"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 29

• 56 976
  • 731
  •   1
Отговори
# 705
Нека да допълня нещо за БТ,във фертилити пише,ако като я мерите и има разлики,следвашият път я мврете вагинално. Аз ще започна да я меряобратно т.е. анал. защото имам големи разлики,но другото важно е,ако мериш с дигитален задръж го по-дълго,докато спре да писука - има разлика,аз късно се усетих.
Успех момичета, следя ви  Hug и чакам да се похвалите в най-скоро време !
А по повод кистите , ЧХГ няма общо с тях,а с други болести,не е невъзможно да имаш О с кисти,както не е невъзможно да се забрвменее с кисти.Много палци!!!

# 706
  • София
Нямаше ме за ден и какви спорове Simple Smile

Няма да казвам по никове, но:
За онова зацапване на жената, която никога не е имала такова извън менстроацията - аз лично не бих помислила веднага за имплантационно. Най-често те са на хормонална основа, при нисък прогестерон примерно съм имала такова за 2 дни. Ако закъснее цикъла и теста е положителен - може да е имплантационно.

Информация в нета на всички езици всякаква, но аз лично не знам за киста, която да излъчва ЧХГ и да позитивира теста за бременност. Ако теста за бременност е положителен, а бременност няма е хубаво да се изследва ЧХГ защото е туморен маркер. Случва се и теста да е положителен, а ЧХГ в кръвта да няма, тогава теста просто е дефектен.
Води се, че хормона TSH като структура много прилича на ЧХГ, ако реактивите на тестовете прихващат това, може там да е проблема.

А да кажа, че може да има овулация и киста/кисти Simple Smile Жените с поликистоза, които имат нон стоп кисти също понякога имат овулация - аз така забременях в първото ми дете.

Жълтото тяло и кистата му секретират прогестерон. Когато Жълтото тяло стане кистозно, това нарушава функцията му и прогестерона се секретира в намалено количество - недостатъчно. Кистата на жълтото тяло е най-често срещана. Тя в масовия случай се чисти с цикъла ако няма беменност.

Дано съм била полезна, няма нужда от спорове.

А при който са минали броени дни или дни по-малко от 12-13-14 дни след овулацията (1-2 дни преди датата на цикъла), нека не търси симптоми никакви. Гърди, кореми, болки, прорязвания и т.н.т. - всичко това е абсолютно нормално за периода след овулация и по никакъв повод не дава знак за бременност.
Ако преди да почнете опитите за бебе не сте чувствали нищо - това е защото в момента заради постоянното очакване да сте забременели от всеки секс, стресовите хормони полудяват и всякакви аномалии в цикъла, настроенията и болките са абсолютно и категорично - нормални!

# 707
Здравейте, момичета. Предната седмица ви писах за да ви питам за едни симптоми, а днес искам да се похваля с може би едно двудневно закъснение. Утре сутрин мисля да си направя тест, симтомите които имам от вчера са като преди цикъл, но много надежда ми дава факта, че стомаха ми е разбутан по цял ден от седмица някъде, сякаш уж да ми се гади и сякаш нямам апетит, а като седна на масата и.....  Laughing Предполагам, колкото и ниски нива да имам на ЧХГ утре сутрин с високо чуствителен тест трябва да отчете поне бледа чертичка нали?

# 708
  • София
да

# 709
Здравейте, незнам дали пиша в правилния раздел, ако не моля да я преместите... Така, трябваше да ми дойде на 3-4.04., но ми закъснява вече три дни. Направих 3 теста и 3те отрицателни, но все още съм много притеснена, тъй като не съм готова да имам дете... Въпроса ми е възможно ли е да съм бременна въпреки 3те отрицателни теста?!

# 710
  • Велико Търново
Здравейте, незнам дали пиша в правилния раздел, ако не м
оля да я преместите... Така, трябваше да ми дойде на 3-4.04., но ми закъснява вече три дни. Направих 3 теста и 3те отрицателни, но все още съм много притеснена, тъй като не съм готова да имам дете... Въпроса ми е възможно ли е да съм бременна въпреки 3те отрицателни теста?!
Не. Но винаги има малък шанс ... отиди на преглед за да се види защо. Мен ми се е случвало от хормоните.

# 711
  • Варна
  Не ти закъснява вече, а само 2-3 дни. Имаш и три отрицателни теста. Не мисля, че си бременна.
  Но пък и даваш твърде малко информация. Върни се на първата страница на темата, там подробно е описано, какво точно се дава като информация, за да получиш адекватен отговор.

# 712
  Не ти закъснява вече, а само 2-3 дни. Имаш и три отрицателни теста. Не мисля, че си бременна.
  Но пък и даваш твърде малко информация. Върни се на първата страница на темата, там подробно е описано, какво точно се дава като информация, за да получиш адекватен отговор.

Миналия месец ми дойде на 7.03, цикъла ми е 28 дни по някога 29, не помня точна дата, когато правихме за последно секс с приятеля ми, беше преди около 2-3 седмици... Не си следя овулацията

# 713
Здравейте, момичета. Предната седмица ви писах за да ви питам за едни симптоми, а днес искам да се похваля с може би едно двудневно закъснение. Утре сутрин мисля да си направя тест, симтомите които имам от вчера са като преди цикъл, но много надежда ми дава факта, че стомаха ми е разбутан по цял ден от седмица някъде, сякаш уж да ми се гади и сякаш нямам апетит, а като седна на масата и.....  Laughing Предполагам, колкото и ниски нива да имам на ЧХГ утре сутрин с високо чуствителен тест трябва да отчете поне бледа чертичка нали?

Според мен си вземи нормален тест. Тези високочувствителните на мен са ми малко съмнителни. Момичетата тук се оплакват от тях, че дават изпарителни чертички. Всеки тест трябва да отчете, след като има вече закъснение.

П.П. На мен surecheck ми отчете бременност около 12 дни след О. На няколко мои познати-също. Т.е. той е достатъчно чувствителен за да отчете дори 2-3 дни преди датата на цикъла.

# 714
  • София
"Симптом на Б ли са киселините и повръщането на кръв?"

Повръщането на кръв е симптом на сериозно заболяване, в никакъв случай на бременност!

# 715

Повръщането на кръв е симптом на сериозно заболяване, в никакъв случай на бременност!
На какво заболяване? На какъв доктор трябва да отида?

# 716

Аморе гастроентеролог трябва да посетиш. Аз ти писах, че съм имала такъв проблем и ми направиха и изследвания и ехография.

# 717
  • София

Гастроентеролог.
Трябва да се изясни от къде е кървенето.
Може да е причинено от язва на стомаха, обострен гастрит, варици (разширени вени на хранопровода), гастро-езофагеална болест (рефлукс - връщане на кисело стомашно съдържимо към хранопровода, което разранява лигавицата). Има и други причини, но тези са най-честите.
Това състоянието хич не е за подценяване.
Ти споменаваш и за киселини, според мен най-вероятно е гастро-езофагеална болест. То т.нар. "киселини" са точно това.
Но трябва все пак да те прегледат. Не се притеснявай, бягай на лекар, ще ти изпише лекарства и ще се оправиш.

# 718
За гастрит да разбрах го, но не очаквах, че е толкова сериозно Sad
И в момента ме боли слънчевия сплит  и не мога да спя.
Благодаря ви момичета! Още утре отивам на доктор.  Hug Peace
Лека нощ!

# 719
  • София
Никога никаква кръв не е симптом за Б.
Може да е в следствие на Б, но ако става дума за неменструална кръв.
През устата си е сериозно. Късмет на доктора.

Общи условия

Активация на акаунт