ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-11

• 89 823
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Момичета, аз лично нямам пай, а само хомозигот по MTHFR С677Т (за фолиевата киселина), отделно имам ТЛА и НК клетки и въпреки, че нямам 4Г и т.н.т. пак се налага да пия АП през ден, а при Бременност - фракси от 0.4 през ден и АП в деня без фракси.
С това искам да кажа, че не е нужно да имаш някаква страшна мутация, за да се налагат тези препарати.
Иначе съм на 29г, като остарея не съм питала какво ще се налага.

Но е интересна темата с децата. След като аз имам тази мутация за фолиевата киселина, предполагам, че и дъщеря ми я има. Някой доктор казвал ли ви е какво се прави в случая с децата? Трябва ли да й давам ФК?

# 76
Момичета, бях писала в предишната тема за резултатите, за които нямах референтни стойности. Оказа се, че са ми ги пуснали от Цибалаб, но не съм ги видяла. Това са резултати, като всички е в референтните стойности:
http://prikachi.com/images.php?images/591/9067591p.jpg

Не разбирам кои клетките трябва да гледам? Тези които са ми 15 или 6,4?

# 77
  • София
Ами аз вероятно съм по-напред от теб с остаряването (на 42) затова пия АП през ден. Всъщност пия ацетизал кардио, който е 75мг вместо 100. На мен ми каза като остарея - всеки ден Simple Smile))
Но при + тест трябва да почна Фракси - точно както пише Буена Simple Smile

И аз като Делисардели пия Ацетизал кардио 75мг Grinning Не е много познат, но за мен е отлично решение да взимам по-малка доза, но да я взимам ежедневно. Когато ми се налага обаче да взимам хормони, под каквото и да е форма-ОК, естрофем, прогестерон, задължително минавам на по-високата доза от 100мг и включвам Фракси. При следваща бременност дай Боже, планувам след 25гс да мина на 0,6 Фракси, тъй като със сина ми въпреки увеличението от 0,3 на 04, кръвотока се влошо, плода беше почти сорял да се храни и родих в 37гс със ужасно престаряла плацента, отговаряща все едно съм преносила, а бебо беше дребен за седмицата с белези за недоносеност.

# 78
Момичета, аз лично нямам пай, а само хомозигот по MTHFR С677Т (за фолиевата киселина), отделно имам ТЛА и НК клетки и въпреки, че нямам 4Г и т.н.т. пак се налага да пия АП през ден, а при Бременност - фракси от 0.4 през ден и АП в деня без фракси.
С това искам да кажа, че не е нужно да имаш някаква страшна мутация, за да се налагат тези препарати.
Иначе съм на 29г, като остарея не съм питала какво ще се налага.

Но е интересна темата с децата. След като аз имам тази мутация за фолиевата киселина, предполагам, че и дъщеря ми я има. Някой доктор казвал ли ви е какво се прави в случая с децата? Трябва ли да й давам ФК?

И аз това се чудя за моя син. Според генетика не трябвало нищо да му давам. Той е хетерозигот по PAI и по MTHFR. Обаче нито на него, нито на мъжа ми изследваха всички показатели за тромбофилия. Аз до вчера не знаех, че съм хетерозигот по А/G за +505 А/G(TAFI). От къде да знам, че синът ми също не е хетерозигот или хомозигот. В същото време генетика ми каза, че няма смисъл да му пускам други показатели. Може би трябва да направиш консултация специално за детето. Лошото е, че се взема венозна кръв, при моя син му взеха от вена на челцето, понеже там било най- безболезнено за бебе.

Чета, че има и някакво изследване за C/T за 936 C/T (VEGFA). Това май на мен не ми е изследвано. Хем казах, че искам всичко да изследвам във връзка с тромбофилията.

Последна редакция: ср, 15 мар 2017, 11:09 от Forest rain

# 79
Delisardeli, благодаря за коментара! :* Утре съм на преглед при доц. Паскалева (хематолог) и след това съм на консултация с доц. Русев (клиника Малинов), така че след двете посещения ще споделя какво са ми казали/открили!
 bouquet

Dundiu86,
Имаш две нискорискови мутации. Възможно е да ти кажат, че няма риск от тромбоза, и че всичко е наред, но мутациите са си мутации.

Хетерозиготната мутация означава, че единият алел (половина) в гена е ОК, а другият е дефектен. Дали и как ще сработят гените в рискова ситуация е въпрос на шанс - може да се отключи, а може и да не се отключи тромбофилия.

Аз бих ти препоръчала да се консултираш с генетик/имунолог/хематолог и после да прецениш какво да правиш и кого да послушаш.

Контакти на специалисти можеш да видиш на първа страница на темата за Тромбофилия:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=962656;topicrefid=20

Успех!  Hug

# 80
Момичета, бях писала в предишната тема за резултатите, за които нямах референтни стойности. Оказа се, че са ми ги пуснали от Цибалаб, но не съм ги видяла. Това са резултати, като всички е в референтните стойности:
http://prikachi.com/images.php?images/591/9067591p.jpg

Не разбирам кои клетките трябва да гледам? Тези които са ми 15 или 6,4?

Никой ли не може да ме насочи кои клетки се гледат при бременност:

(CD3-/CD16/+/CD56+) или (CD3+/CD16+/CD56+) и колко трябва да са стойностите?

# 81
Здравейте, момичета. Да се представя накратко - 11 години опити за забременяване, в т.ч. 1 инсеминсция и 5 инвитро и икси общо. Никога не съм забременявала. Доц. Русев ми откри ембриотоксини и препоръча вливане на октагам. Според него при наличието на ембриотоксини нямам шанс за забременяване. Има ли сред вас момичета със същата диагноза, забременели и родили без вливки? Моля да споделите опит.

# 82
  • София
Рая, след 11г опити за забременяване аз не бих се чудила дали да правя вливки, ако има дори минимален шанс това да ми реши проблема. В изследването ти има ли данни за това как повлиява октагам върху ембиотоксините? (в моето има данни как интралипид и имуновенин повлияват на НК клетките).

Брайда, Форест рейн, тромбофилията се проявява при рискови ситуации - бременност, залежаване, операция, счупване на крайник, при по-възрастни хора - имайте едно наум при подобни случки с вас или децата (дано не се случва) да го кажете на докторите.
А иначе ако ти имаш хомозигот по мутантен алел, то има поне хетерозигот. Единият алел се предава от майката, другият - от таткото.

Форест рейн, по мои наблюдения ако имаш мутация, дори по нискорисков фактор, терапията е ясна. В основния пакет изследвания за вродени тромбофилии  влизат двата високорискови + два често срещани  нискорискови фактора. Те непрекъснато намират нови фактори, така че ако имаш доказана тромбофилия няма смисъл да изследваш всички. Има смисъл от допълнителни изследвания ако имаш хетерозигот по нискорисков фактор и искаш да се подсигуриш дали нямаш още някоя мутация.

Бибо, на пръв поглед всичко изглежда в норма, но в моите имунологични изследвания има различни неща изследвани. Най-добре се консултирай с имунолог.

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 00:04 от delisardeli

# 83
Delisardeli, коментарите ти са безценни  Hug

Изписан ми е Imumunovenin или Intratect-не видях никакви коментари, намерих информация, че е немско производство, а откъде мога да си го набавя, някой знае ли, /предполагам е по-пречистения вариант от двата/?

# 84
  • София
Интратект е имуноглобулин Peace Също като Октагам, Имуновенин, Киовиг и т.н. Според мен не с емъчи да го търсиш , а си направи вливка с каквото има като имуноголбулин, разбира се, БЕЗ българския Имуновенин Peace

Абсолютно съм съгласна с Делисардели, Рая, след толкова неуспешни опити не мисля,ч  еси в позиция да си спестяваш каквото и да било, коеот би могло да помогне newsm78 Поне аз така разсъждавам. Наясно съм,че тези вливки са доста скъпи, но според мен ползата от тях е видима.

# 85
  • София
хм, на мен в аптеката където поръчах един път интралипид ми казаха, че имат интратект и е било същото, но на друга фирма. Въпреки това си настоях за интралипида. За интратекта ми казаха единствено, че не е ок по време на Б да се влива, докато интралипида е ок.

Емиииии съжалявам за заблудата тогава, може фармацефтката в репродуктивната аптека да не е била въобще наясно  Crazy  Blush  Blush  ooooh!

п.п. пуснах го в гугъл, наистина е имуноглобулин...
Ами тогава има ли друг препарад като интралипида, да не би името да съм объркала?

# 86
  • София
хм, на мен в аптеката където поръчах един път интралипид ми казаха, че имат интратект и е било същото, но на друга фирма. Въпреки това си настоях за интралипида. За интратекта ми казаха единствено, че не е ок по време на Б да се влива, докато интралипида е ок.

Емиииии съжалявам за заблудата тогава, може фармацефтката в репродуктивната аптека да не е била въобще наясно  Crazy  Blush  Blush  ooooh!

п.п. пуснах го в гугъл, наистина е имуноглобулин...
Ами тогава има ли друг препарад като интралипида, да не би името да съм объркала?

Ами мисля, че аналог на Интралипид е Липовенос, сигурно има и други, но за не знам Rolling Eyes

# 87
Buena, благодаря за мнението Hug Днес ще проверя как стоят нещата в аптечната мрежа.

И още нещо, относно фраксипарина свободно от аптека ли отново си го купувам, в смисъл може ли нещо да мине през ЗК?

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 12:40 от !Diva!

# 88
  • София
Дива, нищо няма по здравна каса. Фраксипарин, Клексан и Зибор са вариантите, които знам че изписват. Понякога ги няма по аптеките. Вземи си рецепта, понякога искат.

# 89
Здравейте, момичета. Да се представя накратко - 11 години опити за забременяване, в т.ч. 1 инсеминсция и 5 инвитро и икси общо. Никога не съм забременявала. Доц. Русев ми откри ембриотоксини и препоръча вливане на октагам. Според него при наличието на ембриотоксини нямам шанс за забременяване. Има ли сред вас момичета със същата диагноза, забременели и родили без вливки? Моля да споделите опит.

Аз съм случай на Доц. Русев, с открита тромбофилия. Правихме вливки- Имуноглобулин и Интралипид и имах успешно инвитро (да не говорим че бях болна и те ми поддобриха състоянието).

Общи условия

Активация на акаунт