Априлски мами 2016 - Тема 8

• 27 592
  • 771
  •   1
Отговори
# 570
Криси, за кой град става въпрос?
Макси, за спанака знам, че е вреден ако съдържа нитрати, ако си сигурна в него едва ли е страшно, за всеки случай го кисни преди да сготвиш.
Аз пюретата ги замразявам готови, купила съм си специална силиконова форма за целта.

# 571
Имам приятели от България, които  са били и още са в Норвегия. Наистина не е за всеки, Близък мой човек, изключителен екстроверт, усмихнат, позитивен, купонджия...замина, проби там в своята сфера много бързо, но се върна, защото му липсваше този балкански маниер за срещи, кафета, разговори. Предпочете приятелската компания и усмихнати български лица пред кариерата и парите в Норвегия. Друг мой близък негова противоположност и класически интроверт замина и той се справя доста успешно с кариерата, но и на него му е трудно, но още държи. Той пък пълзи все по-на север.
Не случайно Скандинавия е с най-висок процент депресивни разстройства и самоубийства.
И само да вметна, който не е живял в чужбина и не се е сблъсквал със здравеопазването там все си мисли, че навън е супер. Колкото и да плюем по нашето здравеопазване е доста по-социално и достъпно. Но това далеч не е тема свързана с нашите бебета Simple Smile Където и да сме ще има проблеми, но от различно естество. Да сме живи и здрави, семействата ни същи, другото ще се нареди!

# 572
Момичета, май беше коментирано, но тогава не се замислих, защото мислих, че не ни е сега времето, но всички ми казват, че трябва сега да кандидатстваме за ясла, ако искаме да го приемат догодина на пролет, като навърши 2г. Аз мислих, че трябва на есен. Другата седмица започва онлайн кандидатстването. Знам, че вече ще се гледа по квартали. Имаме ясла до нас, а аз и без това за там си мислих да го записваме. Обаче, по лична карта аз се водя при моите родители, мъжът ми - при неговите. Как става схемата? Сега ли трябва да си сменим адресната регистрация, може ли да го направим с временна такава, че да не сменяме лични карти? Шах ми е всичко...
Това за нашият град ли е??
Шах и мат съм.

# 573
Явно не говорите за София. Може да се смени само настоящия адрес в Есграона, но какви точки носи не знам, за София са по-малко от постоянен.

# 574
Нищо за точки за тук не съм чувала(Добрич).
Криси,моа приятелка каза,че може да го запише и утре ако реши.. дори е говорила с Директорката а ДГ,изобщо не е до адреса й.Детето е на 2.2м

# 575
Ето това е, на който му се чете Simple Smile

http://www.dobrich.bg/files/upload/Obrazovanie/pravila_priem_DYA_2017.pdf

В чл.6 ал.1 пише заявителят да е с постоянен или настоящ адрес на територията на общината.

# 576
Ето това е, на който му се чете Simple Smile

http://www.dobrich.bg/files/upload/Obrazovanie/pravila_priem_DYA_2017.pdf

В чл.6 ал.1 пише заявителят да е с постоянен или настоящ адрес на територията на общината.
Ще черпя:-)

# 577
  • София
Ако даваш и други храни, не само изброените, няма страшно. Евентуално само да не се стреснеш от зелено ако.  А друго не искат ли?

Хапват си всичко което е в съответствие с възраста им, но давах в три поредни дни, спанак с морков и картоф, спанак с ориз, та затова се зачудих. За акото е ясно, не очаквах друг цвят освен наситения зелен Crazy.Иначе от плодовете изборът не е голям, е хапваха и дюли и череши от компот, хареса им.ЛЛ много настоява да давам грис и кисел, е не съм дала, нещо ми е бляк Sick Sick

Много са ми забавни хората по улиците, но понякога много се дразня като започнат да се навират в количката, ейй побеснявам. Кошовете на количката, единия е розов другия син, и " изпадам от обувките", като ме попитат момчета са нали Joy Момата винаги е облечена в лилаво или розаво, младежа в синьо, ама минават за момчета Joy

Последна редакция: чт, 30 мар 2017, 03:40 от Мaksy

# 578
  • София
 Братовчедка ми живее в Турция, каза, че там,където живее хората освен,че се навират в количките, за тях било напълно нормално да пипат и вземат бебето от количката, без да питат дори.  Crazy

# 579
Момичета, май беше коментирано, но тогава не се замислих, защото мислих, че не ни е сега времето, но всички ми казват, че трябва сега да кандидатстваме за ясла, ако искаме да го приемат догодина на пролет, като навърши 2г. Аз мислих, че трябва на есен. Другата седмица започва онлайн кандидатстването. Знам, че вече ще се гледа по квартали. Имаме ясла до нас, а аз и без това за там си мислих да го записваме. Обаче, по лична карта аз се водя при моите родители, мъжът ми - при неговите. Как става схемата? Сега ли трябва да си сменим адресната регистрация, може ли да го направим с временна такава, че да не сменяме лични карти? Шах ми е всичко...
Това за нашият град ли е??
Шах и мат съм.
Даа, и аз се изненадах.
Амини, мерси, ще прочета после, че излизаме сега Simple Smile

# 580
  • Стара Загора
Не ми беше ден вчера. Ходихме на лекар, защото одрасках окото на малката с нокът и сега е с кръвоизлив. Ужасно е, че точно аз я нараних..
Аз бях с температура, защото бях слънчасала и ме втрисаше и за капак защипан седалищен нерв и не мога да ходя, а си влача единия крак, нито мога да вдигам малката.
Ние решихме да поръчаме торта от една жена, които прави големи красоти, но ако от заведението не позволят да занесем ще сме без торта. И без това малката е с АБКМ и няма да опита тортата си и решихме че и без торта може да минем. Другият месец сме на алерголог стискайте палци да сме израстнали алергията 😇

# 581
  • Стара Загора
Деси,много е гадно,когато ти се струпат много неща на главата  ooooh!.Да се оправяте бързо  Hug.
Мен за заведението изрично ме предупредиха,че без сертификат не може  Peace.Днес ще отидем да уточним менюто.

# 582
  • Стара Загора
Цитат
Братовчедка ми живее в Турция, каза, че там,където живее хората освен,че се навират в количките, за тях било напълно нормално да пипат и вземат бебето от количката, без да питат дори.  Crazy
Боже,добре че не живеем в Турция  ooooh!

# 583
И аз имах премеждия с окото на Бочко. Вкара си чуждо тяло в оченцето и няма измъкване, като залепено стоеше. Или от калъфа ми за телефон или от подметка от домашни чехли. Бяхме чистили предната вечер и на сутринта пак е намерил Sad затова казвам че е като прахосмукачка. Когато има да се случва нещо, просто се случва. Не винаги нещата са под наш контрол.
А относно пипането на децата, Бочко е с големи бузки и имам чувството, че всеки се захваща с тях като го види. А на мен винаги ми е било неудобно да правя забележка. Много съм загубена в това отношение Sad така бях и с голямото ни дете. И сега няма промяна. Аз съм ви споделяла колко ми е неприятно да го целува дядо му( става въпрос за ежедневно, по няколко пъти), на него сме казвали, но той си продължава. Не разбира от дума.

# 584
  • София
Аз много я целувам.  Crazy Нямам нищо против бабите, дядовците и баща и да го правят, ама някакви непознати  да я пипат, ( до сега не са правили грешката да се опитват да я целуват)  ooooh! Никога не бих целувала или пипала чуждо дете ей така, защото е сладко...

Общи условия

Активация на акаунт