Мисля че си спуках тъпанчето

• 3 453
  • 7
  •   1
Отговори
  • от един красив град
Направих една голяма глупост. От една седмица съм със страшна хрема и в събота реших да си отпуша носа по малко "насилствен" начин. Запуших си едната дупка, която беше отпушена и надух в другата много силно за да издухам сопола, но изведнъж всичко ми се завъртя, прималя ми и клекнах за да не падна. Ушите ми зафучаха, уплаших се доста, бързо се оправих и изправих, но шума в ушите продължи около 40 мин.
Майка като чу какви съм ги свършила се хвана за главата и ми каза, че може да съм си пукнала тъпанчето.
Сега лявото ухо го чувствам странно, пропуква ми от време на време, болка нямам, нито ми тече нещо от ухото, но аз имам усещането все едно е пълно с вода, леко заглъхнало, но си чувам добре. Днес докато се хранех при дъвчене усещах лека болка, но в покой не ме боли.
Някой ако е имал проблеми с пукнато тъпанче моля да сподели. Аз утре има час при джипито и на другия ден най-вероятно ще си запазя час за УНГ. Дали от един обикновен преглед ще се разбере, спукано ли е или не?
Аз съм си виновна и затова най-много ме е яд, сам да си навредиш е супер тъпо.  ooooh!

# 1
Според мен е възпалено, а не пукнато.
Преглед при УНГ възможно по-скоро  Peace Лечимо е в начална фаза дори и спукано.

# 2
  • София - Варна
И според мен е или възпалено, или просто запушено централно от вътрешното ухо или там както се води (не съм запозната с терминологията).
3 години подред имах проблеми с подобно запушване на уши, припукване и световъртеж, като направо не чувах нищо почти и всичко започна от една хрема, не съм имала възпалени уши изобщо. Ходех на продухвания с балон през носа. А иначе аз винаги съм си продухвала и продухвам ушите вкъщи чрез запушване на носа.

# 3
Дивина, не се притеснявай. Спуканото тъпанче зараства за дни. Те се пукат от лекар при гнойни отити и си зарастват. Отиди на лекар и повече не прави така.

# 4
Всъщност е грешно да се смята, че като е запушен носа и си надуеш запушената дупка ще изхвърлиш секрета и готово. Запушването се дължи на набъбнала и възпалена лигавица. Не го прави това с надуването.

# 5
  • от един красив град
Благодаря за отговорите и съветите  Hug определено повече не мисля да го правя, дори на всички около мен казвам,  какво съм направила, за да си зная и те, какво може да стане. Дано всичко е наред, дано се размине.  Praynig

# 6
  • от един красив град
Минах преглед, не ми е спукано тъпанчето. Още ми са заглъхнали ушите, но лекарката каза, че това е от хремата и до седмица би трябвало да мине. Ура!!!

# 7
 newsm44

Кога ще отпразнуваме подобаващо да издавим всички вируси?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт