Боледуване на децата ни - тема 50

• 59 397
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Ииии, стига бе, Lino, малък е още, ще го израсте. Моето пък бронхити прави и също се случва и по повече от веднъж на месец, като влезе в серия, то ако не е едно, ще е друго, ушите също при всеки вирус я болят. Имало е периоди, в които съм си мечтала да е със сополи, болящо гърло и Т за няколко дни, т.е. да си боледува по обичайния начин, като повечето хора. И все пак не мога да кажа че няма подобрение за последните няколко години, като тръгна на ясла, нямаше още 2г, беше най-трагично цялата първа година. На нас УНГ ни каза, че преди 6-7 годишна възраст е съвсем нормално да е увеличена третата сливица и чак след това, ако създава проблеми, може да се мисли за операция. Не че имаме проблеми с нея, пупу, това поне е ок, бяхме по повод ушите, естествено тогава и даже не помня защо се разприказвахме на тема трета сливица, ама пак нещо свързано с ушите ще да е било.

# 676
  • гр.София
Нямам нищо против обрязването, но да се твърди че намалява в пъти риска от заразяване съ спин и сифилис е лудост. Легнеш ли си с болен от тия гадости без предпазни средства, обрязан не обрязан си заминал. И какво е логичното обяснение, че премахването на кожичката ще те направи по-устойчив на това, ако въобще може да се нарече така!? Аз напротив, чела съм че махането на кожичката на съвсем малко бебе, увеличава риска от замърсяване с бактерии когато са с памперс, и се изакат например.
Ако имам основателна причина иначе бих обрязала, ама много основателна!

# 677
Чела съм подобна информация, пак тук нейде из форума, но според мен е преувеличена и невярна. Ти си легни с някой, болен от сифилис пък чакай обрязването да те спаси Stop А в бебешка възраст точно слепналата кожичка пази от инфекции, така че... природата си го е измислила.
Точно преди седмица обрязаха племенника ми, с лазер, при хирург. Той като психолог, детето нищо не усети, възстанови се точно за една седмица. За хигиената съм 100% за.

# 678
  • shumen
Аз не бих обрязала детето,ако няма причина.Според мен може и да има нещо вярно в това,което казвате,но най-важното е хигиената.
Датура,ужас.Добре,че сте били още в болница.На мен точно за това ме е страх от махане на 3 сливица.

# 679
Логика като се замислите има. Никой не го твърди просто така, статистиката го доказва. И не е във връзка с религиозната принадлежност, и съответно с някакви зависещи от нея морални фактори, защото при хомосексуалните е още по-голяма разликата в заболеваемост обрязани/необразани. Не само за СПИН и сифилис намалява риска, а за всякакви други уринални и полови инфекции, както и свързваните с тях злокачествени заболявания на мъжката полова система.

# 680
  • Варна
Предпочитам да науча сина ми на добра хигиена и добра сексуална култура, отколкото да го обрежа и да разчитам така да намаля риска от ППБ.

Последна редакция: чт, 23 мар 2017, 09:11 от Месечинка виторога

# 681
  • София
Днес занесох стерлина урина. Колко е стерилна не знам, уж успях да я взема както трябва, но не знаех, че излиза за 3 дни  Shocked

# 682
Да, нали правят посявка за бактерии.... като носния секрет. Затова толкова дни... Но утре може да питаш има ли растеж..
Иначе обикновената излиза за половин час. Веднъж давахме на място, трябваше само да се охлади  Peace

# 683
  • София
Да, в понеделник обикновената излезе бързо. Не знаех, че за стерилната се чака. Сигурно няма да се обадя утре, то детето вече е съвсем добре, може да изчакам до понеделник. То и тогава ѝ свършва антибиотика, та ще си проличи дали ще го продължаваме или спираме.

# 684
Миналата седмица не ви се оплаках, че Росен си беше с "баналния" заден сопол и кашляше заради него. Уж се пооправи , но ей сега от вторник цъфна пак - зеленко. Днес е кашлял от 05:30 до към 08:00 почти нон стоп. Повърна разни секрети и го изстрелях сутринта в Токуда.

С ларинготрахеит е. Ще се оправи, нооо ми писна. Миналата зима беше така. Появи ли се сопол следва бронхит/ трахеит и т.н.  Sad

# 685
Shtrudelche, аз като се появи жълтичко/ зеленко веднага почвам аб капките, за мен зеленото чудовище си е опасно.
от понеделник ги почнах, днес четвърти ден, осезателно намаля сополът, а и през нощта спа непробудно.
какво ви предписаха?

# 686
Миналата седмица не ви се оплаках, че Росен си беше с "баналния" заден сопол и кашляше заради него. Уж се пооправи , но ей сега от вторник цъфна пак - зеленко. Днес е кашлял от 05:30 до към 08:00 почти нон стоп. Повърна разни секрети и го изстрелях сутринта в Токуда.

С ларинготрахеит е. Ще се оправи, нооо ми писна. Миналата зима беше така. Появи ли се сопол следва бронхит/ трахеит и т.н.  Sad

Подозирам, че нещо ви се отключва чрез сопола, тоест - от срещата с вируса Thinking
Щом всеки сопол води до усложнения. Принципно си мисля, че един сопол не би трябвало да гътне човечето, или поне не всеки път...

# 687
Силве, аз снощи купих Тобрекс на моя глава, че нашият педиатър си повтаря като латерна само ' Тонимер пентаксил '.Не знам как точно ще му излекува зеления сопол тоя физиолог. разтвор (+ пантенол и ксилитол има)... Та взех и сребърна вода. Реших да пробвам 2 дни да видя дали поне ще намалее секрета преди да почна АБ капките.

Но сутринта в 5 и 30 ме "зарадва" с яката кашлица... Предписаха му Пулмикорт, Амбрекс и Отривин.
Трябваше май да настоявам за секрет да пуснем ама тя доста ме разпитва прави ли усложнения , има ли алергии и аз докато обясня и забравих...

Тете, почти всеки път го гътва. Спомням си точно два пъти , че се размина с усложненията. Изкара само със сополи за 5-6 дни. Но само 2 пъти , а колко пъти се е усложнявал... Не мога да ги преброя.

# 688
  • София
Shtrudelche, актуалният вирус просто е такъв  Sad, можеш да помогнеш с инхалации и няма какво друго да направиш. И мъж ми, и малкото, като се разболяха, директно с бронхит цъфнаха, по-точно с трахеобронхит. Дано при вас само с трахеита да си остане и да минава бързо  Hug

# 689
Може Светле, но и да не е такъв вируса, моят си е предразположен точно като твоето дете. Все там си го удря.

Мисля, че ще се разминем с бронхита. По-лек е тоя трахеит. Още помня миналата година колко тежко го изкара един път. Пулмикортът ще си свърши работата вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт