Екопътеки и всякакви приятни разходки

• 132 790
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Аз ходя с ето такива обувки Много стабилни, изключително удобни и доста издражливи. Аз върхове, обаче не катеря, та не знам дали са добри за нещо подобно

# 721
Като се заговорихме за обувки, дали би имало кой да купи моите ако ги обявя в някой сайт? Обувани са само няколко пъти, чистички са, обаче са ми тежки и явно не съм уцелила правилния размер.

Аз търся някой лесен маршрут за няколко часа лек преход около София, да не е пренаселено, да става за жега и за бременни.

# 722
Лозенската пътека, към манастира.

# 723
Минахме я преди няколко седмици Simple Smile Не е лоша, даже беше някакъв църковен празник.

# 724
  • София
Моето предложение е на високо, прохладно място. До хижа Боерица с кола или направо до Кумата. От Кумата през Конярника до Звездица. Почивка на Звездица. Оттам надолу към Еделвайс има пътека, която връща на Кумата. Много приятно, става за бременни и деца над 3-4 години.

Ако искате изкачване, колата може на Офелиите. Оттам може и към Кумата, и към Еделвайс.

# 725
  • 1st floor
И да допълня Яна - хапването на Еделвайс е задължително за нас, когато минаваме от там. Joy Joy Joy
Весела, много често в планинарските групи и в ОЛХ продават носени неща. Предполагам, че ще намериш купувач, ако предложиш добра цена.

# 726
Лек маршрут около София - преди два уикенда завъртяхме Златните мостове - по пътеката към Еделвайс, но отбихме към хижа Кладница, минава се през една горичка, по пътеката няма никой е сенчеста - покрай ресторант Пънчето - хижа Еделвайс и надолу към мостовете. Тоест завъртяхме кръгче.
С 6 годишно дете, мнооооого размотаване, посядане, обядване, снимки, гледки, пози, мрънкане  ни отне около 4 часа. Но е приятна пътека, няма стръмни участъци.
Чудя се следващия уикенд къде да завъртим, колебая се между езерата, нещо около Бели Искър, нещо витошко...

# 727
И пенсионерската пътека Бистрица-Железница е прохладна и равна.

# 728
  • sofia
Миналата седмица я направихме пътеката,само че от Железница към Бистрица. И гъби имаше.
След няколко дни ще ходим до Леденика, а на другия ден Вола, Околчица планираме.

# 729

Миналата седмица я направихме пътеката,само че от Железница към Бистрица. И гъби имаше.
След няколко дни ще ходим до Леденика, а на другия ден Вола, Околчица планираме.

Ако имате време ви препоръчвам да отидете с колата до хижа Пършевица и от там за около 30-40 минути сте на Кобилини стени. Разкриват се невероятни гледки, няма да сбъркате Simple Smile

Гледам, че си говорите за Райското пръскало. И аз имам мерак пак да пробваме да се качим до там, защото преди години пробвахме с децата, но тръгнахме късно и към 2 часа бяхме в подножието на пътеката, там, където започва катеренето и преценихме, че няма да успеем да се качим и да се върнем, та се отказахме. Въпросът ми е има ли маркирано място, откъдето може да се качим, без да минаваме гората след Паниците. Спомням си, че умрях от страх там, много стръмно и хлъзгаво, направо ужас. На връщане, за да не минем пак от там, заобиколихме от някъде, помня, че доста се отдалечихме и слязохме на пътя, който води до Паниците, но беше малко така, на посоки. Чудя се, няма ли път, дори и черен, до табелата за парка.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 14:20 от Джинa

# 730
Това е мястото, през което се стига до х.Рай от Паниците-друга възможност от там нямате.

# 731
  • 1st floor
Аз пък видях коли паркирани над гората над Паниците, точно преди табелата Централен Балкан. Имаше черен път, който идваше от друга посока. Но не знам от къде тръгва....

# 732
Аз пък видях коли паркирани над гората над Паниците, точно преди табелата Централен Балкан. Имаше черен път, който идваше от друга посока. Но не знам от къде тръгва....

От Паниците, но ако не сте с джип изобщо не се пробвайте.

# 733
И пеша да стигнем до там, само да не минаваме през гората.  Има път, и аз съм сигурна, но не знам от къде тръгва Rolling Eyes

# 734
  • sofia
Джина, благодаря за предложението. 2\3 от групата ще са без коли, но може да измислим нещо.

Общи условия

Активация на акаунт