Всичко за всички марки гел лакове - 10

• 84 223
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
  • Габрово
Друго да попитам..когато лампата е от алиекпрес  и трябва да се уточни входа за ток
трябва да е
EU PLUG ..нали?
не   е   UK PLUG?  или е обратното?

# 646
Предния път (kогато се направих за пръв път) лаkът ми издържа 14 дни. Сега съм с друг цвят, паk на същата марkа и лаkирана по същия начин, стъпkа по стъпkа. Днес е 5-ти ден и забелязах, че на средния пръст леkо се е обелил в kрая. Сложих му малkо обиkновен топ лаk. Исkа ми се да издържи още 10-тина дни, на другите ноkти няма забележkи. kаk да го поправя? Таkа с топ лаk или да мацна малkо гел лаk в kрая и да изпеkа? newsm78

# 647
  • Варна
 Ако не е фатално забелено отгоре на плочката сложете един цял пласт топ ама не обикновен,а гел топ. Имам навика да си скъсявам ноктите както са лакирани. Просто запечатван с още един пласт топ и няма проблем.

# 648
  • София
Привет, момичета! Поръчах си лампа от китайците, която дойде за 10 (десет!!!) дни. Днес мисля да отида до магазина на Блускай в Младост и да се снабдя с най-необходимото. Имам обаче няколко въпроса и ще съм благодарна ако ми помогнете.
1. Вие както е описано в началото на темата ли се лакирате, т.е. всички стъпки първо на едната ръка и после започвате другата или база на всички, печете; цвят на всички, печете и т.н.?
2. Обезмаслителят задължителен ли е? До сега, като съм ходила на маникюр, нямам спомен да си ми слагали, а лакът ми издържа по 2 седмици.
3. Разтворът за сваляне на гел същият ли е и за махане на лепкав слой от топа или две отделни неща трябва да купувам? Има ли непрофесионални алтернативи?
4. Ползвате ли буферна пила за полиране на плочката?
...........и последно: Някой ползвал ли е тази http://www.krasivotialo.com/%D0%B3%D0%B5%D0%BB-%D0%BB%D0%B0%D0%B … l-new-colors.html марка лакове, че ми ги препоръчаха, а не ги срещнах в темата?

# 649
Трябва си обезмаслител.  Може да вземеш спирт и да го ползваш вместо обезмаслител и да махаш лепкавия слой с него.Ако ти е мазна плочката ще ти се отлепи гел лака само със спирт.  За сваляне  ползвай ацетон. Аз лично винаги минавам с буфер.
Аз подготвям двете ръце( махам стария гел и гел лак, оправям кожичките, минавам с буфер) след което правя едната ръка, после другата и накрая палците.

# 650
  • София
Камалия, много, много ти благодаря за бързия отговор!  bouquet

Аз пък сега видях, че според сайта, магазинът в Младост май не работи в събота и неделя, та плановете ми може и да се променят. Работят от 10 до 17,30 само от понеделник до петък. Така ми се щеше да видя цветовете на живо, а не да поръчвам онлайн.

# 651
  • FR
Последната ми циганийка с млечно жълтото на Веналиса и холограмен глитер
Скрит текст:

# 652
Много е хубаво!

# 653
  • FR
Благодаря, cristi  Hug
*hope, аз нито полирам, нито пиля по препоръка на момичетата. Но така на мойте нокти издържа между 7 и 10 дена. Та обмислям да купя бондер и да правя с лаково каре, както по-назад писаха  Simple Smile

# 654
ShikeR по мои наблюдения, тъмните цветове изискват по-дълго печене, когато има брокат в цвета ми издържа по-дълго. Ако си нанесла и една идея по-дебел слой, може да е от значение за издръжливостта.
*hope аз оправям и двете ръце последователно, първо на лявата база, после на дясната база, цвят на лявата, цвят на дясната и т.н.правя и пека заедно с палците. Така намалявам риска от много отворени шишенца и тяхното бутане  hahaha за обезмаслител използвам течността за премахване на лепкав слой, а за премахване на гел лака използвам ацетонов лакочистител. Полирам/нагрубявам много леко с една супер стара пила, ползвала съм я преди 100 години, когато си правех гел. Издържа ми по две седмици без мърдане.
renita свежарско, много слънчево е станало Wink

# 655
  • Варна
 Ренита....сега ме дразниш с това жълто  Sick. Моето китайката го забравила . Много свежарско.

Не пиля нищо даже полирам ако нещо не ми харесва и отгоре лаково каре,ултрабонд по края и газ. Нищо не мърда докато не ми писне. Така или иначе за 2 седмици ноктите израстват и като ги скъсявам изпилявам участъка,на който е имало ултрабонд. Той си е рошав,но останалия нокът е лъскав.

hope  при положение,че сега започваш аз ще те посъветвам на цената на Блускай да си вземеш Коди системата. Сори ама качеството е несравнимо. Да ме прощават всички фенки на Блускай.

Обезмаслявам с техния фрешер,ползвам ултрабонд безкисилинен само по свободния край. Каучуковата база е самоизравняваща се и перфектна за начинаещ. Топа е бетон. Над сподели,че и се губи блясъка след седмица-аз не съм го забелязала или просто нямам база за сравнение,защото с друг топ ноктите ми никога не са издържали повече от седмица.

Свалям с ацетон от Джъмбо. Свалянето без лаково каре е също толкова отвратително както и на Блускай ама то няма опция нещо да ти седи на ноктите 2-3 седмици и да пада с поглед когато си поискаш.

Днес се влачих до Джъмбо-тия идиоти са обърнали магазина нагоре с краката  #Cussing out. За да стигна до джаджите за нокти трябваше да избродя и двата етажа  #2gunfire. Взех си най-после лъжици и се заемам да класифицирам наличностите,че вече не помня какво имам и взех да ги повтарям.Установих,че имам 4 лилави почти еднакви от различни марки Embarassed.

# 656
  • Габрово
Браво ,renita,маникюрът ти много ми хареса.

# 657
Има ли ползващи китайски база и топ, на кои марки са? Благодаря.

# 658
  • Варна
 Подред ли да ги карам  Laughing.

Започвам с CND S като за китаец бива,но на проблемни нокти като моите-не става.
     CND C една идея по-гъста,но също слаба ракия.
      Блинг/марка на елит 99 са/-най-големия боклук. Базата е като вода,а топът се пука на 3-ти 4-ти ден.       Блускай от Али-стават аз лично разлика между тях и тия от официалния им сайт тук не намирам. Еднакво гъсти са,пекат се добре и се свалят кошмарно.
     Опи китайско- няма нищо общо с оригиналните база и топ на Опи редки са,но в интерес на истината топът им без лекав слой сложен върху маникюр с базата на Коди вече седмица не е мръднал/ правих щерката с едни пигменти/.

Единствената база китайска,която харесвам е на Азур. Гъста е и самоизравняваща.

Тези съм пробвала и други нямам намерение.

ПП: Защо не казвате,че мацката у фейса е заредила Коди без лепкав слой бре  Laughing. Дано не е свършил докато се усетя.

# 659
Ако имаш предвид Олга - с лепкав слой е. Другата седмица трябва да пристигне поръчка от Коди. Ще си взема ултрабонд и фрешер, ако има топ без лепкав.
Защо слагате ултрабонд по свободния край? Като ходех в салон преди ми обезмасляваха ноктите в основата, където расте новия нокът?

Общи условия

Активация на акаунт