Съпруги на военнослужещи - 22

• 73 697
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Мдамм.... сега вече разбирам Фейщица.........

# 196
Здравейте,

Аз не мога да помогна по темите с картите, защото не сме ползвали още такава..

Благодаря на всички за хубавите пожелания, дано така както бяха първите години продължат и другите..  Praynig Peace
Дунди, само да кажа, мисия "Почерпка" е била изпълнена..вчера... доколкото разбрах от ММ, шефа го е питал защо прави такива неща, без да попита вече опитните, да го посъветват как да Не го прави  hahaha hahaha hahaha Joy
Лейди, вчера си мислех за теб.. че нещо те няма последните дни.. къде се загуби, бебчето как е, всичко наред ли е?
Димитрова и при теб май ежедневието е доста динамично така като гледам, малките сладурки как са, слушкат ли  Hug
Флоо, къде сиии? Бачкаш ли, почиваш ли си, ако е почивка, добре, но ако е бачкане.. недей толкова много  Hug Hug

Мен ме е налегнала една кашлица, нищо друго, но кашлицата е ужасна.. Мъничее, с какво я излекува ти?

Хайде оставям Ви, много съм уморена днес, това човек да не излезе в отпуск, след това е.. някакъв кошмаррр, все едно не 5 дни ме е нямало ами 5 седмици.. ooooh! Crossing Arms

Лека вечер на всички  Hug

# 197
  • Пловдив
Мис Ю, питай патило, а не старило.  Joy и отивай на доктор да те чуе как кашляш и защо кашляш. Да не сте прекалили с песните в неделя.  Simple Smile
Скрит текст:
ТМ има право на 7 дена отпуска по случай случката, да не пропусне да си ги вземе. Само да ме чуе ММ какви акъли давам  Mr. Green На началството няма да му е приятно, че ще трябва да правят размествания, но това е положението. 

Лейди сигурно кръстосва пловдивските улици с малчо, ами то времето е чудесно, а и бебчо трябва да си събира витамините.

Аз съм завряна в една дупка и още съм с климатик. Ръцете и краката ми са ледени. Като изляза в 16,30 навън, не знам къде се намирам. От вчера са ме залели с работа. ММ казва да събирам пари за морето, само че не знам за какво море ми говори.  Laughing 

Днес имах чувството, че са мили Столипиново с шампоан, навсякъде миришеше на теменужки. Обаче мръсотията е ужасяваща. Имам указания на път за работа и обратно да карам със затворени прозорци и заключени врати.  Joy Ще трябва и да си дезинфекцирам колата. Все ми се иска да ви щракна малко кадри, че такова нещо сигурно само по телевизията сте виждали, ама няма как да спра насред пазара им и да снимам. Първо не се знае дали няма да ме връхлети някой кон с каруца или без, после самите обитатели са много чувствителни към снимачната техника и се дразнят.

лека нощ на всички  Hug

# 198
  • София
МИСИС Ю, ето ме миличка, ама май за пръв път от както пиша в темата, се питам ЗАЩО СЪМ???

Дойдох в темата през  октомври 2014 - 9 тема, 6 страница. Страхотно се зарадвах, че ви открих! Заварих една тема, в която се говореше предимно за заплати и карти за почивка. Непонятно ми беше, как може военни съпруги и момичета, служещи в армията да не споделят мъки и неволи, произтичащи от естеството на нелекия "военен" живот, да не споделят радости и тревоги при отглеждането на децата, комични истории и случки, да не коментират прочетена книга. И защото много ви харесвах, преди още да ви познавам ( затова, защото сме замесени от едно тесто - от як материал, както казва Дафиновото листенце), търсех във всяка една от вас красивото, опитвах се да ви разбера и да ви оправдая ( не пред друг, пред себе си самата, защото знам, че не ви е лесно). Постепенно започнах да ви опознавам. Разбрах, че съм най-възрастната сред вас. На едни можех да бъда майка, на други баба - на Лейди напр. Радвах се на вниманието ви, чувствах уважението ви. Постепенно темата се разчупи, виждах, че компанията ни започна да се сплотява и сдружава. А, да не забравя, да споделя нещо с вас, което навремето не ви казах. Една вечер доста си поплаках, ама съвсем сериозно. Вили Мотовили предложи да направим затворена група във ФБ. Доста момичета  приеха ентусиазирано предложението. Групата вече беше факт. Момичетата започнаха да се записват. Не на шега се уплаших, че военната ни компания ще се разпадне. За оставане в темата се обявиха Дунди, Кативита, аз и още няколко момичета. Толкова присърце бях ви взела, че не ми се искаше да се разделя с вас. Ако в началото ви харесвах просто само защото сте военните ми красавици, моето военно семейство, моята връзка с младостта ми, то сега вече не на шега можех да кажа, че ви обичам, че ви ценя. Слава Богу, не бях права. Страховете ми се оказаха напразни. Темата вече ни беше нужна и доказателството беше, че не се разпаднахме. Започнахме да се срещаме. Във ваше лице открих млади, интелигентни жени. Споделяхме си какво ли не, стискахме палци по различни поводи, заедно викахме "горчиво", радвахме се при появата на поредното бебе, приветствахме новодошлите момичета. Темата вече наричахме нашето военно блокче ( а това поне за мен значи много-живеем под един покрив) Така го чувствах не само аз, така го чувствахте и вие.). Станахме като едно семейство-задружно, весело, готово да помогне не само виртуално със съвет, ами и реално. Някъде из старите ми постове съм написала: "Чудесно е, че имаме нашата виртуална къщичка, с новите виртуални приятели. ВЯРВАМ, че ако някоя от нас има нужда от подкрепа и съвет, то тя ще ги потърси и получи точно тук..." Нашето военно блокче, нашето семейство...само да знаете, как ме топлеха тези думи! Изкуфяла, сантиментална бабичка...
Трудно ми е да продължа, ама ще се напъна за още мъничко. Не е речено, че трябва да ме четете. Типично за възрастните хора-те да си говорят, а керванът да си върви...
Първите случаи в които станах свидетел на острите реакции и нежелание да се отговаря на въпроси свързани с почивни станции и условия, честно да ви кажа ме втрещиха. Дали ми е от зодията, или от акъла, от годините или пък професията ме е моделирала така, но аз съм готова да изслушвам и да обяснявам. Опитвах с шеги да смекча тона. Понеже не се получи, та затова пиша това "писмо". Аз самата се чувствах неудобно и се поставях на мястото на питащите момичета, които получаваха назидателни и подигравателни отговори.Да ви призная ли колко пъти си казвах-Кативита, моля ти се влез сега и отговори на въпросите. Така и никога няма да разбера кому е нужен такъв хаплив отговор. И то от момичета, които уважавам и обичам. Не беше ли по-добре, да запазим добрия тон в темата??? Насила никой не ви кара да отговаряте. Просто замълчете и подминете въпроса. Колко по-интелигентно звучи, да кажете, че не можете да помогнете. Признали сте ме, че много помня. Много добре си спомням защо преди време Мамакъти спря да пише в темата. Тези на които ще им е интересно могат да погледнат 10 тема 29 страница. МАМАКЪТИ, искрено ти се зарадвах, когато видях, че пишеш Hug Уви! Намини след 2 години. Може до тогава нещо да се е променило... Аз поне ще вярвам и ще се надявам ( защото съм един непоправим оптимист) Защото винаги съм предпочитала действие събиране, пред действие изваждане...
Моля да ме извините. Написах всичко това на един дъх и няма да го препрочитам, защото навярно ще поправям и изтривам, а не бива. Искам да съм честна към вас, защото ви обичам. Дано да ме разберете...
Останете си със здраве.

# 199
Flo,  Hug Heart Eyes bouquet

I miss you, желая ти красив и спокоен семеен живот! Мечтайте! Сбъдвайте! Обичайте!

Последна редакция: чт, 23 мар 2017, 21:58 от Seti Beti

# 200
# 201
Добро утро, момичета! Тъй като гледам днес никой не е черпил кафе, реших че може и мой ред да е!

Изненадах се от написаното от Фло.....И ще си позволя да напиша нещо. Преди да се настаня във вашето блокче, почетох постове от вашата тема, видях че сте се отсяли и ставате сплотени. Това малко ме разколебаваше дали да пиша или не. Минах през всички 22 теми с търсачка да търся инфо за  Флагман, но имаше много малко( ако изобщо мога да вярвам на търсачката или на себе си в употребата на  Бг мама). Беше ми неудобно да нахлуя в място, където си споделяте лични неща и темата вече става не за взаимопощ на всички, а малко като частна група( не го казвам в лошия смисъл).
Понякога е много досадно да отговаряш на едни и също въпроси. Но! Не мога да се сърдя на никой, за това че е писал или не. Не мога и да упрекна момичето, което писа последно. Но да влезеш в групата си е като да се преместиш в нов град или на нова работа...почваш от начало. Старите кучето понякога лаят по зайците.
Осъзнавам, че много от нещата, които ме интересуват ММ може да ми отговори( но мъже, не им се говори и за тях подробностите не са от значение). Дори и да му кажа да пита някой колега, просто знам по мъжки как ще му отговори, че базата става( примерно).
А този хаотичен пост е именно в мой стил- искам да кажа много неща, но внимавам да не излезе по грешния начин. ( пък ми е и рано да си показвам Теле(ц)шките рога   bouquet)
Аз ще си допия безкофеиново кафе .......Усмихнат ден!

# 202
Добро утро на "добре сформираната темичка" !

Много се чудих дали да коментирам поведението на m@mmaKъti , но дори и аз , която съм готова да отговарям на отговаряни вече въпроси, се подразних много. Както и преди две години поведението й също беше супер нагло. Отговорът на Дунди беше перфектен, след това и даде още варианти и тя да ми се фръцка как била ангажирана и да го играе обидена....не става...За да разбереш, че една тема е "добре сформирана" значи си я изчел, а не можеш да прочетеш неща , които те интересуват...Същия цирк го гледахме преди две години- "Оле, мъжът ми го пращат на курс по АЕ, ама той прави ремонт на апартамента..." И тогава Сесил/Мирама й каза , че не е права и колко е трудно да те планират , още повече да те изпратят на курс по АЕ, да си прецени приоритетите... и повечето от темата застанахме зад това твърдение, то пък се оказа, че не я разбрахме...
Така че, няма как да я припозная като жертва на лошо отношение от списващите в темата...Даже мисля, че прекалено много внимание й обърнахме...

Темата е "Съпруги на военнослужещи" и тук е място за отговори на въпроси, които няма къде другаде да се обсъждат-заплати, увеличения, карти, преместване в друг гарнозон, как се ходи на преглед във ВМА или военни санаториуми,почивки в чужбина,промяна в наредби за квартирни и т. н. и т. н.  Прегръдки, цунки, гушки, палци, кафета има по всички останали теми. Защото пък аз познавам хора, които спряха да пишат защото не намират нищо полезно в темата....
Когато знам отговора на въпрос зададен в темата и имам време винаги ще го направя, но на въпрос смислен, а не кажете какви са ви впечатленията за еди какво си...Мисля, че така са и другите момичета, които се ангажират с отговори. Те не хапят, просто искат конкретен смислен въпрос, както и аз...

Да не забравя да честитя на I miss you-дълги години щастлив семеен живот, винаги един до други в една посока да гледате!

# 203
Момичета, не се палете толкова на такива явно провокативни постове - има си драматични актьори във форума (колкото и да ви се струва нереално, във форума има и много мъже, които успешно или поне така си мислят Mr. Green поддържат уж женски сълзливи профили, защо го правят е въпрос, на който могат да отговорят психолозите, пък и психиатрите), заформят се интриги, пускат се видимо евтино манипулативни постове, за да се всяват раздори във вече сформирани групи Wink Целта е ясна - да се разформироват групите Wink Защо го целят? Ами причини разни - вероятно и лични (аз си имах преди време примерно преследвач из форумите, ей този човек обикаляше целия форум, за да ме апострофира на всяка дума Laughing), но често и просто заради интригантството, което е присъщо на определени хора. А понякога се прави и с чисто рекламна цел - да се привличат хора в темата, да се обясняваме, да се разпали спор, за да се влиза във форума и да е интересно. Рекламни стратегии, нали знаете Wink Имайте предвид също, че във форума открай време е пълно с фейк профили, т.е. с такива, които се поддържат от хора на компанията-собственик на форума, просто защото голяма част от бившите потребители напуснаха и си пишат само в социалните мрежи.

Така че не се впечатлявайте от подобни постове - ясно е какво се цели, особено с този първоначално сълзлив пост, а след него с иронични подмятания колко сме лоши. Ето сега мога да ви кажа какво ще последва след този мой пост - ще започнат нападки как съм могла да си помисля такова нещо за бедното девойче, а след това могат да дотърчат и двама-трима, които никога не са писали или скоро са прописали в темата ни да я защитават, за да се създаде впечатление, че аз греша в подхода си, а мнозинството мисли иначе Mr. Green. Има си прийоми за манипулация в мрежата и дискусионните форуми в частност. Така че моят апел е да не се поддавате на подобни елементарни манипулации Peace, още повече от страна на профили, зад които не е ясно кой стои.

И накрая да споделя нещо хубаво, свързано с моя военен мъж - след много години служба доживя да го пратят в командировка в чужбина Joy Смешно е, защото той казва, че когато не е имал семейство, не е имал връзки да го пратят на мисия или поне в командировка, а точно сега, когато вече е семеен, решиха така. На мен ще ми е трудно през тази една седмица, но за него се радвам - заслужил го е, а и отива в интересна страна, ако успее и да види нещо, няма да е зле Wink

Последна редакция: чт, 23 мар 2017, 10:55 от Шехина

# 204
 newsm78
Нещо взех да се обърквам.  Или аз не съм свикнала на начина на общуване тук......

Сега ми стана ясно защо е реакцията към Мамакъти....

kativita, като външен човек, четейки ви по диагонал( все пак са 22 теми) ми прави впечатление, че срещам често едни и същи имена да пишат( дават инфо), също че много хора са писали по няколко пъти с въпроси и после си обират крушите( за сега и аз съм в това число).
Приемам втората половина на  коментара ти лично, защото аз също питах за условия. Но за мен това са важните неща, когато с нас има бебе. Заплатата на ММ, увеличенията, липсата на униформи и пари за консумативи....не зависят от мен и не виждам смисъл да им обръщам внимание. Като всяко ново нещо, с което не се е сблъсквал човек е нормално всеки въпрос за него да е от значение бил и той досаден( като дали в стаята на хотела е 30 градуса или 50 градуса лятото)...
 Прегръдки, цунки, гушки, палци, кафета има по всички останали теми.
Взимам си кафето обратно  Simple Smile

Само да кажа, че докато се наканя да публикувам поста си видях,че Шехина е писала( разпознавам се и в нейния пост , нали съм новата... Simple Smile )....какво да кажа, права е, но и да ви кажа, че аз не съм поставено лице...няма как да ми повярвате сега....

# 205
МилинКАлинка, ела на среща на пловдивския гарнизон и ще ти повярваме Wink Аз много уважавам принципа "око да види, ръка да пипне", особено предвид всички тролове из форумО, а и не само тук. Мисля, че на всички ни е по-приятно да знаем с кого именно споделяме част от живота си Peace

Хубав слънчев мартенски ден на всички! sun

# 206
  • Пловдив
Ей, това липсата на нормален интернет е голям тормоз. Та не мога да си изкажа мнението.  Laughing Да не говорим, че ми закъса и работата.

Прочетох всичко от телефона, но чаках виваком да благоволят да си оправят аварията, която е оставила района без комуникации, че на клавиатурата се пише по-лесно.

И понеже повод за тази дискусия стана мой отговор към прелитаща потребителка, да кажа какво мисля по въпроса.
Имаше питане, на което  считам, че дадох някакъв смислен отговор. Дадох насока къде да погледне въпросната дама, за да прочете информация за базите. Явно не ги познава. Водена съм от принципа - не трябва да нахраниш някого с риба, а трябва да го научиш сам да си лови рибата.
Е тя какво е очаквала? Изведнъж да се впуснем и да ѝ опишем всички бази с подробности и да ѝ покажем снимки. Ами то го има на сайта на военните клубове. Обаче, не, нямала време. Значи А, Б, В, Г, Д и Е трябва да имат време и добра воля да пишат, а мама Х да няма време да отвори един сайт, да попрочете туй-онуй и после да зададе малко по-конкретен въпрос.
Е, що пък да чете, като може да се направи на сърдита.

Предния път имаше пак една подобна прелетна птица, която на лични си позволи даже и да обижда. На мен не ми пука дали ще ме нарекат бабичка или не, аз си знам каква съм, помагам ли на някого, не помагам ли, ей такива дребни неща. Ама какво да искаш от нея, като видиш колко неграмотно пише. И тази мила мама ще трябва да се погрижи за ограмотяването на децата си.  ooooh!

Не смятам, че форумът е място, където човек трябва непременно и на всяка цена да получи информацията сдъвкана и готова за поглъщане. Човек първо трябва да се опита да намери нужното му сам и после да пита другите за неща, които са му останали неясни.

Дотук с тази тема.

Шехина, между другото във форума се намират и доста свестни татковци, които се изказват много компетентно в някои теми и са от голяма полза. Попадала съм на такива в математическите теми, в готварските, при кандидатстващите и учещите в чужбина.

МилинКАлинка, при нас ще се почувстваш много по-добре, ако не се припознаваш в ничий пост, щом не ти е цитирано името.  Peace Има неща, които наистина не зависят от нас, но могат да бъдат обсъдени. Дори само за да чуеш и друго мнение.

Ей, мине се не мине и някой всее смут в блока. А ние по принцип си приемаме нови хора, тук няма КПП.

# 207
Благодаря на всички, (подчертавам всички, защото не са 1 или 2) които ми отговориха лично!
На останалите пожелавам здраве! не така с лошото момичета Peace

# 208
  • Пловдив
Благодаря на всички, (подчертавам всички, защото не са 1 или 2) които ми отговориха лично!
На останалите пожелавам здраве! не така с лошото момичета Peace

Що да е с лошо? Или пак ще се нацупондриш?
Като ти се снесе информацията смляна, сме добри, като трябва да се понапънеш и да почетеш сама, сме лоши.
Ай мерси съм от такива познанства.

# 209
Здравейте, мили момичета!
Най-напред искам да поздравя I MISS YOU! Горчиво! Желая ви много топлина, любов и хармония!
Исках да пиша след назидателния пост на МамаКъти. Но реших да подмина с мълчание отправените упреци. И сега се чудя защо изобщо обръщаме внимание на подобни провокации. Получила съм достатъчно помощ от Дунди, без да ме познава, в една друга тема. Премествайки се в София, отново получих подкрепа от всички вас. Убедена съм, че винаги можем да разчитаме на взаимопомощ!
Фло, от теб всички сме получили много любов....и не само. Не искам да променяме тона и настроението в нашето блокче. Аз се появих по-късно, но и за миг не съм си помисляла, че някой не ме приема.
Във всяко военно формирование има достатъчно информация за военните бази. Аз така съм получава информация.
В началото дори и не знаехме много за условията. Отиваш на почивка все пак. Очакваш нормални неща.
Искам да си обещаем, че заради всички хубави моменти, няма да позволим на нещо подобно да разруши групата ни.
 Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт