Екопътеки и всякакви приятни разходки

• 130 561
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 90
  • Велико Търново
Мальовица наистина ще ти е трудно, ходенето е много и теренът е ужасен- скача се само по камъни. За Ком ние тръгнахме от прохода Петрохан, мисля, че някъде на предела беше точното място. Има къде да оставите колата, има и чешма за вода и поемате нагоре в горичката Hug

# 91
И колко ориентировъчно беше в посока, понеже попаднах на един блог с качване от Берковица за час и 45мин. публикации и на друг, в който тръгват от прохода Петрохан - за 3 часа и половина. За втория вариант пише, че е 15км в посока и може би също ще ми дойде в повече.

# 92
  • Велико Търново
Добре, че написа за двете публикации, за да  се сетя, че съм те подвела Pensive Това, за което писах с прохода Петрохан, е качването ни до вр. Тодорини кукли. Тъй като миналата година пак в рамките на няколко дни качихме него и вр. Ком, явно първоначално съм се объркала. Извинявам се Simple Smile За Ком да, през Берковица, оттам се качвате с колата до х. Ком, навсякъде в града има табели за посоката, няма как да се объркате. Оттам до върха вече зависи сигурно и от темпото- ние го взехме за около два часа, но МП много спира за снимки и по принцип ходи доста бавно, наслаждавайки се на природата, аз все търча напред Smile. С моето темпо би било час и половина може би, не е труден преходът. Има по- стръмни места, но се преживява. По- нагоре в темата бях писала и за Хайдушките водопади до Берковица, виж дали няма да ти допадне и този вариант ако ще сте в града или наоколо.

# 93
  • София
В неделя бяхме на водопад Скакавица в Рила. Много приятен еднодневен маршрут. Може и за два дни като се спи в едноименната хижа. Колата се оставя на Зелени преслап над Паничище - има тясна асфалтова отбивка вдясно малко преди лифта за Седемте езера.  Ходенето е първо по равен черен път, после нагоре през гората по много мека пътека. Има един стръмен участък с дължина не повече от 100 м, който може да се качи и директно, и на зигзаг, така че да е по-леко. Водопадите почват още в гората, но същинският е след хижата
Скрит текст:
.
Ето гои него
Скрит текст:

От Зелени преслап до хижата го дават час и 15 мин, а оттам до водопада е още толкова горе долу.
Има страхотни гледки, защото над хижата става много широко. От водопада се вижда и Витоша
Скрит текст:
Има хора, но не е тарапана като на езерата или Мусала. Имаше една голяма група деца (виждат се на една от снимките) и група македонци или сърби.

# 94
А ние сме се насочили към Мальовица или района около Говедарци. Много ми се иска да намерим някакви бунгала за настаняване там. Може ли някой да препоръча нещо?

# 95
  • София
А ние сме се насочили към Мальовица или района около Говедарци. Много ми се иска да намерим някакви бунгала за настаняване там. Може ли някой да препоръча нещо?
Преди месец преспахме в хотел Мальовица - 20 лв със закуска и вечеря, които бяха доста добри. Закуската 2 големи домашни мекици с чай, а вечерята имаше избор между шишчета (две доста големи), пържола и кебапчета + десерт палачинка. Пиенето е отделно. Обстановката бива като за тия пари. Чисто е.

# 96
mlv, а обърнахте ли внимание дали има някакви бунгала в района?

# 97
  • София
От хижата до водопада е не повече от 15 минути Simple Smile Аз да кажа  че видях карта "140 екопътеки и маршрути е планината". Дали някой я има и има ли нещо интересно.Що не я взех.....да ме пита човек....

# 98
  • София
mlv, а обърнахте ли внимание дали има някакви бунгала в района?
Бунгала горе до хотела няма. Едно време имаше едни смотани до хижа Мальовица, но това лято ми се видяха тотално разкапани. Има едни големи къщички малко след Говедарци посока нагоре, до СПА-то "Св. Георги" (май така се казваше - построиха го на мястото на култовата кръчма "Кюфтето"). Не е ясно дали работят. Преди години сме питали, но за зимния сезон и не работеха. Иначе мястото е страхотно - поляни, река, на 2-3 км от селото. Има и един комплекс между Бели Искър и Говедарци с хотелска част и отделни къщи, но е като затворен комплекс и къщите не са точно бунгала - големи са.
Ето и още някакви бунгала: http://bungala.weebly.com/1043104010511045105610481071.html. Май са някъде в подножието на ски пистата над Говедарци.

# 99
mlv, благодаря много!

# 100
Над Княжево достъпно ли е за бебешки колички? Помня, че имаше стълби, но ми се върти в главата и една широка алея...Thinking

# 101
  • София
Над Княжево достъпно ли е за бебешки колички? Помня, че имаше стълби, но ми се върти в главата и една широка алея...Thinking
Баир е.  Алеята е широка, но имам спомен, че е павирана с големи камъни. Между Бялата вода и Тихия кът е доста по-равно и настилката е по-гладка. Има само едно стръмно кратко качване от шосето до чешмата, но пък може да тръгне и от Тихия кът.

# 102
Здравейте!

Някой търсеше бунгала за почивка.
В Букинг има някакви "Бунгала Ски Писта Говедарци", случайно попаднах на тях, но не съм ползвала.

# 103
Аз търсех бунгала, но накрая се спряхме на Чайната на Мальовица-дано останем доволни. Ще споделя, когато се приберем.

# 104
  • 1st floor
Аз търсех бунгала, но накрая се спряхме на Чайната на Мальовица-дано останем доволни. Ще споделя, когато се приберем.
На кое викат Чайна? На хижата по пътя към върха ли? Ако е така - не съм спала там, но съм се качвала на горния етаж до тоалетна и ми се видя чисто. Аз бих отседнала там. Моля, сподели после какви са условията.

Общи условия

Активация на акаунт