ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-11

• 89 843
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
От чисто любопитство питам- някой изследвал ли е ембриотоксини и да са му отрицателни?

# 91
  • София
и аз наскоро се питах това, лично аз не намерих такъв човек.
За това си имам едно на ум, сега преди ЗЕТ да се видя с доцента и да го убедя да ми изпише дозичка и на октагам и всичко да влея да ми е мирна главата  Crazy  Crazy
Но моя подход е повече от отчаяние, отколкото правилен, ако той не се съгласи, няма да го правя Wink

# 92
Брайда, напълно те разбирам, и аз от отчаяние пробвам всичко  ooooh!
Вливам октагам преди трансфер, според мен е напълно ненужно, но го правя, за да не се обвинявам после, иначе имам леко завишени Б лимфоцити и инхибиращи ембриотоксини, но със сигурност не там е причината да не става.
Само ПИД на ембрионите не съм правила, но не виждам защо да го правя, това няма да ми повиши шанса за успех.
Доцента е готин, знае много, обяснява подробно, ще ти измисли нещо подходящо  Peace

# 93
  • София
аз вливам интралипид, до колкото знам той е ок за НК клетки и за крос-мач, но не е ок за ембриотоксини.
Ако имам, а аз сигурно имам, защото се случва най-често при жени които се борят за второ, интралипида няма да ми помогне, а ще помогне имуноглобулина.
Нямам против да си влея преди трансфер, само и той да няма и доза да ми определи и ще влея. Ако е неуспешен трансфера, може на следващия да не влея, но нещо съм си го наумила да влея сега.
Вярвам, че ако не помогне, то поне няма да навреди  newsm78

# 94
Здравейте, някой може ли да ми каже дали при едно неуспешно икси ,трябва да се направят генетични и имунологични изследвания и кои са те? Някой може ли да каже нещо за предимплантационната генетична диагностика ..т.е причини за неиплантиране ..и дали са добре да се направят при неуспешно имплантиране един път

# 95
  • София
От чисто любопитство питам- някой изследвал ли е ембриотоксини и да са му отрицателни?

И аз не знам за такъв случай Rolling Eyes

# 96
  • София
аз съм с отрицателни ембриотоксини, но си имам високи нк клетки и тла.

Имам въпрос- щом тла са ми повишени, това означава ли, че имам тромбофилия?
Пуснах си осн. пакет в края на мин. месец и чакам да излезе.
И втори въпрос - нк клетките и ембриотоксините променят ли се? Трябва ли да ги следя, съответно първите дали падат, а вторите да не станат положителни?

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 15:43 от Соренда

# 97
Дива, нищо няма по здравна каса. Фраксипарин, Клексан и Зибор са вариантите, които знам че изписват. Понякога ги няма по аптеките. Вземи си рецепта, понякога искат.
Благодаря, delisardeli   Hug

# 98
  • София
аз съм с отрицателни ембриотоксини, но си имам високи нк клетки и тла.

И втори въпрос - нк клетките и ембриотоксините променят ли се? Трябва ли да ги следя, съответно първите дали падат, а вторите да не станат положителни?

Променят се Peace В моя случай-стават по-зле Confused

# 99
Брайда, имуноглобулина е кръвен продукт и това крие известни рискове, всеки път ме е страх, но съм се хванала на хорото. Иначе не ми е полиявал негативно по никакъв начин, за разлика от медрола, който ми докарваше страшен световъртеж  ooooh!
Фатмагюл, след първия опит аз пуснах кариотип за мен и мм, тромбофилия и имунологични за мен. Може да отидеш на консултация при доц. Русев във Малинов. За ПИД мисля, че е рано, освен ако не излезе проблем при кариотипа.

# 100
  • София
знам какво представлява, но не знам чак рисковете, не съм се интересувала, мислих си, че както интралипида - не може да навреди.
Медрола си е кортикостероид, нормално е да има реакции от него, организма се подтиска, няма как.

Дано скоро имам повод да посетя доцента и ще го разпитам за рискове и плюсове. Дано се съгласи Simple Smile
На моето изследване на НК клетките се повлияват еднакво добре и от имуноглобулини и от интралипид, предполагам е изписал просто по-евтиното от двете. Мисля, че ако все пак му обясня подбудите ми, може да ми изпише октагам вместо интралипид. Ако има против това, той ще ми обясни Simple Smile

# 101
Аз правих и двете вливки - Октагам + Интралипид, преди трансфер.

# 102
  • София

Соренда, тази тромбофилия не трябва да е излезнала вече?
Аз също съм с повишени НК и ТЛА, доцента ми обясни, че е заради мутациите.
Но не зная дали само това може да е причината...  newsm78

# 103
  • София
Ще звънна да питам утре. Казаха ми 2-3 седмици.

# 104
Аз съм изследвала ембриотоксини и са отрицателни. Имам леко повишени ТЛА и НК клетки, но тромбофилията ми е с нормален генотип за основните мутации. Факт е ,че имам 2 неуспешни бременности приключили в 7-8 седмица. Незнам дали причината е в имунологията защото първият път бяха еднояйчни близнаци ,а втория тризомия 13. След тях има детенце ,бременността изкарах на клексан до края и вливки интралипид последната в 8-9 г.с. Сега съм бременна отново и схемата е същата...

Общи условия

Активация на акаунт