В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 2

• 32 745
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
# 571
Сутринта ми взеха кръв за БХС и следобеда съм на първа фетална морфология. Стискайте палци с бебчето всичко да е наред.

# 572
# 573
Лизи, не ти ли казаха това отлепяне ще изчезне ли някога или така ще си стои  Shocked че нали и аз съм с отлепване и се чудя няма ли да се махне все по някое време. Много ме дразни мен, че дават прогестерон без да се правят изследвания има ли дефицит или не, дават но-шпа против спазми, ок, но никой не обяснява защо се получава това отлепяне, проблем на съединителната тъкан ли е, що е... Няма, братче, блъскат еднакви лекарства на всички, а хората са с различни нужди... Дано да сме добре с бебето и отлепянето да остане в миналото!

# 574
Не, освен че сега се оформя плацентата и с нейното образуване би трябвало отлепването да намалее. Моля се за това! Praynig

# 575
Ох, дано! На мен ми предстои пътуване края на месеца заради сватбата, организационни неща, питах оняден като бях на преглед ще мога ли да пътувам, като отида на ФМ щели да ми кажат.... На Великден също ни се искаше да се махнем от София, че ни втръсва, но 350 км път не знам как ще ми се отразят  Rolling Eyes Дано плацентата и тя да се намести на хубаво място, здраво хваната! Някои дни, като днес, съм особено притеснена  ooooh!

# 576
Ами мен днес ме изненадаха, че е ниско  Confused Явно с тази бременност ще си имам тревоги постоянно. Но четох инфо, че за ниска плацента е притеснително да се говори към 6 месец (т.е. ако не се вдига с разтежа на бебето). А сега си още рано да се говори за тези неща, при положение че тя тъкмо се оформя.
С миналата бременност гледам ми е била задна. Този път всичко е различно Crazy

Аз попитах моята докторка, тя ми позволи да се движа повече вече. Каза да не лежа постоянно, да си имам лека активност.

# 577
Да, много е рано още да се дава оценка за плацентата, нещата ще се променят тепърва.
Иначе аз не лежа по цял ден вече, не мога просто, ставам понякога, не стоя права, седнала съм, когато не съм легнала, но това лежане ме убива (по принцип съм доста активна в сравнение с един средностатистически човек), гърба, кръста, врата ме болят, костите около опашката са ми натъртени и ме болят, абее... Почти нищо не правя в нас, но вече сгъвам и прибирам дрехи, зареждам пералня, такива леки неща и които могат да се правят в седнало положение. Ама гледам повечето от деня да съм легнала все пак  Simple Smile Пак да кажа, дано всичко е наред и да му се види края на лежането!

# 578
Ето ме и мен след прегледа. На видеозона всичко е наред, каза д-ра. Много шаваше малкият звяр, а д-ра искаше да хване някакъв кръвоносен съд и доста зор видя  Laughing , нищо не ми каза за плацентата...Иначе мъничето е 5.2 см  Heart Eyes Взеха ми и кръв, до 4 дни чакаме резултата.
Само едно нещо леко ме притесни, но естествено забравих да попитам д-ра. На 13.03. бях на преглед и видеозона изчисли 11 г.с. и 0 дни. Днес, 9 дни по-късно, видеозона изчисли 11 г.с. и 6 дни. А аз днес съм в последния ден от 12 г.с., утре започвам 13-та. Да се притеснявам ли според вас за тази една седмица изоставане според видеозона ?

# 579
Жани,супер а пола видяхте ли?
И аз съм другата седмица на преглед и малко съм се притеснила,но нямам търпение пак да си видя мъничето.
Всичко е наред,не се притеснявай. Hug
Как ги смяташ седмиците? На мен калкулатора ми дава 11 седмица и 1 ден,с последен цикъл на 03.01.Една седмица след теб съм.Значи всичко си е в норма,един ден разлика нищо не е. Wink

# 580
В bebefon.bg смятам седмиците, Стефи  Hug и ми изписва, че от днес съм в 13 г.с., а първият ден на последният МЦ беше 28.12.2016 г.
Но пък все си мисля, че ако имаше нещо притеснително, д-ра щеше да каже.
Иначе на прегледа на 13.03. малкото човече е било 4.1 см., цял сантиметър е пораснало  Heart Eyes
Пол не сме коментирали въобще. Grinning
Явно в бебефон ме подвежда калкулатора, сега се разтърсих на чужбински такива и ме изкарват 12 г.с. Уф, олекна ми  Blush Laughing
Благодаря ти  Hug

# 581
Те май всички калкулатори различно показват.Не им се връзвай,а си вярвай на лекаря.Ако е имало нещо,е щял да ти каже. Simple Smile
А аз така се надявам да се види пол.Никакво предчувствие нямам.ММ иска син,а аз нямам претенции само да е живо и здраво. Heart Eyes

# 582
И аз да споделя за оят преглед днес. Отидох с направление за съмнение за бременност.Нали ви казах за сложната схема.. Та, записаха ми цялата история. Прегледаха ме. Точица е цели 3,2 см. Порастнала е с цял един сантиметър за 9 дни. Много ме радва Simple Smile Видях краченцето. Моята докторка каза, че трябва да съм в 11та седмица, а аз си знам че съм в 10та и 2 дни. И видеозона си измери бебчо точно 10 седмица и 2 дни. Сега предстои още един преглед с това направление  и после вземам ново и се записвам за ЖК. На мен пари не ми искат! Отделно и потребителска такса не ми взеха, понеже съм освободена от такава, като онкоболна. А кръвното го заковах идеално 120/80. Изненадах се от себе си. Simple Smile Сега в понеделник имам преглед в по-голяма клиника с по-хубава техника. Сряда пък при частната ми лекарка. По-другата сряда при тази,която ще ми следи бременността. И така почти всяка седмица съм си уредила среща с дечко Simple Smile

# 583
А аз така се надявам да се види пол.Никакво предчувствие нямам.ММ иска син,а аз нямам претенции само да е живо и здраво. Heart Eyes
Те всички мъже искат синове  Laughing
И аз нямам никакви претенции, само се моля всичко да е наред и наесен да имаме среща лице в лице  Heart Eyes 
PeacockLove, радвам се, че всичко е наред, браво !  Hug
Аз днес записах час за д-рката от ЖК за 03.04., нямаше часове по-рано. В същата клиника е, където правих инвитрото, в последния момент на нея се спрях.  Grinning

# 584
Аз ли ще правя новата тема? Ако да, който иска може да ми пише на лично да го добавя на първа страница! Може да напишете предложения за заглавия на нова тема, аз ще пусна анкета.

Общи условия

Активация на акаунт