Боледуване на децата ни - тема 50

• 59 414
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
datura_inermis, много гадно, добре че всичко е завършило благополучно  Hug

miamim, че тя е голяма,  не би трябвало да е проблем със стерилната, просто подмиваш само с вода и подсушаваш преди да се изпишка в контейнерчето, като най-добре да сте двама души и единия да я държи поизправена над тоалетната. Пффф, като беше между 1 и 2.5 години беше най-големия зор с взимането на пиш за изследване, хем беше още с памперс и не можеше на гърне, хем мирно не седи и всичко от колектора изтича. А съм пускала много пъти, т.е. пускам на всяко "пари ми като пишкам" за да ми е мирна главата, че още на 6 месеца беше цъфнала с e.coli и по този повод изпи първия си АБ, но от тогава не е имала повече пикочни инфекции, пупу, има и доста други причини за парене понякога.

# 646
Трудно е да се измие сутрин и през това време детето да стиска. То аз едвам удържам положението, какво остава за едно дете. Вечерта преди лягане ако се измие, също ще стане номера според мен...

Датура /Дейтура/,  Hug

# 647
Благодаря за гушкането, снощи се присетих за някои неща, които умишлено се старая да забравя.

miamim, стерилната най-лесно ще вземеш, ако още при събуждане я забършеш с няколко мокри марлички (по едно бърсане в правилната посока с всяка). После в банята я караш да пишка права с леко разтворени крачета, ако се затруднява, пускаш чешмата и душа да тече вода Laughing След като пишне малко на пода, започваш да хващаш с контейнерчето.

# 648
  • София
Датура , къде я махате сливицата и стана кръвоизлива?
Аз махах на каката в МВР и съм много доволна, ако трябва ще махна и на малката.
Толкова се измъчих с каката докато реша да я махна. Лежахме по болниците, загуби слуха, правиха и операция на ушите, за макари евентуално и махнаха третата сливица. Направо се родихме, като я махнахме.
Оказа се, че в гърления секрет на децата на сестрами са изолирали мораксела. А Ади беше с тях преди да се разболее. Към Клацида не е резистентна, така че го продължаваме... дилемата е решена!

# 649
  • София
Благодаря ви  bouquet
Тя хубаво ми застава на тоалетната и лесно взимам урината, но се притеснявам ще стиска ли докато се измием със сапун, подсушим, бла бла - това ми бяха притесненията, както тета каза  Grinning
И естествено - да не замърся без да искам контейнера някакси.

# 650
Не съм я махала в София, но не е до болница, покрай нашите изживявания говорих и с други родители, минали през същото, при всеки лекар с достатъчно дълъг стаж рано или късно се случва. На нашия доктор бяхме трети такъв случай за трийсет години практика, много съм доволна от него - ако не беше реагирал толкова бързо и адекватно, съвсем нямаше да имаме шанс. Ние освен хъркането други проблеми (почти) нямахме.
От Петров в Софийската МВР и аз бях много доволна, той посъветва да спираме от ДГ.

# 651
  • София
miamim, със сапун не трябва в никакъв случай преди взимане на стерилна, само с вода  Peace Става и да се збърше хубаво с мокра стерилна марличка. Не знам, ама моето няма никакви мераци да пишка баш веднага след като стане, ако аз не я подканя се сеща чак след около час минимум и няма никакви проблеми да отидем, да я измия и т.н. цялата прожедура.

# 652
Датура, добре че лекарите са взели мерки навреме.
Преди години се разшумя точно за такъв случай. Дете в ИСУЛ, оперирано при някакво светило, почива от кръвоизлив. Само че там никой не му беше обърнал внимание, въпреки че родителите няколко пъти са ходили след операцията.

Бързо оздравяне на всички.
Моята е с хрема от неделя, но засега държи само това.

# 653
Аз затова не обичам "светилата", а си търся винаги лекари, които наистина ги е грижа за пациента. И да се обърка нещо, не се мислят за богове и не се чудиш как да ги намериш, а правят всичко възможно да помогнат. На нашия му се съкрати живота от притеснение за детето. Когато започна кръвоизлива беше почивка, но дойде за под десет минути, веднага намери анестезиолог и вкара детето в операционна. Още на следващия ден, като се съмняваше, че може и да не е успял да спре кървенето, намери лекар с повече практически опит с такива проблеми, закара ни в друга болница, и при интервенциите на детето там участваше и редовно идваше да го види.

# 654
  • София
svetla81, благодаря, не знаех, че не трябва със сапун. Така ще процедирам - само с вода. Нали вечерта така или иначе я къпя.
Пролетен дъждец, и моята е с хрема вече цяла седмица. Само това - не се е изкашляла нито веднъж. За пръв път ми се случва такова чудо.

# 655
Датура сори, че те човъркам на тази тема, но всеки опит ми е полезен. След колко време стана кръвоизлива след операцията? Бяхте ли още в болница? Мен ме притеснява и това, че само един ден оставят след такава операция в болницата. Една нощувка. И то заради сливиците. Заради трета сливица само те пращат вкъщи след 2-3 часа. Иначе то според мен не е от доктора. Риск си има и това е. УНГ последно ми вика примерно от 10000 оперирани при премахване изцяло риск да има при 500, а при намаляне само при 50 човека. Тоест намаляне е по- щадящо и все пак е рана. И на всичкото отгоре казва, че не знае ще стане ли по-добре след това

# 656
  • София
От Петров в Софийската МВР и аз бях много доволна, той посъветва да спираме от ДГ.
Той Петров други съвети не дава! Но за съжаление е така. Има деца, които ходят и такива, които не могат да ходят, като нашите. Затова си го гледаме у дома. Колкото повече, толко по здраво.
Давам го в краен случай и после се подготвям за "изненади".

# 657
Лино, и едно на милион да е рискът, не те топли, когато се окаже, че точно твоето е това едно. За всяко нещо си преценяваш съотношение полза-риск според твоите си виждания. Аз, както казах, въпреки моя кофти опит, накрая прецених, че си заслужава, но виж какво стана.

Рискът от кръвоизлив по спомени е в първите 2-3 седмици, има си строг режим тогава, намалява риска, но много, не знам с какъв акъл, не го спазват.
Скрит текст:
Докторът още преди операцията каза, че може на същия ден да го изпише, но според него е по-добре да нощува в болницата. И въпреки, че е близо и бързо идват линейките, решихме да си е там. Та още бяхме в болницата, което пак е някакъв късмет, повечето случаи с кървене са около пети ден, а никъде не ги държат под наблюдение толкова дълго. Проблемите от сливицата наистина изчезнаха след операцията - хъркане, задни хреми, но и  четири месеца не беше на ДГ. Пуснах го септември, след Нова година пак се започна.

Аз заради това съжалявам, че не си го водех само при педиатъра, а го помъкнах по специалисти. Една година обикаляне, мислене, четене, притеснения. И защо? Щеше да си хърка, прокашля и влачи задните хреми няколко години, чак толкова сериозни проблеми не създаваха, а ако го бях спряла от градина, можеше и да се оправи. За няколко месеца подобрение не си струваше определено. Ако можех да върна времето, нямаше изобщо да стъпва в ДГ детето, както и при какъвто и да било лекар, без да ни е пратил личния. А и нали половин година след ужаса ми откриха рак, не мисля, че връзка няма с изживения стрес.

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 12:37 от Анонимен

# 658
datura_inermis, радвам се, че всичко лошо е зад гърба ви.  Hug
относно махането на третата сливица и/или небните:
Скрит текст:
споменавала съм, че работех по проекти в здравеопазването. в едната болница,  за която работех, в рамките на 2 години имаше 4 случая на деца с кръвоизлив при оперирани сливици (всички операции бяха извършени от известни имена), но добре, че направиха ревизия на дечицата и ги спасиха. през това време имаше още 6 деца с усложнения от упойката, при едното, за съжаление, фатално. знам и как реагира болницата, как защити лекарите, как медицинският одит нищо не установи, и въобще как се направи всичко възможно да се потулят случаите. след тези случки направо не ми стискаше да оперирам моето дете, въпреки всички препоръки, които получих. взех радикалното решение да я спра от дг и да остана вкъщи, въпреки тежките финансови поражения за семейния бюджет.
надявам се да не уплаша някоя мама, която се опитва да се реши на операция. на мен просто не ми стигна смелост да се реша на тая стъпка.

# 659
Ей го нА, онова дете-от упойка на зъболекар си отиде. Тука има, тука-нема...за риска говоря. Не се знае кой ще изтегли късата клечка и кога Tired

Скрит текст:
Аз затова не се решавам на частична пластика на малкия, има уж фимоза, ама заради едната пишка да го затрия детето Thinking Stop не ми се ще нещо Rolling Eyes Прави се под пълна упойка, ама ще излезе ли от нея, няма ли...като се замисля, Ич и не искам да проверявам

Общи условия

Активация на акаунт