Искам да кажа ... (111)

• 65 519
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз прекарвам много време в кухнята и си мечтая за общо помещение - надявам се наесен да ми се случи. Не се притеснявам от миризми, защото и в момента теченията са такива, че всяка миризма от кухнята се изтича към хола.
Не че умирам от кеф да готвя, ама отглеждам ящно семейство, работим и няма как - половината неделя съм в кухнята да готвя ядене за до към сряда. Отделно сутрин кафета и закуским, вечер режем салати, слагаме, вдигаме ... бе отвисяваме си, няма как.

# 616
Моята кухня е в отворено помещение с хола и трапезарията.

Имам абсорбер над печката, който е евтин даже на фона на ц цените тук. ММ го инсталира и направи отворите за комина навън. Не мирише на ядене определено.
Но около къщата навън мирише и всеки знае кога готвим Simple Smile

При нас има снежна буря и Т на -28 градуса днес. След вчерашния слънчев и мек ден около нулата осъмнахме пак със сняг Simple Smile Дано това да е за тази година.

Мислим за почивката тази година и реших и тук д попитам, че в другата тема никой нищо не отговаря, а тук си имаме много пътешественици.

Скрит текст:

Включвам се със запитване за пътуване през Август с кола от Канада до Yellowstone National Park, Wyoming, Salt Lake City, Las Vegas-Nevada, Los Angeles, San Francisco - California и на обратно. Имаме 10 дни и 3000км в посока.
Ще се спира на тези места за 1-2 дни с престой.

Някакви идеи за забележителности по пътя, хотели, места за посещения, които непременно трябва да се видят и въобще предложения?!

През Юли ще посетим Арктика и местността Чърчил, МБ - известна като столицата на полярните мечки за около 9 дни. Стига се дотам само с влак и се пътува през невероятна природа.

Там се наблюдават полярни мечки, белуга китовете, Северното сияние и много други животни в техния естествен хабитат в тундрата на Севера.
http://everythingchurchill.com/

Другата година сме планували пътуване от 10 дни през януари/февруари до Куба или до Мексико и събирам мнения за всяко едно от пътуванията. Ще се радвам да споделите вашите впечатления.

МВ имахме, но я изхвърлих от над 2 години вече и не ми липсва. ММ иска да вземем пак, защото е лесно да си претоплиш ядене, но реално не виждам нужда от нея.

# 617
  • Mediterraneo
Контесо, за съжаление, за мен изброените места са просто мечта, но сестра ми бяха преди 2 месеца в Куба. Много пътешестват, обикалят, но казаха, че за нищо на света не биха повторили дестинацията! Мечтаеха да я посетят, но са крайно разочаровани от всичко там. За разлика от Мексико, което им става една от дестинациите- фаворити.

# 618
Контеса, ужасно малко време за избраните дестинации. Само пътуването в двете посоки ще ви отнеме толкова, освен ако не се редувате да шофирате и не спирате за нощувки. Преди две години се местихме от щата Вашингтон на 3000 мили до южна Флорида с малко дете и ни отне 5 дни без разглеждане на каквото и да било. Правили сме и пътуване от щата Вашингтон до Сан Франсиско, ЛА и Вегас за повече от 10 дни и пак не стигна за много неща, а бяхме и без деца. 

# 619
  • някъде ... тук ...
Купих си кола Simple Smile Може да се брои и за осмомартенски подарък  Mr. Green
Сега да видим децата какво име ще измислят на Хондата  Crazy

# 620
  • Пловдив
Сега да видим децата какво име ще измислят на Хондата  Crazy
Намеси се, да не осъмнеш с някое неприятно Simple Smile Аз си кръщавам вещите, а моя мъж изпада в ужас като чуе как се обръщам към пералнята с "Пенке, почвай да работиш". Новата кола е Бейби Блу, лично го измислих. А от старата... всички рено еспейс са "Смрадльо", особено ако са сиви.

# 621
  • някъде ... тук ...
Мисля, че ще им хареса и няма да ме изненадат неприятно  Laughing
Още не са я виждали и не са с возили. То, аз я взех преди няколко часа Simple Smile

# 622
Благодаря ви, момичета.
Толкова време ще имаме само.

Миналата година пак ходехме на 3300км за 9 дни до Ниагара и обратно. За два дни стигнахме с преспиване (мм кара сам и е свикнал да кара по цели дни и нощи сам, но с нас след 15тия час спираме и почиваме в хотел), разгледахме за 4-5 дни и пак на обратно като спираме и разглеждаме местностите по пътя.

Тарталета, изненада ме за Куба. Досега всички много я хвалят и предпочитат пред Мексико.
Чета от два месеца за дестинациите и гледаме да планираме колкото се може по-оптимално времето, защото то не е много. Благодаря ви!

# 623
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Честито Елит.  bouquet
Моята кухня и хол са на едно разделени със арка.Бяха отделно навремето.В кухята обаче нямам печка.Не е и предвиденя място за такава.Тя е на остъклената терса и там готвя.Всъщност всчико си приготвям в кухнята си на плота.
В апартамента ни на морето пак са на едно,но там и печката си е вътре.Абсорбатора дърпа,но миризмите си ги има.След всяко готвене отварям всички врати и прозорци,за да провретрявам.

# 624
Имам едно пътуване из Калифорния, което ми е едно от най-любимите пътувания. Лично мен Лос Анджелис и Лас Вегас изобщо не ме блазнят, аз бих отишла до Сан Диего, макар и да не е нищо особено. Всъщност на ваше място бих ги пропуснала и трите и бих отишла в Yosemite National Park.

Пътят край океана към Сан Франциско (да речем от Лос Анджелис) е изключително приятен. Океан от едната страна, от другата – планина.

Скрит текст:
Има места за спиране, където можете да видите плажове с elephant seals.

Ако можете спрете в Pacific Grove за по едно кафе, разкошно местенце, много ми легна на сърцето.

Скрит текст:
Аз много исках да видя и Салинас (заради книгите на Стайнбек), но нищо интересно не видях, може би просто много на бързо минахме оттам.

В Сан Франциско много, ама много внимавайте къде ще нощувате. Има ясно разграничена добра и лоша зона и въпреки, че на картата изглежда като да е в центъра, може да се окаже лоша зоната. Там ни откраднаха колата, която бяхме наели, от обществен платен паркинг пред хотела, на няколко преки от баш центъра. Мъжът в хотела изкоментира след това, че би било по-странно ако не ни я бяха откраднали.

Провери също с Yellowstone National Park как стоят нещата. За Yosemite имаше много формалности, трябваше да се резервира вход, та разходка, спане. После се оказа, че нещата не са толкова затегнати, но ако ще нощувате в самия парк задължително провери. За Yosemite местата по къмпингите свършваха в рамките на минути още февруари-март (ако правилно помня).

Кухнята ми е отделно. Малка е, дори няма място за маса. И микровълнова нямам. Нямаше в квартирата и докато се наканя да купя, установих, че няма нужда.

Честита количка на Елит, безаварийно каране!

# 625
Контеса, адски много ми се вижда пътя, ще сте доста изморени. От изброените  от теб места съм била само във Вегас, Лос Анджелес, но там само за два дни и в Мескико. Вегас има за разглеждане, самите хотели са интересни, къде ще се возиш с гондола в река, в самия хотел, ако не там:) През деня беше много различно от нощем, изобщо не така лъскаво и впечатляващо:) Това беше първото ми далечно пътуване, много се вълнувах и пазя хубави спомени. Пак в хотелите има страхотни шоА, в хотела, в който нощувахме имаше едно водно, особено впечатляващо Ла Рийф се кава, ако още го има препоръчвам, билета беше около 100 долара, ако не се лъжа, а хотелът е Уин. Гледахме също Цирк дьо Солей и Шоу на Дейвид Копърфийлд, за него съм ви разказвала, дето ме избра за един фокус и аз така спекох пред огромната зала, че и малкото си име не можех да кажа, само се хилех, като тиква:))
В Лос Анджелес ходихме в Дисни Ленд, забавлявах се страшно много, качвах се на всичко:) На едно от влакчетата на върха ревях и молех да ме свалят:) Бяха ме заснели как се плюнча буквално, аз крещя и рева те ме снимали моля ти се и ме пляснали на изхода да ме видят и врабчетата:))
Мъжът ми каза, че във Флорида бил по- як парка, но аз не съм ходила там и не мога да кажа.

В Мескико бях бременна и не обикаляхме много, самия Канкун или поне частта, която аз видях беше леко соц, хотелите, като на нашата Албена, Плая дел Кармен, където бяхме ние е по- приятно.
Освен задължително Чиченица, препоръчвам да отидете до парка Екскарет, освен аквариума, плуване с делфини, възстановка на древни село на маите, гмуркане в ценотите, подводните им езера има и шоу, което разказва историята на маите с костюми, прически и нужните страшни физономии, е, не е шоу, като във Вегас, но ще е интересно за малката предполагам.
Пътувахме и до градче, в което имаше карнавал по това време, беше страхотно, само дето аз имах киселини и краката ми бяха тройни в глезените та само гледах другите как ядат и танцуват и пиех си да с лимон:))

Друго не се сещам на прима виста, Америка беше много отдавна 2006 мисля, ако се сетя друго ще пиша.

За Куба от две независими двойки имам ужасни отзиви и това е причината все да я отлагаме. Едната жена каза, че в петзвезден хотел буквално умряли от глад, ката ден миди с ориз и до днес само, като чуе миди, откача:)) На другата и бяха задигнали банските от простора, барабар с други гащи и сЮтиени:))) Такива ми ти работи, национален спорт било да прецакаш турсита, дали ще е с Трънски курс при купуване на нещо или да го прекараш през сто тесни улички с таксито, за да се трупа сметка и вместо за 5 мин да стигнете за 1.15 мин:) Това са разкази обаче, аз не съм била лично и не се ангажирам за достоверност:))

# 626
EлиТ, честит подарък. Дано получи благородно име!

# 627
Куба е голяма мизерия, все едно че времето е спряло. Много тъжно и не бих си го причинила отново. Не че не обиколихме цялия остров.
Мексико, от година на година става все по-зле. Американците спряха да ходят заради сейфти причини, пълно е с латиноси- евтино и мизерно. За 10 години сме ходили 7 пъти.

Контеса, препоръчвам ти др вариант - летите до Вегас (заради казината има евтини билети + хотел) и там обикаляте. Не  е задължително да сте на стрипа, паркингите са фри. Вземате кола под наем и...наоколо е пълно с национални паркове. А и Сан Диего е на час каране.
само времето дете сте го избрали  не е хич добро, така пече, че.
За дисни, отидете когато американчетата не са във ваканция, иначе рискуваш да си прекараш почивката по висене на опашки.

# 628
  • Бургас
как се обръщам към пералнята с "Пенке, почвай да работиш".
Моята стара пералня се казваше Пена.
Сега новата ми е БОШка  Mr. Green много е работна милата  bowuu

# 629
Ауу, БОШка   hahaha  Mr. Green
Може ли да си го открадна  Laughing
Днес Тончо (колата) ми изкара акъра. Изпил си антифриза и щеше да стане голяма беля. Добре, че се усетих навреме, че щях да мятам крачоли.
Елит, честита нова кола. На хубави места да те вози, леко и безаварийно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт