Бяла козметика - лице и тяло! (#4)

• 112 977
  • 722
  •   1
Отговори
# 195
Isodense e 45+  Peace

# 196
От няколко часа съм горд собственик на този крем:
https://www.arlen.bg/product/1816/efektiven-bogat-krem-protiv-br … llagene-50ml.html

Не ми харесва, че има феноксиетанол в състава си, но така или иначе не успях да открия съдържанието преди да го поръчам. Все пак се надявам да се спогодим с крема.

В този ред на мисли - вие доколко следите състава на козметиката си? Има ли съставки, които избягвате?

# 197
  • Чукарландия

Супер! Благодаря ти! bouquet

# 198
От няколко часа съм горд собственик на този крем:
https://www.arlen.bg/product/1816/efektiven-bogat-krem-protiv-br … llagene-50ml.html

Не ми харесва, че има феноксиетанол в състава си, но така или иначе не успях да открия съдържанието преди да го поръчам. Все пак се надявам да се спогодим с крема.

В този ред на мисли - вие доколко следите състава на козметиката си? Има ли съставки, които избягвате?
Този крем на Талго изобщо не ми хареса и измазах с нежелание като се наложи да го тунинговам с добавка на един серум и още какво слагах вече не помня,писала съм май в предната тема.Иначе аз следя за състава,най-вече да няма ретинол,че си имам проблеми с пигментацията,както и какви са активните съставки,на които се разчита в даден продукт.

# 199
  • Чукарландия
Колагенът намазан на лицето какво прави? Според мен - нищо! Не се усвоява чрез кожата. Peace

# 200
  • София
Брей! Няма тестери на Изофил в аптеките в Парадайс и в още 3, които проверих. ЩЕ се стреля на посоки без тестер.

# 201
Колагенът намазан на лицето какво прави? Според мен - нищо! Не се усвоява чрез кожата. Peace
Една популярна статия,която според мен отговаря и на добрата козметична практика.http://www.tabrisbg.com/zelena-alternativa/kakvo-e-kolagenat

# 202
Aз ли съм единствената,която не е ползвала Филорга? Имат няколко крема в Нордстром,но като цяло въобще не са популярни,а и не мисля,че имат голям шанс на американския пазар,за да преборят масово ползваните тук Ланком/Есте/Кларинс.

Нямам химични познания,но чета етикети.Не купувам кремове с вода,глицерин,мин. олио в челните съставки.Предпочитам по-изчистени формули с много екстракти в тях,които хем си вършат работата,без да са наблъскани с една шепа гадории.В същото време,нямам 100% доверие на напълно натурални формули,защото от опит знам,че нещо им липсва -я слаба хидратация,я прекалено мазни.

Не знам дали защото последната година 75% от козметиката ми е на Аhava,но сега като включвам по-агресивни продукти и кожата ми веднага отреагира.
Например,след 3-4 крема за очи на Ахава,реших да сменя с Клиник Repairwear anti gravity.Мазен,тежък,дълбоко хидратира сухия ми контур,но усещам едно пощипване първите минути след нанасяне.Имам две маски на Ланком,които едва издържам 5 минути,имам чувство,че ми гори кожата(преди не съм имала такъв проблем).

Възможно ли е кожата да се пристрастява към по-натурални формули и веднага след вкарване на по-химични,тя да ги "отхвърля"?Другата опция е,моментното състояние на кожата ми просто да е такава,по-чувствителна и капризна..

# 203
Клиник Repairwear anti gravity- абсолютно същото впечатление без пощипването - давах му шанс няколко пъти, че не ми се хвърляше, обаче накрая го дадох, приятелката на която го дадох също не го одобри.
Пощипване при маска съм усещала само при дълбоко почистващи на Ланком специално не съм ползвала.

# 204
  • Русе
+1 за Uriage Isofill Riche Heart Eyes

Моля някой с мнение за този крем на Payot: https://www.thebeautyclub.com.au/skincare/payot/absolute-pure-wh … cream/14262781801

Избелващи съставки,минерални филтри,ХК,вит.C,антиоксиданти...Звучи много обещаващо!

# 205
Крема с колаген на Талго съм го ползвала, леко кремче, но то е за възраст около 25+... Нищо като ефект не забелязах на моята кожа, но поне не ми дразнеше на очите и не пъпчасвах... Mr. Green

Снощи за първи път пробвах  околоочния на Ланком genifique yeux... Какво толкова се прехласват някои по Ланком, просто не разбирам... ooooh! Значи за тази цена, очаквам едва ли не "чудо"... Laughing А то обикновен крем без никаква миризма, днес сутринта не стига, че не ми хидратира въобще контура под очите, ами напротив - образува ми подпухналост... А обещава само след 7 дни подмладяване и видим резултат... И как ще стане това, идея си нямам... Joy
Другото което ползвах тези дни и е ново за мен са дневния и нощния крем Корес дива роза... Дневния крем е лек, приятен, леко и бързо попиващ, приятен аромат, но не на роза... Подходящ за под грим и всичките му там слънцезащитни, ФДТ и т.н. Нощния крем е доста странен - не е твърд и гъст, но като го намазах на лицето и няколко часа стоя отгоре като филм и не искаше да попие... Добре, че го намазах доста преди да легна иначе всичко щеше да замине по възглавницата... Laughing Не лепнеше, но нещо подобно като усещане на кожата за продукт... На сутринта няма и помен от крема, кожата добре хидратирана (не е супер обаче), не мазнее, не лъщи, приятно свежа... Кремовете са с озаряващ ефект, но разбира се е рано да констатирам това... Peace

# 206
Pateka,за крема в бурканчето ли говориш?

Клиник ги намирам за изключително агресивни и химични.Махнали са изкуствените аромати,но са ги наблъскали с една шепа химични боклуци(чудесна политика,няма що).Давам им шанс от време на време,но рядко оставам доволна при това в рамките на нормалното,без уау уау ефект.Декоративната им козметика е ок,но бялата - не ви я препоръчвам.

# 207
  • София
Оф. Свършват ми тайм филър и пигмент уайт на Филорга. Седя сега и се чудя какви кремове да си купя. Този на Уриаж... гледам му състава... само ектоина и някакво растение са му хубавините... Нямам време за губене да мажа съмнително активни кремове. След 35 обикновената хидратация проваля каквото си постигнал с анти ейджа...

# 208
  • Бургас/Пз
Оф. Свършват ми тайм филър и пигмент уайт на Филорга. Седя сега и се чудя какви кремове да си купя. Този на Уриаж... гледам му състава... само ектоина и някакво растение са му хубавините... Нямам време за губене да мажа съмнително активни кремове. След 35 обикновената хидратация проваля каквото си постигнал с анти ейджа...
И аз съм така само че с Хидра Филъра и Изоструктура, направо изпадам в ужас като тръгна да търся друго решение, накрая пробвам две три неща - разочаровам се и пак се връщам към доброто старо. Ти защо искаш да ги сменяш?

# 209
Скрит текст:
Pateka,за крема в бурканчето ли говориш?

Клиник ги намирам за изключително агресивни и химични.Махнали са изкуствените аромати,но са ги наблъскали с една шепа химични боклуци(чудесна политика,няма що).Давам им шанс от време на време,но рядко оставам доволна при това в рамките на нормалното,без уау уау ефект
.Декоративната им козметика е ок,но бялата - не ви я препоръчвам.

Аз пък обратно - много харесвам бялата им козметика, декоративната е посредствена. ФДТ са много тежки, моливите за очи и вежди - нищо особено, червила също не са ми допадали. Ружовете им не знам само как са Peace

Общи условия

Активация на акаунт