Бяла козметика - лице и тяло! (#4)

• 112 696
  • 722
  •   1
Отговори
# 660
Какъв крем за лице използвате ? Използвате ли нощен ?
Аз искам да сменя дневния си защото ми е доста мазен и да си взема нощен .
За нощен разглеждам на Olay , но там доста наблягат на антиейдж грижата , а в момента не търся нищо специално .

# 661
Аз съм против нощните кремове,когато кожата трябва да "диша" Simple Smile
Отделно от това,най-често всичко попива в калъфката на възглавницата и това ми е проблем.

# 662
  • Велико Търново
Аз ползвам нощен крем или серум. Нанасям поне час преди да легна, за да попие и да не остане по възглавницата. Над 40 год. съм, вече с по-суха кожа и не мога да оставя кожата по "без нищо"  Wink
Щом не искаш анти ейдж, търси хидратация - на нито една възраст не е излишна  Wink

# 663
  • София
Аз съм против нощните кремове,когато кожата трябва да "диша" Simple Smile
Отделно от това,най-често всичко попива в калъфката на възглавницата и това ми е проблем.
Нощният крем се нанася 1-2 часа преди лягане.
Кремът е инвестиция за след години - явно си млада, хубава и с невероятна кожа, но идва един момент, в който, каквото и да направиш за кожата, не може да коригираш нищо.
Подходящата, качествена, бяла козметика, забавя стареенето на кожата с 5-10 год.
Нощният крем, подпомага регенерацията на кожата, която е през нощта. Кожата "диша" по интензивно през деня Wink /когато и метаболизма на тялото е по-бърз/.

# 664
На коя възраст според вас трябва да се започне с нощната грижа? Знам , че зависи , но горе долу Simple Smile

# 665
Да,прави сте,но аз лично бих заложила на някакъв серум,отколкото на крем.

# 666
Да,прави сте,но аз лично бих заложила на някакъв серум,отколкото на крем.

Двете неща са различни и взаимодопълващи се.
Спи на копринена калъфка/от естествена коприна/, тя нищо не попива и не образува бърчки. Намира се по-трудно и е много по-скъпа, но инвестицията си струва.

# 667
Да,търсила съм,но не намерих и се отказах.Цената не ми е проблем.Мислех за варианта да купя плат и да ми ушият Simple Smile

# 668
# 669
Да,търсила съм,но не намерих и се отказах.Цената не ми е проблем.Мислех за варианта да купя плат и да ми ушият Simple Smile
Да, става и с шиене.

# 670
  • софия
Denis -както винаги полезна и изчерпателна 💐

# 671
Denis -както винаги полезна и изчерпателна 💐
Благодаря за милите думи! Heart Eyes bouquet

Невероятно е усещането да спиш на копринена калъфка, гали просто кожата. Нищо не попива и косата е в изряден вид всяка сутрин. Памукът ми разбърква дългата коса и попива също от нейния себум, което я изсушава в дължините, а коприната не прави нищо такова. Косата е почти с прическата си сутрин.

# 672
На коя възраст според вас трябва да се започне с нощната грижа? Знам , че зависи , но горе долу Simple Smile
Не зависи от възрастта, а от състоянието на кожата, но бих казала след 25 си е просто задължително. Дори мазните кожи да не кажа най-вече те са дехидратирани от съвсем млада възраст. Веднага щом се започне с активните съставки против пъпки.

# 673
Моята кожа може да се каже, че е от сухите. Ходя на хидратиращи маски и терапии, ползвам хидратиращи продукти, но пак се лющи, особено като започна да слагам 50 spf. Close Даже си мисля да започна с 30-ти фактор, евентуално ако са по-леки продуктите.
Какъв нощен хидратиращ крем/серум бихте ми препоръчали да нанасям?

# 674
Аз съм много доволна от Юсерин серията с уреа и на Ла Рош серията Толериан.
Според мен при много сухи кожи се налага наслояване на серуми и кремове. Само един крем не е достатъчен.

Когато ми е много изсушена кожата, първо измивам с хидратиращ крем (задължително непенещ се), след това тоник с хилауронова к-на, отгоре серум със серамиди и/или х.к. отново, след това лек крем като Бепантен сенсидерм, върху него Юсерин с 5% уреа или Дермалекс със серамиди - силно овлажняващи, но не мазни и накрая слънцезащита.
Често слънцезащитата ми е два крема - с химични филтри като базов слой и с физични тониран за заравняване на тена.
Знам че звучи много, но първо всичко попива и второ, всички изброени продукти са леки и позволяват наслояване. 

Общи условия

Активация на акаунт