Мартенските дни Oктомврийчето с усмивката си озари! - Тема 9

• 27 242
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Изливай го, понякога се налага.  Комшиите да си слагат пет камерни дограми, не ги мисли и тях.Hug

# 301
Пффф, всички сме депресарки май... Следосмомартенска депресия.
И мойто мъж ме дразни днеска нещо. Сутринта трябваше да хвърча по болници, адвокати, и разни други институции, а мъжо да гледа дреба. Гледането се състоя в спане. Прибирам се аз в 11,те току що станали, мъжо си ппави кафе, щерката положена на столчето си и се хипнотизира с бейбитиви. Като ме вижда моичкия, изсмуква кафето за части от секундата, облича се в движение и казва "имам работа" (всъщност просто бяга от вкъщи), при което аз се озовавам гладна, скапана (приспивах дреба до 3,до 4 се мъчех да заспя и в 5 се събудих от кошмари), дори не съм се съблякла, нито съм пикала, но вече съм сама, а на бебето и писнало да блее тв. И така цял ден я забавлявам, като в минутите, които дреме бързам да и измия шишетата, да пооправя кочината, да проветря, да набутам нещо мазно и засищащо в устата, и ако всичко е ок, дори си позволявам да се изпикая и да пия вода...на крак. Връща се Милутууу да къпем потомството, къпем потомството, обличам и храня и пписпивам потомството, а Милуту се сеща, че има час за масаж и отново за части от секундата изчезва, че имало трафик. 2 часа по-късно, се информира, че потомството слуша и казва, че ще се отбие в ресторант при приятели, хем да хапнел... Хапнал той, и се ппибира в 22.30 (!?!) Аз вече взимам давам, а той великодушно "хайде почини си". Мия шишета, приготвям мляко, приготвям дози за ппез нощта, приготвям стаята за сън, мия зъби, мия сурат и просто падам в леглото, а той с балеринска стъпка ляга до мен и спокойно ми казва "брей, много лесно я пписпах - доста си я изморила".
Равносметка на моя ден - от 7 сутринта до 11 тичане по институции, от 11 до 22.30 тичане по бебето. Равносметка на неговия ден - наспиване до 11,работни срещи по ресторанти и кафета,радост докато гледа как му къпят потомството, после отпускащ масаж и за десерт - вечеря с приятели... И накрая "Ох, скапан съм."
Мисля да го изчакам да заспи, и да го оттърва от мъките му с възглавницата.
П. П. Сори за дългия досаден пост, ама съм се натварила.

# 302
Ох, не мога да спра да се смея. Шоши, благодаря Joy

# 303
  • Варна
Шошии, доста е забавно във вашето семейство Simple Smile
Я кажете сега при избора на столче за хранене, за какво да съблюдавам? Гледам и се пуля и всички еднакви ми изглеждат.
Моят мечко откакто му давам и АМ стана хиперактивен. Не знам какво има в това мляко, но детето се промени. Освен това е и много нервен, а не е да не вижда цица. Сутрин и вечер го награждавам, но през деня е ад, а беше толкова добро дете Sad

# 304
Шоши мила  Hug bouquet майка ти ,някой друг не може ли да те смени...Бъди силна ще минат Тея тежки дни ...Като чета , как ви минават дните ме срам да ви разказвам ,че ходя на пазар по 3 часа с мъжа ми без бебето или други неща ....

# 305
Може да не е само от АМ, мойто чудо е само на кърма, пък последните дни беснее ли, беснее. Растат ни дечицата и се променят всеки ден Heart Eyes

lid не знам как си издържала толкова време, аз едва ги изтрайвам вече. При нас няма и нещо като обедна тишина и си блъскат, когато решат. Ама не вземат да поблъскат там час-два и да спрат, ми когато се присетят и за колкото си решат. Направо парапетът на терасата се тресе, чакам да почнат да падат отломки от тавана. А ММ ми идва понякога да го пребия с бразилските му джапанки, днес като се бях вкиснала чв чукат, според него трябва в 12 по обяд да скитосвам по улиците с бебето, на 30+ градуса.

Шошии посмях се, ама те разбирам напълно. Оправданието на ММ за висенето до късно на работа е, че не му помагам (колеги сме) и само ми мрънкоти, че не ми се връща на работа. Забележете не ми се връща, а не няма да се върна, щото искам не искам, април почвам. И защо - защото съм мързелива, а не че не искам да си зарежа 6 месечно бебе на ясла. И не че не работих до седмицата преди да родя. А и нямал време за себе си ooooh!, а аз че съм спала 5 непрекъснати часа цифром и словом 4 пъти от 7 месец на бременността не се брои. Май съм му набрала Tired

А да, бебето уж се оказа с АБКМ, не сме правили кръвен, че не ща да го бодат, но гастрото каза това е. Гледам маслото в хладилника и ми се плаче.

Ам оплаках се..  Embarassed Embarassed
А това сигурно ли е? Може ли да споделиш как мина прегледа? Може ли да не е АБКМ?  Hug
Единственият симптом при бебето е кръв в изпражненията, веднъж преди две седмици и още веднъж преди 2-3 дни. Според нея при здраво бебе без други симптоми тази кръв в 95% от случаите се дължи на АБКМ. Подробности за прегледа ще пиша в скрит текст за който се интересува Peace
Скрит текст:
Тук поне са ларж с времето и си говорихме цял час. Разпитва за алергии при мен и таткото, като цяло само леки респираторни имаме, хранителни не. Ама все пак и те повишавали риска детето да развие алергии. Пита имал ли е обриви, в нашия случай имаше пъпчици по лицето като новородено, което не мисля, че е свързано с алергии и веднъж се обрина по врата и гръбчето според мен от претопляне един ден в слинга. Отбеляза, че децата с АБКМ са склонни към развиване на атопичен дерматит, какъвто бебето няма newsm78. Също така двете чашки АМ, които му дадоха в родилното, били увеличавали шанса за развитие на алергии, още повече ме е яд на педиатъра там че ме подхлъзна да му дадат АМ, докато бях не съвсем на себе си още.
Кръвни изследвания аз не искам, защото вече един път го бодоха и сърцето ми падна в петите докато го държах и той пищеше. Проба на изпражненията засега нямало смисъл, защото тя търсела кръв евентуално ако има окултна, пък аз вече я видях. Питах как така кръвта се повтори чак след близо 2 седмици, при все, че продължих да ям храни (тортааа Embarassed) с мляко и масло в състава, амии нещата били комплексни. Прегледа го, преслуша го и гледа ануса предполагам за някакви механични "повреди".

Ще работим май на проба и грешка. Засега спирам абсолютно всички млечни и след две седмици ще се видим пак. Евентуално тогава проба на изпражнения, за да се види има ли нещо. После ще ми даде насоки кога да ям някакви млечни и да следя появява ли се пак кръв. Водя си дневник какво ям, за да засечем ако има някакви съвпадения. Ще ми даде и насоки за захранване по-натам, засега плодове и зеленчуци било ОК да пробвам със ЗВБ както смятах, само да не ги връткам всеки ден, а да давам едно и също нещо 2-3 дни. Хубавото е, че към годинката повечето деца я израствали тая алергия уж.

В края на месеца се прибираме за малко в България и ще мина и там един преглед, защото и на мен все пак ми се вижда малко прибързана диагнозата, зачетох се и при нас няма никакви други от характерните симптоми - обриви, повръщане. Пък и в спешното мнението на лекарката беше, че е заради яденето два поредни дни на телешко (и да не изброявам какво още Blush - храните, считани за "рискови" съм тествала по малко в началото поотделно - киви, портокал и т.н., досега проблеми не сме имали, обаче тоя път ги бях комбинирала страшно Whistling).

Засега си пия кафето с оризово мляко и страдам, ама поне намерих брауни без мляко в пекарната до нас.. ям и сълзите ми капят в чинийката hahaha

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 06:35 от Фиффи

# 306
Шошиииии  Hug
Аз пък тая нощ спах при баткото и оставих моя мОхъл да се оправя с малката нощеска. Тя, обаче, ми скроила номер - спала си спокойно, един път не го е събудила...... Crossing Arms

# 307
Добро утро мушморочки. Такова хубаво време е навън, само по къс ръкав и джапанки  Shocked Голям снеговалеж,ауууу  Shocked Шоши,Фифи,напълнихте ми душичката страдална. И аз на обяд виках тихичко, и до колкото имам инфо, съм се чула чак до един от проходите за София. Добре че няма пострадали Flutter
П.С. Аха микици от елда със мас ще правя , Pure Mr. Green

# 308
Поли,при вас сняг ли вали  Shocked?
При нас от вчера не е спирало да вали и аз стратегически паркирах,че се получават едни морета на паркинга и трябва да прецопкам ,за да се кача в колата.За сега водата не е стигнала колата.
Аз от ММ няма какво толкова да се оплача освен ,че е геймър и постоянно е компа.Да не му мрънкам на главата ми купил и на мен играта.За да я играем трябва да се плаща всеки месец...А аз с бебка кога да седна да поиграя  newsm78,може би през нощта,когато едвам гледам.

# 309
Да, Ustina и то обилно. Simple Smile

# 310
Добро утроооо! Simple Smile
Гледам нещо повечето сте в негативно състояние...я бързо да се стягате! Гушкайте бебоците, а на всичко друго - майната му!  Hug
Аз като цяло съм в добро настроение, ама много бързо паля, ако нещо ме издразни дори малко, и преди бях така, ама след раждането съм... змей! Grinning

При нас няма ремонт, ама съседите отгоре са карат и викат всеки ден поне по 3 пъти, не будят малката, но на мен ми играят по нервите и психиката! Бият ли се, кво правят не знам, ама някой ден ще взема да викна полиция накрая....

Леле Шошии, ако някой ми врътне такъм номер, леееекичко, без да искам, щях да го изритам от леглото, тамън като си е заспал сладко сладко.  Mr. Green

И нас се опитаха да ни изкарат с АБКМ, уж заради обрив. Гастрото гледа, гледа, чуди се и накрая вика - абе ще ви напиша да ядете Фризолак хипоалергенен, а ние сме на Хумана, и те имат хипоалергенно мляко... логика железна.  #2gunfire Един педиатър също я погледна за части от сек. и отсече че е атопичен дерматит с АБКМ, поне нямаше претенции към марката АМ. Дерматолога ни, да е жив и здрав, каза че това са глупости...Simple Smile Добре, че баш педиатърката ни излезе много свястна, та не ни кара да сменяме млякото в крайна сметка. Simple Smile Да подчертая, че тия диагнози са дадени само на база един обрив, нямаше нито кръв в изпражненията, нито сърбеж, нито са ни правили изследвания. Та ми прави впечатление, че на всяко трето бебе му лепват АБКМ и атопичен дерматит и се чудя защо!?

Chuby как си? Как мина всичко?

dalivali И аз се чудих на столчетата и в крайна сметка взех на Lorelli - http://www.dundio.com/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5%D1%82 … itten-oli-02.html Евтино е, но си има регулираща се облегалка, което мен ме интересуваше най-много и съм много доволна! Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 08:59 от Adinko87

# 311
Аз от ММ няма какво толкова да се оплача освен ,че е геймър и постоянно е компа.Да не му мрънкам на главата ми купил и на мен играта.За да я играем трябва да се плаща всеки месец...А аз с бебка кога да седна да поиграя  newsm78,може би през нощта,когато едвам гледам.
Какво играе? WOW?  Simple Smile

# 312
Леле Шошии, и аз като Adinko87, такъв масаж с точилката щеше да получи Laughing Laughing Laughing
Викам си, аз съм на работа 24/7, няма събота, няма неделя, няма лошо ми е/спи ми се/криво ми е/пие ми се/клюкари ми се, НЕ, на линия до откат.

А преди като гледах майките с бебета си виках, "тцтцт, тия по цял ден пият кафета и се разхождат из парковете". Joy hahaha  Блажени са невежите.

# 313
Ааа, аз съм му измислила пъклен план. В събота сутринта тренировка, душ, после по магазините, а вечерта с приятелки, а в неделя цял ден СПА на Старосел. Той да се оправя.... И мама е човек!
След малко отиваме за пръв път на плуване - нямам търпение да видя малката шамандура във водата  Joy

# 314
Добро утро и от мен.
Времето е ужасно - мокро, мръсно и сиво. А аз трябваше да обикалям на сто места и понеже мразя чадъри се покрих само с качулката и се прибрах мокра кокошка. hahaha
Шоши, и вие ли сте в Щерев? Аз чакам още малко да се оправи времето, че не съм шофьор и не ми се цапа в дъждове и ние идваме да правим цап цап.  Whistling
Хубав ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт