Отговори
# 60
  • Варна
На авторката май й е по-важно оня кретен да е доволен, дори и с цената на втори аборт. Но тя и без това избяга, сигурно не й хареса уклона на темата. Така че няма какво да се хабим.

# 61
90% съм сигурна, че темата е пързалка.
Вижте старите постове на авторката, която ни пусна мухата и изчезна.

# 62
Но, ако някой ден дъщеря ми се накисне до ушите като авторката, аз няма да я пратя да прави втори аборт и ще я подкрепя и нея, и детето ѝ. Да, наясно съм, че това ще означава аз да ги дундуркам известно време. Бих го направила не само за да ѝ дам шанс да си стъпи на краката и да си оправи живота, но и защото, за да ги надроби такива, явно аз самата не съм я възпитала и научила на основни неща за този живот. Следователно, надробената от нея попара е косвено и моя попара. Значи, ще сърбам и аз.
Ахам, точно така мисля и аз.
Ако детето ми надроби някоя попара, в голяма степен аз ще съм отговорна, че не съм си свършила работата. В този смисъл направо си дължат подкрепа.
Абе върти го, сучи го, на детето си си длъжен цял живот. Поне аз така го разбирам.

# 63
Правя уговорката, че на детето родителите дължат любов, помощ и подкрепа, но не и дундуркане. А ние, родителите, често сме склонни да бъркаме двата щата.

# 64
  • Варна
  Хмм... Има промяна в заглавието, нали?
Мисля, усещате, накъде задуха вятърът!?
  (Явно все повече я вълнуват въпросите: "...приятелят ми... и (все пак) последствията от нов аборт"Wink)

# 65
  • Пловдив
Разбирам, че на днешно време, под "самотна майка" в повечето случаи, се разбира прибрала се при родителите си такава и те поели грижите за нея и детето- къде в началото, къде за повече време, къде изцяло и докато могат.
Но, с този начин на мислене- да застанем зад гърба на " детето" на всяка цена, каквато и недомислица да сътвори, не му правим услуга.
Остава си инфантил с претенции и нещастна, в крайна сметка.
Абсолютно си права. Но, ако някой ден дъщеря ми се накисне до ушите като авторката, аз няма да я пратя да прави втори аборт и ще я подкрепя и нея, и детето ѝ. Да, наясно съм, че това ще означава аз да ги дундуркам известно време. Бих го направила не само за да ѝ дам шанс да си стъпи на краката и да си оправи живота, но и защото, за да ги надроби такива, явно аз самата не съм я възпитала и научила на основни неща за този живот. Следователно, надробената от нея попара е косвено и моя попара. Значи, ще сърбам и аз.
Обаче как да не я опердашиш, а? Как?!

# 66
Не само ще я опердаша, ами и ушите с пирони ще ѝ закова за стената, ако натвори такива чудеса. И междувременно си плюя в пазвата.

# 67
И според мен темата е пързалка. Лошото е, че наистина има такива ситуации, в които мъжете се подиграват с жените и ги унижават... Но докато има такива жени, ще има и такива мъже  Rolling Eyes

# 68
Нарочно ли забременя втория път? Не се притеснявай, познавам една с цели седем аборта, за какво са ти хапчета или кондоми.

# 69
  • София

И целият въпрос е ТИ как ще си след това, нали така, не детето, което ще убиеш.
Впрочем, има много бездетни жени и двойки.
Такива, които биха осиновили дете.
И в този форум включително - защо не дадеш на детето си [все още] шанс за живот - с други, любящи, родители? 

# 70
  • София /Абсурдистан
Авторката изчезна.

# 71
  • София
Ще изчесне ами, като повечето не й дадохте съвети как да абортира за да е доволен мунчо и да продължи да го обгрижва Mr. Green А толкова й се искаше да го чуе от поне 2-30 човека.

# 72

И целият въпрос е ТИ как ще си след това, нали така, не детето, което ще убиеш.
Впрочем, има много бездетни жени и двойки.
Такива, които биха осиновили дете.
И в този форум включително - защо не дадеш на детето си [все още] шанс за живот - с други, любящи, родители?  

И каква е гаранцията,че ще бъде отгледано в любов и хармония?
Айде холан,вече прехвърлихме 7-те милиарда..

Да родиш дете от страх,че след аборта може да има физически последствия(или пък „бог” ще те осъди) е чиста проба малодушие и егоизъм.
И хич не ме впечатляват разните му „възвишени” пориви от типа „всеки има право на живот”..Това са само опити да заглушим истинските си пориви.
Щом човек води полов живот,трябва да бъде готов да понесе отговорностите проихождащи от това.

# 73
  • Пловдив
Щом човек води полов живот,трябва да бъде готов да понесе отговорностите проихождащи от това.
Аз викам "когато разумен човек води полов живот се предпазва от бременност, за да не му се налага да прави аборти". Тук не сме монахини, а на повечето не им се е налагало да правят аборти. Значи може. Айде да речем един аборт - грешки стават, ама втори в рамките на една година не е грешка, а система.

# 74
  • Варна
Аз викам "когато разумен човек води полов живот се предпазва от бременност, за да не му се налага да прави аборти". Тук не сме монахини, а на повечето не им се е налагало да правят аборти. Значи може. Айде да речем един аборт - грешки стават, ама втори в рамките на една година не е грешка, а система.
Да, разумен човек не използва аборта като контрацептив. Ако го прави, тогава трябва да е готов да понесе евентуалните последствия - да си прецака детеродните органи примерно.
 Мисля, че в крайна сметка, това е имала предвид Какво.

Общи условия

Активация на акаунт