Боледуване на децата ни - тема 50

• 59 400
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
teta75 реално гаранция няма никъде, и на тротоара може да те отнесе някой шофьор, получил инфаркт примерно. Но не си се заключила вкъщи.
Скрит текст:
Моето имаше за няколко дни четири пълни упойки. Освен типичното за децата гадно излизане, поне с тях проблем нямаше. Каква е тази "уж фимоза"?

# 661
Скрит текст:
ами фифти-фифти. Mr. Green Едното светило рече, че няма, другото рече-че имал

# 662
Тук много прекаляват със забелването и хирурзите.
Скрит текст:
Остави го тогава и изчакай, нали няма проблем да уринира. Аз не съм забелвала малкия, чак през последната година (на 5) се полузабели самостоятелно, мисля че съвсем ще се забели скоро. Но го оставям да се пипа, когато има желание, не го заплашвам, че ще гори в ада ако ръцете му са под юргана Laughing Мислех да го обрежа след раждането, но педиатъра каза, че не правят на толкова малки бебета, а когато си стана съзнателно човече вече не исках да го подлагам на нещо такова.

# 663
datura_inermis, аз също мислех да обрязвам по чисто хигиенни причини, но ме разубедиха с довода, че мястото става страшно нежно и може да има механично увреждане, което да е по-лошо от всичко останало Rolling Eyes Иначе на моят син го забелиха пишлето още в неонатологията и от тогава всяка вечер си го правя при тоалета.

# 664
Колко време да е нежно мястото при бебе, на което и белег няма да остане след няколко месеца. И на мен хигиенните съображения ми бяха в главата. За забелване - не съм давала да го пипат, даже по едно време миналата година се бях примирила, че до пубертета ще си стои незабелен, но му дойде музата за дърпане и мачкане  Laughing

# 665
  • Варна
Стига бе, обрязване! Ако не е по религиозни съображения съм силно против идеята.

# 666
Месечинке, намалява значително риска от заразяване с болести, предавани по полов път (включтелно СПИН). В съзнателна възраст обаче не се реших да го подлагам. Аз с единствено "религиозни причини"  съм твърдо против каквито и да било прилгани върху дете неща.

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 15:21 от Анонимен

# 667
  • София
Месечинке, намалява значително риска от заразяване с болести, предавани по полов път (включтелно СПИН).

Shocked

Това сериозно ли?

# 668
  • Варна
Чела съм подобна информация, пак тук нейде из форума, но според мен е преувеличена и невярна. Ти си легни с някой, болен от сифилис пък чакай обрязването да те спаси Stop А в бебешка възраст точно слепналата кожичка пази от инфекции, така че... природата си го е измислила.

# 669
Аз научни изследвания четох, доказано е. Не само за СПИН, и за доста други, които са често срещани, а може да доведат до усложнения, също.
За слепналата в бебешка заради това не пипах, обаче измисленото от природата няма да му е от полза в това отношение след като вече се забели.

# 670
От вас разбирам, че оперирането на сливици е толкова рисковано  Shocked Моите също са оперирани като малка, след това рязко съм намалила боледуванията.

# 671
  • Варна
Не знам какво ще рече "доказано", има някакви статистически проучвания и разминаванията при разболяване на обрязани и необрязани в тях са в полза на обрязаните, но с малък процент. Аз не бих разчитала на обрязването като превенция, съответно не ми е достатъчно като мотив да обрежа детето си.

# 672
Месечинке, аз когато четох (преди да се роди детето, нали планирах за веднага след раждането) за някои неща беше над два пъти по-голям риска при необрязаните. Иначе изобщо нямаше и да се замисля за нещо такова.

Mometo*, не е чак толкова рисковано, говорим за единични случаи при стотици операции. След махането на моите като малка не спрях да боледувам, минах от ангини на пневмонии, докато израстнах периода с боледуванията.

# 673
  • СОФИЯ
аз сигурно съм писала,но пак да си напиша ...при моето дете сливицата също е доста уголемена,УНГ предписа имунотрофина за три месеца(зимата го пи),на контролния преглед каза ,че доста добре се е повлияла и на този етап отпада операция за премахване.отделно много добре повлия на имунната система,защото цяла зима не ми е боледувала нито веднъж .

# 674
Датура не се обвинявай, то така лесно от днешна гледна точка. Ти си го мислила за по-добро.
То проблема при нас е, че рецидивират и всеки месец на АБ и 40°, понякога аб не помага, а понякога и повече от веднъж в месеца има ангина...
Много съм объркана и се мятам от едната в другата крайност.
Моето беше с фимоза, обрязан е и съм доволна

Общи условия

Активация на акаунт