Мартенички кичим бели и червени, eто идат, идат МАРТенчетата засмени!- тема 13

• 58 311
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Зайче, не се филмирам просто смятам, че това са мои права.  Simple Smile разбира се, че трябва да се учат и няма родени научени, но така разсъждавам аз и смятам това за правилно. За епизиотомия ти хубаво ме подсети-аз и това не искам, но тя самата докторка ми обясни, че това се прави само ако се налага. И каза, че много от жените се стряскат от тая процедура и казват,че не я искат. То и в документа си пише така-тези неща, се правят ако много се наложи и никой не може да те накара насила да ти го направят-друг е въпроса, че понякога са по-малкото зло и са наистина необходими.
Та аз тези неща ще си ги кажа-пък ако искат и като гръмнати да ме гледат, не ми пука.

# 91
Честито на родилите мами! bouquet

Какво мислите за козметиката на Мустела?

Благодаря и аз със закъснение за новата тема, много е уютна. Peace

Има ли някой с термин около 24ти март?? Simple Smile Да не би аз да съм най-последната тук. newsm78

# 92
Честито на мама Илиана, много послушно да Ви е малкото слънчице.
И за празника:
Прошка искам, прошка давам !
Прошката е като усмивката. Можеш да я раздадеш на целия свят, но тя ще стопли само тези, които са важни за теб. За другите ще си остане вид гримаса. Прошка без топлина е като камина на снимка - красива, но безсмислена.
 Hug

# 93
Спокойно Мис аз съм по същия начин, изрично си написах и подписах че не желая никакви студенти и специализанти и мисля, че това е съвсем нормално, всеки си преценява за себе си в крайна сметка както казваш това е нашия живот и ние ще си носим последствията, иначе нищо против да се учат. Отделно като давам близо 2500 само за раждането и съм избрала частна клиника и определен специалист трябва нещата да станат както аз желая, ако бях решила да съм държавно и да не плащам нямаше да имам претенции и така е редно.

За мартенските бебета има още и аз чакам трябва да устискам още две седмици, дано успея. Тази нощ ми беше кошмарна като съм се събудила от 2:00 та до сутринта една болка ниско долу като при цикъл и не отпуска и като ме почнаха и контракции те поне не боляха ама за сметка на това другата болка си беше силна и постоянна, за капак и някакви киселини. Почнах да си записвам контракциите но не бяха равномерни ту през 15 мин ту през 40, после 7 мин играеха викам си днес май ще се ражда и не смея ни да ям ни да пия вода. Нищо не стана, на лекар не съм ходила обаче тази гадна болка си остана и си продължава целия ден и в момента и бебо е много активен друг път се кротваше а сега цяла нощ и ден то са ритници, опъвания, мърдане... Не знам какво става миналата седмица плацентата беше 1 степен, шийката добре, бебо е високо горе още, контракции не съм имала и изведнъж как се отключи всичко това сега стоя и се чудя дали ще родя тези дни или са само някакви гадни неутихващи болки  Confused

# 94
С риск да ме нападнат и мен... абсолютно съм съгласна с Мис!!! Аз лично не бих позволила и за това отивам и на частно де.. те попринцип само гледат когато е платено но... не желая да има народ да ме зяпа като опитен заек след като ди плащам! Познавам завеждащия родилното там и съм си говорила с него. Всичко е много формално да знаеш... останалото е на късмет дали ще влязат там той каза че изобщо не ги четат тия документи и нито една родилка в този момент не разбира дали има стажанти или не .... тя е като в транс дори без упойка... никога не дават на платена жена да пипат стажантите само може да подават неща и да гледат но...те са в екипи и няма да разбереш. Аз не желая да ме зяпат иии съмв частна болница там няма никой да се учи върху детето ми нито вълху мен. Стажанти има и при бебетата....там няма кво да ги спреш нито в реанимацията нито ще ги спреш да гледат остави кво ти казва докито... казали са ми го от първа ръка... ценатане излиза по различна от тази в МД като си платиш всичко...

# 95

Има ли някой с термин около 24ти март?? Simple Smile Да не би аз да съм най-последната тук. newsm78
Аз съм с термин 25-ти март, но доктора ми каза, че може и към 1-ви април да родя  Laughing

# 96
Хаххахахах и моя е на 25 и ми казваше към 1ви после ми каза че съм тръгнала да раждам и сега ми казва да тлая седмица по сидмица хахаххахах вече не им вярвам щот всичко е бога работа

# 97
Аз ви го казвам, не за да споря с вас, а защото мм е лекар и съм 1000% наясно с нещата откъм стажант в МУ, специализант и вече специалист. Не всяка частна болница предлага специализации за медици, и не е университетска, за да има стажанти и специализанти.  Както и има огромна разлика между стажант, завършващ медицина и специализант, работещ ( получаващ заплата) за да придобие специализация  Grinning

# 98

Аз съм за 22-ри.
В четвъртък ще разбера как ще раждам, но силно се надявам да е по- скоро, че вече много ми тежи и имам всякакви неразположения. ooooh!

# 99
  • София
Кате, защо да те нападат, не сме тук да се избиваме Peace И аз не искам няколко чифта очи, вперени в Д-то ми, в такъв деликатен момент.

За козметиката на Мустела- имаше много доволни майки от нея, клиентки на аптеката. Лично нямам никакви впечатления. Един продукт мисля да си взема от серията за майки- интензивната грижа за премахване на стрии, ще го ползвам след раждането, когато коремът започне да се поприбира. Страх ме е да не се появят тогава и искам да мажа с нещо наистина добро, преди, а не след като ми лъснат в огледалото.

# 100
Аз съм термин чак 27.03, има-няма месец  Mr. Green

Честито на Мастермайнд за София и на мамата на бебе Михаил!

Леле, такава мания за чистене и подреждане ме е обхванала, че ще полудея. Легна, стана, легна, стана. Това да пипна, онова да преместя, да сгъна, на баткото стаята оправям също. Свекърва ми два пъти ме пита тази седмица - да дойде да ми помогне, аз да и казвам какво да прави, ама аз искам сама да си се оправям.
Поръчах си наобяд едно скринче за бебешката стая, дъска за гладене, вана и нова термо-кана и викам на мъжа ми, че доставката ще е тази вечер между 19-22 ч.  Joy  Да не вземе да заспи, че има скрин да сглобява. Той вика: е, кой луд доставя в неделя вечер?!
Четох и в интернет за някакъв натурален дезинфектант-ароматизатор и реших, че го искам на секундата. Още не съм запалила колата де, че кръста ме заболя.

# 101
Не мисля, че някой напада някого. Wink H/I е права като цяло, имат значение нещата, които е споменала.
Но хайде, нека като си плащаме сума ти пари за ражадне, да имаме право на изисквания. Нито искам да присъстват, дори и за разкритие не искам да ме преглеждат. И няма значение дали съм дала 1000 лв или 2500.
  Просто си казвам изискванията. И няма значение частно или държавно. Аз съм избрала МД-държавна болница,но си избирам екип, давам немалко пари. Частна болница мислех да избера в началото, спират ме други съображения, затова избрах голяма АГ болница, където са специалисти, а и най-вече заради неонатологията, то дано не се налага, но все пак.
Това е достатъчно деликатен и важен момент за мен и достатъчно добре познавам себе си, тъй че не ми трябват 100 човека вътре.  Shocked

# 102
  • София
Честито на мама Илиана Simple Smile Да е жив и здрав малкия Михайл, много да слушка!  Simple Smile

И мен днес ме е обхванала манията с чистене и подреждане, уж точно вчера казах, че няма да чистя повече.. ама ето на, не се сдържах просто. Ама минах прах, изчистих банята, прозорците. И хич не съм уморена, какво е това чудо не знам.. А пък утре отивам на лов за мартеници:)

# 103
+ 1 за козметиката на Мустела - ползвам я с двете бременности, също и бебешката им серия. Вярвам на качеството и не съм чувала истории за алергии и проблеми от нея Wink Дори малко ми е писнала и ме дразни миризмата им (мирише просто на чистичко), но ще започна с нея за бебчето и след някой друг месец може би ще мина на Бюпхен, че ми харесва повече аромата (някак на ванилово кремче) Simple Smile

Дописвам: Честито, Илиана! Скоро да сте заедно, здрави и щастливи с малкия! А кога ти беше термина?

# 104
Илиана, честито бебче Михаил. Да е здрав и силен bouquet
 Аз пък имам днес рожден ден  Blush , бях сънувала, че сутринта на рождения ден тръгвам за болница да раждам , ами не тръгна, но все пак има още няколко часа да помисли дали да сме на една дата, макар че ММ е против hahaha 
 Термина ми е 9.03, ама нищо не усещам да наближава "деня"... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт