Нашето първо падане беше преди два месеца още и то по вина на ММ. Приспал той бубенцето, сложил я в шезлонга и я завил с одеалце, после се прибрах и той ми "остави смяната" и излезе някъде. И аз, разбира се, дори и не допускам, че тя може да не е закопчана под одеалото. При което по някое време тя почва да се върти и да пъшка на сън. Излязох за няма и минута да ѝ приготвя шишенцето с АМ и като влизам точно, чувам - ТУП! - и бубенцето паднало от шезлонга, който е върху дивана, чак долу под масата
Порева си от шока, ама нищо ѝ нямаше. Май беше паднала странично или по дупе, защото синки не видях никъде.Днес реших да почна да си водя дневник кога, какво и колко яде. И да записвам също кога и колко спи. По принцип ѝ засичам кога се буди и я приспивам на всеки два часа будуване, защото иначе ми седи вкисната и мрънкаща. Но на обяд сега просто изби рибата като спа от 11:30 до 15:30. Не ми се мисли довечера какво ще е.
Като се замисля, приспиването на бебето целодневно е мое задължение. На ММ като я връча да я приспи и му обърна гръб, после го виждам как седи с нея, на светнато, и си гледат Д-р Хаус. Е, как да заспи горкото така?
То си иска тишина, изгасена лампа, гушкане... Иначе ще си седи и до полунощ ще ми се буби И пак има някакъв обрив от вече седмица - по врата и кожата под врата, под дрешките на местата, където все ѝ е мокро от лиги и връщане на мляко. Чудя дали не се обрива от контакта със стомашната киселина или пак е от АД.
С каквото и да мажа, не минава. Днес я оставих цял ден да седи с гумен лигавник. Дано има подобрение утре.Пробва днес пюре от картофи с моркови. Изяде някъде 1/3-та от бурканчето, после изпи 120 мл АМ. Чудя се колко време трябва да мине преди да почне да изяжда цялото бурканче.
Тя педиатърката каза да го раздавам по-смело, ама пусти притеснения...Болните бебенца да оздравяват!
Вече лошо ми става от мисълта за болести. Още повече че за 5-6 месеца тя от нормални неща не боледува. Никога не е имала обикновена настинка, както при нормалните деца. Не, тя се гътва директно с нещо тежко все, което и възрастен ще прати в болница, да не говорим за бебе.