"Cesur ve Güzel"("Дръзки и красиви") с Туба Бюйюкюстюн и Къванч Татлъту- тема 7

• 82 923
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте !
Дива хубави постове ,
но не винаги съм съгласна с мнението ти  по някои въпроси .
Цитат
От тази серия още веднъж ми се затвърди мнението,
 че жените са слаби и беззащитни, в ръцете на коравите мъже.
 Тасин се е възползвал от Михрибан, от Нурхан, от Адалет, а сега и от Сюхан.
 Сюхан е най-слабата и най-обърканата, заради по-малкия си жизнен опит.
Според мен нито Михрибан е слаба ,нито Адалет, най-вече  пък Сюхан
 Мъжете колкото повече се правят на силни и велики ,толкова са по- Слаби и винаги зависят от някоя жена. ...
 Михрибан точно в последния епизод ни показа ,че изобщо не й е страх от Тахсин.
Тя за мен е една силна жена ,въпреки ,че Тахсин я изоставя на олтара,тя в продължение на 35 години се изправя с вдигната глава  пред Звера и му се опълчва непрекъснато.Бори се с живота както може и е постигнала твърде много .
 Адалет -не знам мотива й да се предаде,но това е най-голямото доказателство ,че е силна, тя е признателна на Звера и го обича отгоре на това .предпочете затвора пред "свободата и богатството", както я навиваше брат й   .Тахсин  е нейният спасител от изнасилвания и мъчения.
А можеше да се подаде на манипулациите на Ръза.
Сюхан - Според мен тя е много силна жена ,но ранима и най-вече за първи път се сблъсква с такива проблеми   . Всички я упреквате ,че си тръгвала -бягала.
Тя не бяга от слабост.Първия път,след като баща й излезе от затвора и раняването на Ръфат тя  отиде в стъклената къща  за да  се намали напрежението между Джесур и Баща й. Тя каза на Джесур ,че не бяга, а не иска да бъде и свидетел на   непрекъснатите атаки от негова страна "Баща ти е убиец" без доказателства ,и още си мислеше ,че  ако е далеч от Джесур..Напрежението между тях двамата  ще се намали ,но уви ...
За Да си тръгваш от човека ,когото го любиш,се иска голяма сила и воля на характера  ... ....
В  изчакване на трея  ..
Сладур е БАБАДЖЪМ...

Тази вечер започва Дръзки и красиви в Гърция

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 18:02 от Maya@

# 616

Сюхан - Според мен тя е много силна жена

За Да си тръгваш от човека, който го любиш, се иска голяма сила и воля на характера ...

Абсолютно съм съгласна, Мая, и съм от форумките, които никога не са обвинявали Сю за непоследователност или страхливост. Напротив  Grinning

Според мен, Сю е завършена, цялостна. Не е човек, който търси някого, на когото да се опира, да се допълва или както искате го наречете, не си търси половинката, а някой който е толкова цял колкото нея, за да и е равностоен. Тя е човек, който би минал достойно през живота и без да намери партньора си... непременно  Peace

Благодаря на всички за впечатленията и визуализирането им в снимки, клипове, гифове  Heart Eyes Heart Eyes

Честита пролет  Hug Hug Hug Grinning Grinning Grinning

# 617
Най-после трейлър!  Peace

Cesur ve Güzel | 19.Bölüm Fragman 1

https://www.instagram.com/p/BR3dcQph9oC/?taken-by=ayyapim

# 618
# 619
# 620
----------------------------------------
Лили Hug
Ринка Hug
Канти Hug
Добре завърнала се Peace

За мен лично, фрагмана е много объркан. newsm78
-------------------------------
Нова анкета за Туба,в десния край има снимки на артистки, щракате с мишката и резултата се появява.
http://www.gazetemag.com/

# 621
Ринка HugЛили Hug,благодаря за фрагмана! newsm51 newsm51

Звезди Hug bouquet

# 622
  • гр. Върбица обл. Шумен
Благодаря за трейлъра! Не разбрах защо Таксин дължи ВЕЧЕ четири живота на Джесур. Да не е умрял още някой?

# 623
Благодаря за трейлъра! Не разбрах защо Таксин дължи ВЕЧЕ четири живота на Джесур. Да не е умрял още някой?
Здравей! Ами 4 живота: баба, дядо, баща и майка. Явно е наясно, че Тасин е виновен за всичко това. А, дали  е така?!...

# 624
  • гр. Върбица обл. Шумен
Бях забравила за бабата и дядото. Благодаря Диди, че ме светна, защото се уплаших. Имаше изстрели.

# 625
wavey Hug

Мерсаж за трея...и превода му... newsm51 newsm51 Hug Hug

Голяма объркация #Crazy...Ръза вече на свобода ли е... newsm78много бързо го пуснаха ..беше избягал ,после сам се предаде...това да не е бонус ,затова ,че се е предал... #Crazy...интересно... newsm78
Сюхан пак се издъни...че не каза на Джес ,какво рече баща и ...в болницата...не ми харесва...цъ...
Кой ли е стрелеца...поредния... newsm78
Джес май пак се изнерви...и с право... bowuu

Не съм много съгласна с Мая Hug...ако Сю беше силна жена ,щеше да застане смело да мъжа си и да търси истината заедно с него...разбра още от първия ден ,че баща и има пръст в миналото ... а не да ходи насам ,натам ...лично мнение  bowuu Peace

# 626
  • AMS

Привет на всички!!!
Благодаря ви за споделеното!!!
Ринка, Лили, благодаря за фрагмана и превода!!!
Става страшно.
Мая, Лу, благодаря за постовете!!!
Съгласна съм с вас.
Аз говоря, за това, че НА ФОНА на тези корави мъже в дизито, жените са по-слаби.
За да ги надвият, за да въздействат на необузданите мъже, за да ги вразумят,
за да се чуе и техния глас, за да извоюват уважението към себе си,
им трябва много повече сила, много дързост и много повече време, от колкото на мъжете.
И аз смятам, че Сюхан, след излизането на истината, трябва да си устрои живота сама,
но едва ли ще се случи в дизито.
Тя отиде в стъклената къща, но това не спря ескалацията между Джесур и Тасин.
Ето и сега във фрагмана Джес пак същите думи казва -
Три - Четири живота ми дължиш Корлудаа.
Не става с това - Аз не съм баща ми, но той не е убил баща ти и майка ти.
Или - Ще се разведем, но молбата скъсана.
Или - Какво прави този човек тук?
Задаването на въпроси, не води до отговори, думите разпалват пожара.
Трябва сила в действията!!!
Михрибан, ако не се беше появил Джесур, едва ли щеше да ѝ се чуе думата.
Даже в болницата каза на Джахиде да не казва, че е била там. Защо?
Искам сега  да намери начин и да подкрепи и Адалет за смелостта ѝ да се предаде.
Иначе каква е ползата от тази смелост?
Мотивите на Адалет, да се предаде, са от страх, да не предаде Тасин.
И показанията ѝ са продиктувани от това.
Тасин ще продължава да я манипулира и да ѝ обещава, че ще я спаси.
А брат ѝ, който я е продавал и за което трябва да си понесе отговорността,
излиза на свобода. И за ужас на всички е в къщата на Джесур и се докосва до Сюхан.
Увлякох се пак.
Ама ако се продължава така, романтичните сцени наистина идват, като кръпки.
Може и да не съм съвсем права, но съм подпалила моторетката.
Извинете!!!
Затварям темата от другата страна на вратата.
Всъщност не влязох да пиша за това, а за >>>

Скрит текст:
Гледах Червеният Истанбул /114 минути - драма/
Хареса ми. Даже надмина предварителната ми нагласа.
За филма и книгата започнах да чета още,
когато се появиха първите информации, че ще се снима.
После следях представянето, отзивите от  премиерите,
мнението на виделите го и ...
Благодаря на всички, които превеждаха и слагаха инфо във форума
за Ферзан О., за актьорите, за времето, през което се снимаше,
за сета, за фрагманите, статиите, интервютата , ... за всичко.
Без тази предварителна информация, едва ли щях да се справя.
Написах, че филмът надмина предварителната ми нагласа,
защото напоследък четох противоречиви и негативни мнения.
Страхувах се, че няма да го разбера. Но се оказа точно обратното.
Не ми направиха впечатление хубавите гледки в Истанбул,
за които се изказваха повечето. В дизитата има и по-хубави.
Хубавите гледки бяха актьорите.
Много се радвам, че така на куп можах да ги видя във филм.
Само две от актрисите не бях гледала.
Не ми липсваше превод, защото този филм трябва да се почувства,
но на базата на предварителна информация.
Филмът е посветен на майката на Ферзан.
Действието се развива след 13 май 1916 г.
Аз почувствах, усетих времето, кога точно е сниман филма,
не чрез репликите, а чрез звуците, експлозията на улицата,  сирените, счупено стъкло, ...
Усетих героите, защо са толкова нещастни, не с репликите им,
а с познанието, което имам за Ферзан О,  за актьорите, както и за събитията в страната.
Всеки от актьорите показа най-доброто от себе си,
за да се усети един сценарист, един режисьор, един творец, един различен човек.
Да се усети, че този, който живее в чужбина не е приет от своите.
Да се усети не само една любов, да се усети не само една майка, ...
За да се разбере Истанбул,
трябва да се преплува Босфора -
Страшно, опасно, но чудесно.

Не искам да напиша, този и този артист беше в главна роля и беше най-добрият.
Да, имаше роли с повече екранно време,
но други дори и с появата им за две минути остават незабравимо усещане.
Нямаше един събирателен образ, а точно обратното -
един образ присъства във всички.
Нямаше едно събитие, около което да се случват другите.
Имаше много събития, който се събираха в едно.
Музиката и озвучаването също ми хареса.

Единственото, което не ми хареса, беше празния киносалон.
В същото време още два турски филма  са на екраните втора седмица,
което значи, че има посещаемост.
В предварителната реклама показаха трея на още два, които предстоят.

Това е моето мнение.
Дано по-скоро го видите и вие
и да споделите впечатленията си.

Последна редакция: вт, 21 мар 2017, 03:17 от *** Diva ***

# 627
Здравейте! wavey wavey :wave

Дива, Hug завиждам ти благородно, че си гледала филма "Червеният Истанбул"
Много хубаво  си обяснила чувствата си за филма. Благодаря ти, че написа този пост. love001 newsm51
Проявявам интерес да го търся филма и дано има добри дружки да го преведат.

Относно това дали Сюхан е слаба съм повече на мнение, че да, тя е слаба за сега. Смела е и това е началото на нейното израстване като силна жена. Надявам се да го видим и дано Едже така е изградила образът на Сю.
Смелата Сю срещна един мъжкар в лицето на Джес и се влюби. Такова нещо прави винаги една жена, която усеща някаква вътрешна слабост. Тя знае своята цена, но обкръжаващият я мъжки свят я прави друга, защото около нея са властният й баща, полублюбеният й годеник Бюлент и мекошавият й брат, подлогата Салих и протежетата около баща й шефове на различни инстанции. Това е мъжкият свят около нея, който й определя както поведението, така и всичко свързано с нейния живот, нищо, че се създаваше чувство на свобода. И изведнъж дойде един горд, смел, красив и предприемчив мъж с друго поведение, възпитание и усещане за света. Тя видя различното, хубавото у Джес и го хареса и той нея. Нормално за двама млади.
Но животът им поднесе сюрпризи, за които Сю не беше и помисляла преди, камо ли да бъде готова за тях.
Тя в житейски план е обгрижвана много добре от околните, но смелият човек винаги търси с любопитство новото, различното, недостижимото на пръв поглед, което откри в Джесур. Но тук все още е смелост, но не сила. Сигурността, която й дава сили е в чифлика на семейството й, тоест в семейната среда, в която един мъж , баща й бе лидер и опора, и сила. Да , ама дойде младият мъж, също силен, с финансови възможности, лидер, но джентълмен с голяма харизма. Нормално е да опита неговата подкрепа и сила, даващи й сигурност, защото тя е свикнала на това. И  го получи от Джесур.
Изграждането на нейната сила тепърва предстои, защото й помага нейната смелост. Това, че тя лъкатуши напред, назад между Тахсин и Джесур е точно придобиването на   опит  в ситуация, която би я изградила като силна жена. Сю е умна и това ще и помага много, нищо, че някой път се влияе от емоциите. Как да не го прави, когато в дадена ситуация са заложени нейните най-близки хора, които тя обича.
Но до силен мъж винаги започва да се изгражда една силна жена,която накрая ще стане по-силна от силния мъж, който започва да претърпява поражения от предишните си замислени битки.
Това според мен ще бъде  симбиозата на  Сю и Джес. Джес все повече ще влиза в битките за истината, в които ще претърпява загуби, а Сю все повече ще преценява ситуациите и ще взима точни решения, вдигайки го, докато се слеят в едно общо начало. В момента те не вървят заедно, въпреки, че си го обещаха. Няма и как да го направят, след като залогът са техните най-обичани хора, а именно техните родители, истината около които  е все още много забулена. По този път до тяхната заедност Сю започва да става силна жена, защото е смела, умна и честна. Всяка жена, имайки тези качества на характера, попаднала в екстремални условия, изгражда своята сила и непоклатимост. Има време за това обаче. Grinning

# 628
Ако Джесур не му е най- големия проблем на Тасин, тогава? Ръза ли? Корхан и Сю, които знаят тайната му?  newsm78

Интересна заявка за новия епизод  Grinning  И на мен ми е малко мътно.
Интересно ми е как ще се пренаредят фронтовете. Бюлент, Бану, Мирибан, Ръфат?  Grinning Praynig
А бебето в Анталия ли ще се ражда, Хюлия свари ли да отлети до там?  Party Thinking

Силна ли е, слаба ли, Сю, но не ми се гледа "Ледникова епоха" в Корлудаа  Mr. Green hahaha hahaha
Да подреждат приоритетите и да почват да отхвърлят задачки, календара да го съберат от пода и ... да се мятат...  Blush Joy Joy

Дива, благодаря ти!  Hug  Peace
Много вярно!
Цитат
Трябва сила в действията!!!
Трябва си  Peace
Когато намерението намери своята воля, става действие!  Peace  Grinning

Радвам се, че си гледала Червения Истанбул и че си го харесала.  Crazy
Скрит текст:
Че прочетохме полярни изказвания...
Все пак ние, форумките,  Flutter  имаме повече сетива за играта на комшиите!
Кой знае кога ще го гледаме.  Simple Smile Аз съм от очакващите го  Peace

Димана, благодаря и за твоя пост  Hug  bouquet
Цитат
Смела, умна и честна
  Peace Peace Такава е  Grinning

# 629
  • гр. Върбица обл. Шумен
Според мен на Сюхан  и е нужна позиция, която да отстоява непрестанно. Може да е силна жена. Доказа го като остави Джесур да изживее мъката си, както той пожела, не се намеси, не го преследва. Това, добре. Но не толерирам бягството при всеки сблъсък на позиции. А тя бяга винаги, когато е нужна. Според мен биха се справили само ако гледат в една посока -  заедно и като правят жертви и двамата - заедно...

Общи условия

Активация на акаунт