Августинче малко, покажи се, момче ли си или момиче?

• 40 786
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Ще пиша веднага, но засега нищо не съм открила.  Sad Единствено редовните съвети за чаша топло мляко или ментов чай преди лягане, отпускане, хубав разговор или филм... такива методи. При мен ефект нямаха.

# 511
Здравейте и от мен! На 27г. от Варна,първа бременност, термин 02.08, засега момиченце. Отдавна ви чета и следя с интерес, но чак сега се включвам. Много от темите, които обсъждате са изключително полезни за кандидат-мамчета като нас без опит в това, което ни предстои! При мен засега всичко е наред, от месец почти усещам и ритничета и наистина е неописуемо чувството! Ако не е нахално бих искала да ме добавите в групата във Фейсбук, че ми е по-лесно да следя там(но първо реших да се представя, ще пиша лично за покана). Тук не съм активна по-принцип с писането, но ви чета редовно! Желая на всички само хубави новини занапред, леко бременеене и на лято да се радваме на пухкави бебоци!

# 512
Здравейте и от мен! На 27г. от Варна,първа бременност, термин 02.08, засега момиченце. Отдавна ви чета и следя с интерес, но чак сега се включвам. Много от темите, които обсъждате са изключително полезни за кандидат-мамчета като нас без опит в това, което ни предстои! При мен засега всичко е наред, от месец почти усещам и ритничета и наистина е неописуемо чувството! Ако не е нахално бих искала да ме добавите в групата във Фейсбук, че ми е по-лесно да следя там(но първо реших да се представя, ще пиша лично за покана). Тук не съм активна по-принцип с писането, но ви чета редовно! Желая на всички само хубави новини занапред, леко бременеене и на лято да се радваме на пухкави бебоци!

Добре дошла  Hug

# 513
Здравейте и от мен Simple Smile
Моят термин е 03.08.
Относно хремата: аз бях с бронхит и единственото, което ме излекува напълно са 3 неща.
Първо:  сироп Стодал - 3 х 1 лъжичка
Второ: смесва се 1 с.л. мед с 1 ч.л. канела. Сместта се загрява и си хапваш по 1 лъжичка през 2-3 часа.
Трето: 2 с.л. мед + 2 с.л. олио/зехтин + 1 с.л. ракия
Надявам се, че ще помогна Simple Smile

# 514
Поздрави на всички които ми викат ,, бремена си сега ти се е паднало да спиш и да почиваш,,
За какво спане и почиване става въпрос, та аз не мога дори да мигна Simple Smile много ми липсва вече сънят
Гледам си календарчето и уж ким се успокоявам ама то нищо не е останало още толкова Simple Smile да ама не спи ми се
Изморена истощтена съм .. а тази нощ тази болка в кръста ме измъчва ли измъчва та още сме 19 г.с и болки в кръста не се виждам в 30 Simple Smile
Не съм лигла не се лигавя Simple Smile  но видяли бремени които се разкарват из улиците си задавам въпроса ,,аз ли прекакявам толкова ли е трудно ,, но не
Наистина не се издържа Simple Smile

# 515
Ели, според мен не трябва да те боли чак толкова, че да не можеш да спиш. Пуска ли вторите кръвни изследвания и урина, там всичко ок ли е? Ако е ,бих ти препоръчала да пробваш фитбол за бременни или йога. Да , бременността идва със своите неразположения , но болка не трябва да се търпи.

# 516
Ели, според мен не трябва да те боли чак толкова, че да не можеш да спиш. Пуска ли вторите кръвни изследвания и урина, там всичко ок ли е? Ако е ,бих ти препоръчала да пробваш фитбол за бременни или йога. Да , бременността идва със своите неразположения , но болка не трябва да се търпи.

Не днес ще скоча при моя АГ и ще решим какво ще правим
Ще пуснем със сиг. Микробиология щото според мен имам възпаление на бъбреците... това не ме притеснява толкова ще си пия пак таблетките и ще мине ... но аз съм с серклаж пък имали възпаление има и бактерии :s дано с серклажа всичко да е наред.

А болката в кръста снощи от ряз ким 3:30 спря туй наистина беше интересно

# 517
Поздрави на всички които ми викат ,, бремена си сега ти се е паднало да спиш и да почиваш,,
За какво спане и почиване става въпрос, та аз не мога дори да мигна Simple Smile много ми липсва вече сънят
Гледам си календарчето и уж ким се успокоявам ама то нищо не е останало още толкова Simple Smile да ама не спи ми се
Изморена истощтена съм .. а тази нощ тази болка в кръста ме измъчва ли измъчва та още сме 19 г.с и болки в кръста не се виждам в 30 Simple Smile
Не съм лигла не се лигавя Simple Smile  но видяли бремени които се разкарват из улиците си задавам въпроса ,,аз ли прекакявам толкова ли е трудно ,, но не
Наистина не се издържа Simple Smile

Снаха ми много я болеше кръста, не можеше да лежи, хич не спеше и тя, после отмина.

И аз като чуя това за лежането и ми нахлува кръв в главата. "Лежи си сега, почивай, че после ..."
Като ида на преглед ги гледам наперени вървят с коремите Simple Smile аз едва едва и съм се привела Sad

# 518
  • Burgas
Добро утро , момичета . Да попитам някоя от вас имала ли е еднократно кафеникаво зацапване на тоал хартия? Няма болка. Записах си час за утре сутрин да ми е спокойно. Не искам да се шашкам. Дано всичко е наред. Hug

# 519
  • София
Pepelqshi Стискам палци всичко да е наред наистина.

За бременните с близнаци се препоръчва повече почивка по време на бременността, за разлика от другите, които чакат едно детенце - за тях - повече движение и спорт.

Ето интересно четиво за близнаци : https://www.google.bg/amp/s/zabliznacite.wordpress.com/2011/07/1 … vi-trimestar/amp/

# 520
Добро утро , момичета . Да попитам някоя от вас имала ли е еднократно кафеникаво зацапване на тоал хартия? Няма болка. Записах си час за утре сутрин да ми е спокойно. Не искам да се шашкам. Дано всичко е наред. Hug

В 14 седмица бях с кървене, миналата седмица зацапване 2-3 дни. Според моето АГ щом е зацапване и е кафяво, няма болка значи не е притеснително. Гледа ме след 5 дни, беше спряло, всичко си е ок - плацента, бебето ... каза че има жени, които около датите за овулация или МЦ зацапват, всички хормони сега бошували и тн. Иначе аз съм на утрогестан 3x2.

# 521
И аз да подкрепя с две ръце сусамовия тахан! Но да уточня - тъмният пълнозърнест има по-високи съдържания на желязо, калций, магнезий и т.н.
Ето тук може да видите стойностите за сусама - http://www.bb-team.org/hrani/id/637315_susam-surov
Сравнете ги, ако искате с телешкото http://www.bb-team.org/hrani/id/612711_teleshko-meso-gotveno
И още нещо за хемоглобина - и когато ядях месо (до преди 8 г) и след това все ми беше нисък. Едва след първото раждане и кърмене, когато започнах да се храня по-здравословно се вдигна. Махнах всички сладки боклуци и готови пакетирани храни и наблегнах на плодове и зеленчуци. Сега преди тази бременност хемоглобинът беше 136, а на последните изследвания беше паднал до 126. Но освен таханът за това помагат всички зеленолистни с високо съдържание на хлорофил.
Да се включа и за бебешките люлки. Моят син определено не беше от феновете на такива джаджи. На шезлонга издържаше повече, но на люлка, още щом се залюля започваше един рев, а като включех и музиката ставаше страшно... Добре че не бяхме купували, а беше на племенницата. След 10-тина безуспешни опита върнахме люлката.

# 522
Не ям месо, но искам да отбележа, че първо сусамовият тахан 100 грама е ужасно много, 50 гр мазнини и почти 600 калории. Тоест не може така директно да се сравнява. Също в други сайтове излиза 8-9 мг желязо в 100 грама сусамов тахан, не 15 като в този източник. Отделно, че има хем и нон-хем желязо, и хем се усвоява по-добре от нон-хем. Хем е в животинските източници. Така че не е толкова лесно заместването, от личен опит говоря, предвид отново, че не ям месо и ям сусамов тахан всеки ден почти в дресинги и сосове. Същото е със зеленолистните, може на калория да имат повече желязо от месото, но за някои трябва да се изядат 1-2 кг, за да достигнат количеството желязо в една телешка пържола, предвид, че една торба салатни листа е 125 грама...

Но като цяло с това не искам да откажа никой, и двете са супер полезни и аз лично ги предпочитам пред това да ям месо, дори и да ми пада хемоглобинът малко. И ако сега тепърва се включи таханът в менюто мисля, че определено може да доведе до положителна разлика.

# 523
А аз само да напомня пак за хемоглобина, че той всъщност не пада чак толкова много, просто обема на кръвта ни се увеличава с почти 50%, а ХГ се измерва на литър кръв. Като нямам предвид, че не трябва да се стараем  да го поддържаме, но ако е около 120, значи се справяме добре.
Ellya, много неприятно, че те боли така, почивай повечко! Дано да няма бактерии, че верно си е опасно с тоя серклаж.
Пепеляши, стискам палци всичко да е наред, щом е кафяво, е добре. Важното е да няма червена кръв и болки.
Добре дошли на новите момичета  welcome Дидето, за фб пиши ЛС на *Шоколадче*, Айла или fashionmama.

Скрит текст:
Аз скоро влизам в седмицата, в която загубих бебка миналата година и ми е много свито сърцето. Хубавото е, че физически се чувствам много добре.

# 524
Добре бе момичета,аз по вашите съвети си го купих този тахан.. да обаче ми е ужасен на вкус.. с мед пробвах,пак не ми хареса..  Grinning аз ли съм смахната не знам  Crossing Arms

Да попитам вече миналите мами по този път, аз съм 18+2 г.с , но още нищо не усещам като движения и т.н , бебка е добре,расте.. питах за плацентата, по задна стена е.. и въпреки всичко нищо не усещам, та отново идва въпроса за смахността ми  newsm78

комалче, сигурна съм, че този път всичко ще е наред и все пак една виртуална прегръдка ти пращам за успокоение  Hug

Общи условия

Активация на акаунт