Хипохондрички, сладки шматки, тормозят доктори с неравностойни схватки

• 88 892
  • 851
  •   1
Отговори
# 180
Violette_Field ами то тези признаци може да са и за начало на критическа или да са симптом, че си по приятно пухкава  Heart Eyes /примерно/

Относно щитовидната - хубаво е на 4-5 години да се пускат хормони и да се прави ехография профилактично. Реално болната щитовидна не е кой знае каква страхотия. Има лекарства, контрол, ако се наложи операция. Тя е една от най-изследваните и ясни на медицината жлези. Дори и рака на щитовидната има най-висок % на излекуване, а именно 95%.
По-голям проблем е ако си болен с години и щитовидната се е задъхвала, карайки организма да боксува. Сърцето например би пострадало от това, затова е добре да има профилактика.

Аз имам 3 възела. Подарък ми от работата ми по дисертацията  #Cussing out. Сестра ми е само с едно крилце /лобче/, тъй като имаше възелче, което лекарите прецениха, че е добре да се махне.

Нищо страшно няма.
Влияе на килограмите
На паметта
На косопада
На нервността
На безсънието
Сърцебиене

Тези са видимите  Peace

Скарабейкие как си пиле?  Heart Eyes

# 181
Пък аз още не съм ходила на гинеколог тази година.Все отлагат, но се появяват вече и признаци на нарастване на момата.С години имах само запазване и обилен двудневен цикъл, сега ме боли корем, ниско, одобрено деа- три дни след цикъл и имам чувство, че я усещам вече

# 182
Някой има ли познати с липоми по тялото , че аз имам един от 22 години(на лакътя 7 см не ми пречи ) и два от 5 години( седалище и чатал-при сгъвата на крака по 5 см. ) и нещо се вкарах във филма .
Зная че рицидивират често след операция  и за това не съм предприела да ги махам ,но ме обвзема страхове да не стане нещо друго ... Но от години ги имам ... знам ли 😯.
Какво мислите ?

# 183
Пък аз още не съм ходила на гинеколог тази година.Все отлагат, но се появяват вече и признаци на нарастване на момата.С години имах само запазване и обилен двудневен цикъл, сега ме боли корем, ниско, одобрено деа- три дни след цикъл и имам чувство, че я усещам вече

Миома нямам и пак ме боли. Не си визуализирай и усещай такива неща. Ако расте ще имаш големи кървенете по време на цикъл, че и между циклите.  Peace

svetlinar, относно липомите - хубаво е да се махат докато са малки. Доколкото знам риска е единствено, че може да растат навътре и да се промъкнат между тъканите. Започне ли да наболява обезателно се маха - това показва, че прораства надолу.

# 184

svetlinar, относно липомите - хубаво е да се махат докато са малки. Доколкото знам риска е единствено, че може да растат навътре и да се промъкнат между тъканите. Започне ли да наболява обезателно се маха - това показва, че прораства надолу.
Ами мойте не не са най малки... 7 см 5 см ... Аз не усещам да растат.Преди 20 г. Този на ръката както го видях ,така си е останал .
Ако ги махна и получа повече (пише че често рецидивират) , ей от това ме е страх .Лекаря за сега също не ме съветва

# 185
Под рецидивират имат предвид, че се появява на същото място пак липом, а не че стават повече.
След като лекарят те съветва да не ги махаш, занчи е така  Peace

# 186
Аз махах липом над лявата гърба, преди 5-6 години.На 4 месец се появи отново. Много по- малък е, все едно от разреда има джоб, който се запълни с мадона тъкан.Моят съвет, не го махай, щом не пречи.Моят го махнах по настояване на мамоложката.Дорус, как твоята банка, моята менаболява.Освен това се олющи. Без да има кръв, но на места се вижда коричка

# 187
Аз махах липом над лявата гърба, преди 5-6 години.На 4 месец се появи отново. Много по- малък е, все едно от разреда има джоб, който се запълни с мадона тъкан.Моят съвет, не го махай, щом не пречи.Моят го махнах по настояване на мамоложката.Дорус, как твоята банка, моята менаболява.Освен това се олющи. Без да има кръв, но на места се вижда коричка

и мен ме е страх от рецидиви и да не станат повече сега имам три но са големчки по 7 см .6см.  5 см . имам ги от години , но напоследък влязох във филма . Естествено че нямам хистология и няма как 100% да знам че са липоми , но ги имам от пет години , а най голямия от 20 ( както писах ) но сега им се вгледах да не вземат да се изродят ,,, знам ли след толкоз години дали е вузможни .Иначе не ми пречат.

Пали а на теб къде ти се появиха сега пак ли при гърдата или на други места ?

# 188
  • Варна
Готови са и ТАТ и МАТ.

Резултатите са следните:

anti Tg     (TAT) - 178.80 IU/ml   от референтни стойности < 115
anti TPO (MAT) - 11.46 IU/ml   от референтни стойности < 34

TАТ - e завишен  Thinking.

Какво иде да рече това?

Не,че искам да те плаша,но завишен ТАТ говори за автоимунно заболяване.Което всъщност изобщо не е фатално и може да се живее с него.Консултирай се с ендокринолог и да те погледнат на ехограф Peace

svetlinar засичам те в разни теми,които изобщо не е добре да ги четеш,там прочете за липома и влезе във филма.Дали можеш да се въздаржиш от четене за болести известно време.Дай да пробваме,какво ще кажеш?Като за начало да видим една седмица дали ще устискаш.
Това съвсем приятелски ти го пиша,не желая да те нападам.Но ако сама не си помогнеш,никой няма да го направи  Peace

# 189
  • Варна

Относно щитовидната - хубаво е на 4-5 години да се пускат хормони и да се прави ехография профилактично. Реално болната щитовидна не е кой знае каква страхотия. Има лекарства, контрол, ако се наложи операция. Тя е една от най-изследваните и ясни на медицината жлези. Дори и рака на щитовидната има най-висок % на излекуване, а именно 95%.
По-голям проблем е ако си болен с години и щитовидната се е задъхвала, карайки организма да боксува. Сърцето например би пострадало от това, затова е добре да има профилактика.

Това е точно така,само ще коригирам годините.Когато има чести депресивни състояния е хубаво да се прегледа щитовидната жлеза,защото болната жлеза понякога е отговорна за това.
Също така чести депресивни състояния разболяват щитовидната жлеза(аз съм доказателство за това,след тежка депресия гарнирана с хипохондрия,продължаващи няколко години,сега щитовидна жлеза нямам)
Та при всички положения преглеждайте си жлезата по често,ако може веднъж на година.
И без жлеза се живее между другото,да не се стресира някой Simple Smile

# 190
Дорус, как твоята банка, моята менаболява.Освен това се олющи. Без да има кръв, но на места се вижда коричка

Тя моята беше с коричка и затова се бях вторачила в нея. Ходих и на онко дерматолог. Погледна я и каза, че съм я разранила, но е ок. Падна коричката и изглежда що годе нормална. Да с еима предвид, че гледам през очите на хипохондричка - следя цветовете, тазмера, ръбчетата и какво ли не на бенката.  Mr. Green

# 191
,които изобщо не е добре да ги четеш,там прочете за липома и влезе във филма.

Във филма с липоми съм отдавна Simple Smile ... но той е на сезони,от оназя тема се съсетих да попрочета в нета и ...
Р.s
Пиша от телефон

# 192
На гърдата от разреза стана джоб, на четвъртия месец имаше наново мастна тъкан.Много по- малко е, но се появи.Имам и два на главата, единия доста нараства, естетически не е добре. Но още го влача.На гърдата го махнах за по- сигурно, уж за хистология.Дори не го пуснаха за резултат.Хирурга заяви че чист липом няма смисъл от хистология и приключихме

# 193
  • Най-накрая на безкрая
Ето ме отново тук, с нови притеснения.
Преди 8 месеца ходих на профилактичен преглед на гърди - всичко беше ОК.
От известно време си напипвам разни неща - уплътнения, които ту ми се струват, че са самите жлези, ту се шашкам да не са нещо друго. Има ги подобни и на едната, и на другата гърда с малки разлики в големината.

Кажете, момичета, трябва ли да отида на лекар? Мислех и искам да си изчакам редовния годишен преглед, но пустата хипохондрия много ме тормози.

И как издържате на това - тъкмо мине едно и се успокоя, хоп, връхлита ме друго. Все си казвам, "ако и това не е сериозно, няма да се тревожа". И пак не мога и не мога да съм спокойна.

# 194
преди цикъл е нормално да опипваш уплътнения ,особено ако имаш мастопатия
спокойнооооо
но си иди на преглед че веднъж в годината е задължителен Simple Smile
аз ходя по повече от три пъти в годината и пак не съм спокойна , но моето вече е ку ку 
след като съм излъгана няколкократно от лекари сега съм обезверена и хич вяра им нямам ,,, от там ми идва и проблема .
искам да опитам с хомеопатия , но не знам дали ще помогне . някои е опитвал ли е ?

Общи условия

Активация на акаунт