ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 12

• 72 996
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Мисс, предполагам  newsm78 . Все пак и другите да кажат. Ако коя е датата на поставяне ?

# 151
Аз го чаках сиг 50 дни,док каза да чакам още малко,аз не исках и ми даде дуфастон... след няколко дни пеимерно 10 ми дойде МЦ

# 152
Толкова много ли  #Crazy Стига бе ....реално не се губят 6 м а 7 към 8 Ужас!!! #2gunfire

# 153
И повече,докато се наместят хормоните след това... аз поне още 3-4  имах сухота - било от ниските нива на хормоните. При всеки е различно :/

# 154
Здравейте момичета 😀 Да ви се похваля че вече имам мц на 67 ден от поставянето на последната 6 инжекция Золадекс. Толкова щастлива никога не съм била, тъй като си е гадна работа да чакаш супер подута.

# 155
И да кажа, че имам една останала инжекция Золадекс. Ако на някой му трябва, или не може да намери я подарявам.

# 156
Честито  Hug
Само хубави неща вече да има  Peace

# 157
Здравейте, за жалост виждам че пак се е раздвижила тази тема.
Имам 3 ендометриозни кисти и страшни болки по време на менструация, първите 2 дни ходех като надрусана с хапчета. След посъветване с Денис, си взех разни витамини и добавки, това които най-много ми помагаше маслото от вечерна иглика- след 3 месеца редовно приемане( тъй като е с натрупване) почти не усещах кога ми идваше и болките в гърдите намаляха. Приемах го може би около 2 години, като през това време мерих и БТ и правих тестове за овулация, ММ също промени начина си на живот- започна да ходи редовно на фитнес и той приемаше витамини и добавки по схема направена от Денис. Декември миналата година, след 3 годишни опити успяхме да стигнем до заветните две чертички и вече съм в 18 седмица, в началото имах доста сериозно отлепяне заради нисък прогестерон в следствие на ендометриозата. В края на месеца съм на ехограф и се надявам да обърнат внимание и на яйчниците ми- иска ми се да знам дали кистите са намалели като размери и изобщо как са нещата.
Не се отказвайте, мерете БТ, правете тестове и пробвайте различни витамини и добавки, че не се знае кое може да помогне- при всеки е индивидуално.

# 158
Успех, Шушулина  Hug Дано на ехографа се види здраво бебче  Peace и да нямаш притеснения до края .
Ти даваш големи надежди, с ЕМ  и бременна  Peace
По каква схема приемаш прогестерон?

# 159
Шушолина,прекрасна новина Heart !!!
Пожелавам леко бременеене и прекрасно здраво бебче на финала. Размишлявайки по  това, че каза,че с кисти си забременяла,БРАВО и мисля ,че тези кисти изчезват по време на бременност,защото нямаш МЦ и те нямат с какво да се хранят Simple Smile . Стискаме ти палци и манавай да ни казваш как си Simple Smile. Благодаря ти за положителната емоция!!!

Последна редакция: нд, 09 апр 2017, 17:48 от LadyIv

# 160
Благодаря за милите думи, тази тема ще си остане една от първите които прочетох във форума и за жалост от това което съм чувала (което се надявам да не е вярно) ендометриозата или я имаш до менопауза или караш на операции и хормонални терапии до менопауза. Аз съм го приела за себе си и така нещата изглеждат някак си по-лесни. Единствената ни цел беше да забременея, сега е да износя здраво бебе до термин.
Не живея в Бг и тук в първият триместър лекарите не предприемат нищо за да запазят бременността, според тях природата си знае работата и това е, но в моя случай тялото ми не знаеше какво да прави. След ехограф в спешното ме пратиха в къщи да лежа и да чакам да видя дали ще го бъде, но решихме да направим консултация на частно и ми изписаха микронизиран прогестерон 3х2 вагинално  и аспирин протект. Прогестерона приемах до 13 седмица и спирането му беше постепенно, до когато и бях на легло, а аспирина още го продължавам.

# 161
  • Варна
Неделно ми е хич не зацепвам... какво беше  "БТ"  newsm78

# 162
  • In transit
Неделно ми е хич не зацепвам... какво беше  "БТ"  newsm78
базална температура

shushulina_88 успех! Hug

# 163
Неделно ми е хич не зацепвам... какво беше  "БТ"  newsm78
hahaha и на мен ми е едно неделно,рошаво,2ри двн Мц..  нищо не разбрах ?!

Редактирано : Чак сега се разсъних и разбрах въпроса  Joy  Hug

Последна редакция: нд, 09 апр 2017, 22:51 от LadyIv

# 164
  • Варна
Мерси за разяснението.
Определено не го знаех и не съм стигнала до момента за засичане на БТ. Честно да си кажа няма и да го направя, когато ми дойде цикъла.
На мен последната ми инжекция беше на 04.04. ... според мен ще ми дойде средата на Юни.
Мисля да си взема Витекс и се двоумя дали да започна да пия фолиева киселина ... има ли смисъл от нея преди да ми е дошъл цикъла според вас ?

Общи условия

Активация на акаунт