Обаче с предишната бременност качих безумни килограми в последния триместър. Преди това почти не качвах.

# 539
До 17 г.с. качих 2,200 кг. без да съм повръщала. Сега в 21 г.с. качих още 1,900 кг.

Общи условия

Активация на акаунт