Абитуриентски страсти 2017 - красоти и изцепки в снимки

• 453 031
  • 3 522
  •   1
Отговори
# 750
 Много училища в София имат традиция да правят баловете в един и същ ресторант, дори на една и съща дата. По тази причина резервират мнооого рано и плащат капаро. На гости на бал съм на момиче на 24.05. и с нетърпение чакам да започнат тържествата. Вече минаха и някои предварителни кандидатстудентски изпити и еуфорията е повече около тях и матурите. Дано само времето се постопли, че така май ще се наложи с палта и ботуши да ходят!!! Mr. Green

# 751
И във Варна още миналия май бяха дали капаро за ресторанта за бала. И фотограф си имат от тогава. 

# 752
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
И да капарират ... какво? Бясна съм ... Капарираха Скай плаза в НДК май месец миналата година ... Онзи ден им казали, че ще има ремонт на НДК и ресторанта ще е затворен Twisted Evil Предлагат им зала 6, която е ужасна, че и натискат да им дадат последните пари от кувертите  Close Това от управата на НДК са го знаели много, много отдавна! Защо чакаха месец май, за да го кажат на училищата? СМГ е там на 27.05; НГДЕК на 28.05 ... Е, явно няма да са там ... Сега всички се карат помежду си къде да са ... А то няма смисъл и от каране помежду им, защото дори и да се разберат ... едва ли ще намерят нещо свободно ...

# 753
И да капарират ... какво? Бясна съм ... Капарираха Скай плаза в НДК май месец миналата година ... Онзи ден им казали, че ще има ремонт на НДК и ресторанта ще е затворен Twisted Evil Предлагат им зала 6, която е ужасна, че и натискат да им дадат последните пари от кувертите  Close Това от управата на НДК са го знаели много, много отдавна! Защо чакаха месец май, за да го кажат на училищата? СМГ е там на 27.05; НГДЕК на 28.05 ... Е, явно няма да са там ... Сега всички се карат помежду си къде да са ... А то няма смисъл и от каране помежду им, защото дори и да се разберат ... едва ли ще намерят нещо свободно ...
Според мен, но зависи и от договрът, който е подписан имате право да върнат капа ото и то с неустойка, ако такава е предвидена. Изключително некоректо отношение,  но то това със НДК се очакваше отдавна -поради председателството на БГ на ЕС. Май единствената възможнаст е някъде извън София. На морето например,  Боровец, Банско. Има много комлекси, които имат опит в организирането на такива мероприятия.Стига да може да се организира за толкова кратко време. В София ще бъде много трудно да се намери място за толкова хора. Големите ресторанти се броят на пръсти.

# 754
  • Mars Hotel
Понеже е различна традиция и ми се стори интересна, споделям я тук. Мои познати в Естония ми разказаха как минава там изпращането в училище. Абитуриентите се обличат като малки деца и правят най-различни щуротии. Целта е "за последно" да бъдат деца и да си позволят детинско държане, преди да преминат в света на възрастните. Пускам за малко и снимка от изпращането на тяхната дъщеря, но ще я махна по-късно, защото нямам разрешение.

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 21:34 от Светлица

# 755
Много интересно в Естония. Сигурно много се забавляват.

# 756
  • Варна
Много смислена и мила традиция имат в Естония. Хареса ми! Simple Smile
На тукашните балове като че ли им липсва дух и идея. В повечето случаи са просто едно ревю на красиви дрешки последвано от поредния купон.

# 757
Светлица, благодаря за споделеното.

С цел да бъда оплюта - на мен Европейските 'дресап' обичаи въобще не ми харесват. Абсолютна малоумщина и инфантилщина.  В това число Естонската традиция. На 17-18 години предвид акселерацията не са точно деца. Не искам да обидя никого, както и не съм толкова сериозна, нито се възприемам ужасно сериозно.  Англичаните (както и други Европейски нации) имат подобни традиции - по-голям кич и простотия няма. тита да се облечеш в Ренесансов или Руски чарски стил, както и Арабска дресап вечер е красиво.
Също кичозно намирам за наскоро навлезлите традиции в България с моминските партита, копирайки Европа. Ужас!

Лично аз харесвам по-стилни абитуриенти.

# 758
  • Пловдив
Съгласна съм с написаното от Stardust, не харесвам да се правиш на идиот, както и на сила да се напъваш с детски лиготии. Но пък харесвам млади хора с по-екстравагантни и различни тоалети по баловете.

# 759
Съгласна съм с написаното от Stardust, не харесвам да се правиш на идиот, както и на сила да се напъваш с детски лиготии. Но пък харесвам млади хора с по-екстравагантни и различни тоалети по баловете.
+1

# 760

+1 Simple Smile

# 761
Още не сме купили костюм за абитурента newsm78,помогнете с предложения за София,и ммалко снимчици Hug

# 762
Още не сме купили костюм за абитурента newsm78,помогнете с предложения за София,и ммалко снимчици Hug
Магазините на Парушев, на Агресор, на  Теодор на ул. Пиротска. Освен това ако не иска костюм, там има и много други магазини за спортно-елегантна мъжка мода. Точно до старият малък ЦУМ има магазин за продажба на ризи Вегея. В него предлагат м. костюми на русенската фирма Ричмарт, която основно работи за износ. Много качествени и красиви костюми, но са по-висок ценови клас 500 -  600 лв.Често има и намаления, особено около баловете.

# 763
Защо не пробвате и аутлета в Младост (зад Метро)? Мъжът ми редовно си купува от там Пиер Карден и Ролман на много добри цени. Обикновено са от миналогодишната колелция, не са отпреди 100 години, а и при мъжките костюми и ризи тенденциите не се менят толкова бързо. Миналото лято си спомням, че си купи страхотен и качествен панталон от студена вълна само за 60 лева. Ризите на Карден са под 100 лева, но не помня колко. Тези двата не са единствените мъжки магазини там, в мултибранд магазините има и Бос, Армани, Zegna и какво ли не. Пиер Карден и Ролман си имат отделни, техни си магазини. Естествено, е въпрос на късмет, не винаги има всички номера или цветове, но си струва да се провери.
http://www.sofiaoutletcenter.bg/en/men

# 764
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
Моят син беше абитуриент преди 3 години. Отказа да носи костюм на бала. Беше с много хубав блейзер от сурова вълна шит за Англия, който взехме направо за без пари от т.нар. "Фирмен магазин" на завод "Мизия"  Плевен. Намира се на ул. Самуил 72 (мисля), близо до Тодор Александров. Самият магазин е толкова малък и неугледен, че никога не бих влязла там, ако не ми го бяха препоръчали. Намерихме и костюм за мъжа ми за 90 лв, който също е много е хубав. Цените там са заводски и има големи намаления. Не знам обаче дали още съществува.

Общи условия

Активация на акаунт