Екопътеки и всякакви приятни разходки

• 133 957
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Направихме пътеката над Локорско. Много е хубава, обаче има твърде много мотористи и байкъри. На моменти бяха направо опасни.
Скрит текст:
Водопадче в началото над селото

Червените скали

Гълъбови очички

Съсънки - за първи път ги виждам.

Ловната хижа

ПП По-горе написах, че има маркировка. Оказа се, че е само на картата. По пътеката я имаше на 4-5 места за всичките около 13 км, я не. Оправях се с gps-a.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 22:32 от mlv

# 511
Вчера ходихме на екопътека "Тектонски гребен Калето" ,село Реселец до Червен бряг. Интересно място с причудливи скални образования.
За съжаление не добре обозначена пътека/ няма маркировки и съветвам всички ,които пътуват натам да прочетат добре в нета за разклоненията й, които са няколко. Ние на два пъти тръгвахме в грешна посока и загубихме доста време в лутане....
Като цяло лек маршрут,приятен.
В началото на пътеката има беседки, кафене и тревни площи подходящи за деца.

# 512
Priqtelka кое е комплексчето с бунгалата? МНого добре изглежда.
Там ли спахте> Повечко отзиви?

# 513
  • Варна
Комплексът в Емен, от където споделих снимки, е Нигованка. Много пъти моя колежка ми го препоръчва, нейният вкус много съвпада с моя: търсим максимално досег до природата и спокойствие, много държа на балкон, от който да чувам поне една птица в изпълнение за мен. Simple Smile  Но от снимките в интернет все нещо  ми липсваше, някак смотано ми изглеждаше, но решихме да отидем все пак. През уикендите има доста големи семейни компании и е далеч от спокойно. Но ако имате въможност да отидете през седмицата, е просто магично. Собствениците са много заможни хора и са си направили техен рай, те живеят там в тяхна къща, не е луксозно, но има нещо във въздуха там, стаите са чисти, поддържани, нашата си имаше всичко необходимо, не е кичозно, аз само това не търпя, иначе не е кой знае какво като обзавеждане. Всички къщи са като в кръг и по средата има басейн, край река е, от която се чува много приятен ромон. Моя колежка реши да отиде и да го пробва(с малко дете) и каза: като пристигнах и нищо особено не ми се видя, но само за два дни престой, се почувствах преродена, така не съм си почивала, детето не искаше да си тръгва. Simple Smile В самите бунгалца не съм била, ние бяхме в къщата, която е на два етажа, бяхме на втори етаж, терасата гледаше към целия двор, пред очите ни, докато седяхме на масичката, пееха птици по клоните на дърветата, приказно. Колежката беше в края на лятото и каза, че в същата стая, в която сме били, е било супер, защото детето е спяло, когато е падала сянката следобед, тя е лежала край басейна с бебефона, каза, че никога не е спал толкова, чак го проверявала дали диша. Simple Smile В бунгалцата лятото сигурно би било шумно, защото са точно до басейна, но кой ще ти стои в тях при тази градина. Бяха се отказали тогава да поддържат ресторант и да предлагат закуска, но понеже бяхме само ние тогава, ни предложиха закуска, всяка сутрин имаше кана с билков чай, кафе отвън на масите край реката, страхотни баници и мекички, не знам сега как е политиката, защото имаха проблеми с персонала. Но собствениците са невероятни хора, късат ти подправки от тяхната си градина при нужда. Едно от бунгалата е кухня с всичко необходимо, хората си готвеха там, после не миеш посуда, оставяш всичко така. Има басейн, но ние бяхме през ранна пролет. За хората, които обичат природата, би било рай. Приказно дворче има с всякакви удобства за деца(пързалка, люлки, батут), което е отделено от двора с къщите, тоест запазва се спокойствието на почиващите. Срещу този комплекс има и друг, който също изглеждаше много добре. И е много добра изходна точка за пътешествия. Ние сме от Варна, тогава посетихме Крушунски водопади, Хотнишки, без пътеката, Боженци(обожавам), Етъра, Еменската екопътека, ние винаги обикаляме доста, но за пръв път имах желание просто да стоя в двора и да наблюдавам всичко. Качвам още малко снимки за обща представа, първа снимка поглед от терасата на стаята ни, другите са от двора край къщите и масите, на които може да си хапвате на открито приготвена от вас храна:
Скрит текст:

# 514
  • Пловдив
Здравейте!  Peace
Обмисляме една разходка до Деветашката пещера и Крушунски водопади.Според вас къде по път или в района е по-удобно и удачно да нощуваме?

# 515
Здравейте!  Peace
Обмисляме една разходка до Деветашката пещера и Крушунски водопади.Според вас къде по път или в района е по-удобно и удачно да нощуваме?

От къде сте?
Ловеч ви е удачен вариант за нощувка.

# 516
  • Пловдив
Здравейте!  Peace

От къде сте?
Ловеч ви е удачен вариант за нощувка.
От Пловдив сме. Пътя до там си е дълъг, та затова мисля с нощувка да е.
Ще потърся там...мерси.

# 517
С приятели сме си правили следната разходка (от София) - петък нощувка в Тетевен, разходка до водопад Скока, екопътека под пръските на водопада (много я харесвам), събота - Крушунски водопади+Деветашка пещера след това обратно към село Малък Извор (под Гложенски манастир) нощувка (в бунгала, не бяха лоши http://mirovetz.com/ ), неделя - Гложенския манастир + пещера Моровица

# 518
И аз предлагам Ловеч за нощувка, тъй като и в самия град има какво да се види - крепост Хисар, зоопарка, турската баня, стария квартал Вароша, алея Баш Бунар. В близост е и Къкринското ханче.

# 519
  • 1st floor
Пътят с кола до Гложенския манастир толкова ли е страшен, колкото ми разправят?

# 520
Пътят с кола до Гложенския манастир толкова ли е страшен, колкото ми разправят?
Е, стръмен и тесен е, но чак толкова страшен не е 😊

# 521
 е чак страшен не е-ако си много неопитен шофьор, може да е по-труден, защото е тесен, на места има уширения за разминаване. Освен лятото съм ходила и зимата - и бременна, и после с детето в раница, като оставяхме колата долу в селото и пеша - към 3км са, подходящо е и за колело Simple Smile

# 522
  • 1st floor
Не е неопитен шофьорът, но така ми описаха пътя, че на мен ми се отщя!  Joy Явно всеки го вижда през своя си поглед...
А от селото до манастира по пътя ли се върви или има пътечка?

# 523
  • Пловдив
Може ли препоръка за нощувка в Ловеч...?Нищо читаво няма, та си мисля и някъде в околността да е или в самата Крушуна?

# 524
Не е неопитен шофьорът, но така ми описаха пътя, че на мен ми се отщя!  Joy Явно всеки го вижда през своя си поглед...
А от селото до манастира по пътя ли се върви или има пътечка?

по пътя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт