Искам да кажа ... (112)

• 59 096
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Ами...на който каквото му е интересно Simple Smile Аз като родител гледам на осигуря досег с възможно най-много науки, култури и религии, и въобще - широк кръгозор, пък дано си намерят мястото под слънцето Simple Smile

# 391
  • sofia
Белинда, май обърка темата  Wink

# 392
  • До морето
Ами и ние ще ходим до Ватикана, даже взех покани за аудиенция при Папата. Оказа се, че повечето ходят в Рим без да видят папата  Laughing

# 393
  • Sofia
Ами и ние ще ходим до Ватикана, даже взех покани за аудиенция при Папата. Оказа се, че повечето ходят в Рим без да видят папата  Laughing
Верно ли?  Rolling EyesСефте чувам...Ние Папата го видяхме, че беше някакъв католически празник (не помня какъв)...обаче 4 часовото висене преди влизането ми уби мерака да видя каквото и когото да било  Crossing Arms.И не само там  Crossing Arms.Пишмян-туристка съм аз  Whistling.Обаче целодневното ми индивидулано обикаляне в едно аутлет селище до Рим, рязко ми върна туристическия ентусиазъм  hahaha. ММ лично ме натовари на автобусчето,а той цял ден кръстосва по някакви църкви. Вечерта- и двамата доволни  bowuu.

# 394
Флорче, Марипоса, завиждам ви, ама благородно!
Хубаво да си изкарате! И после си знаете- тук на отчет със снимки на полицаи, карабинери и забележителности!

# 395
Аз не знам къде искам да отида, но не искам да съм на работа. Почивка чак август се очертава, така, че ще си стоя тук.
Искаше ми се да прескоча до Бразилия, до един център за лечение с кристали, но ММ ме отряза и каза да съм си търсела някоя приятелка за такива "духовни" неща  Laughing

с ушни инфекции съм се напатила, две години, температурата във въздуха за час, особенно като ми колабира в ръцете в колата ( а като тръгвахме му нямаше нищо). Сега да чукам на дърво ги израсна, но дори и не искам да си спомням този период

Сбъдваща,  модели 1 и 2 ми харесаха. Ама много ви скъпи обувките. Аз онзи ден бях уцелила голяма разпродажба и се обзаведох за  има няма $100, с 4 чифта ботуши+2 чифта чехли

# 396
Имах няколко изостанали стръка праз и реших да направя зелник. Нарязах ги, видях, че не са достатъчно, та изтичах до магазина за още праз. Задуших праза аз, но видях, че нямам орехи, та айде пак в магазина - купих и орехи. Прибрах се, наредих зелника, отварям хладилника - яйцата изчезнали. Айде пак в магазина, тоя път за яйца и нещо бързо за обяд на децата, щото явно тъпия зелник няма да успея да го изпека навреме, ще остане за вечеря. За вечеря се оказа, че ще имаме и едно испано-германче и едно германо-русначе на масата, та ще трябва да има и още нещо към зелника, много вероятно да не го ядат. И сега се чудя - що не го изхвърлих тъпия излишен праз, ами цял ден се занимавам с него, да му се не види.

Титина, аз обувки на редовна цена не помня от кога не съм купувала. Има десетки начини да се намалят прилично или да се намерят на разпродажба.

# 397
Сбъдваща, посмях се с разходките ти до магазина. Майка ми, като готвеше имаше навик да праща баща ми до магазина по поне 10 пъти.

Накрая продавачката го беше питала дали нямат проблеми и майка ми не се опитва да го разкара за повече време  Joy.

# 398
Сестра ми е същата, като сме у тях звъня по 15 пъти да питам "А това имаме ли го?", че да не излизаме 10 пъти.

# 399
Много обичам пържен праз с яйца. А зелник как се прави Сбъдваща? Пишеш и орехи, значи трябва е много вкусно. Направи и едни солен кекс със царевично брашно и да се знае, че гостенчетата са на българска вечеря.

# 400
  • София
И сега се чудя - що не го изхвърлих тъпия излишен праз, ами цял ден се занимавам с него, да му се не види.

Joy Joy Joy Милата Simple Smile

# 401
  • София
Белинда, май обърка темата  Wink
Що, какво написах без връзка с разговора newsm78
Не че е невъзможно по принцип, но в случая не разбрах Rolling Eyes

# 402
Аз те разбрах за различните интереси Simple Smile.
Сега и аз бих избрала спането Simple Smile.

# 403
Бутер тесто имам, сирене и мнооого яйца (щото се оказа, че сме имали яйца, ама сбутани при зеленчуците), ще им направя и бутер банички. Плодова салата за десерт и сме готови.

Зелник:
необходимо е да имаме:
5-6 стръка праз, нарязан джаста-праста;
1 пакет кори;
6-7-8 яйца;
прясно мляко - около половин литър;
1-2 чаени чаши накълцани на едро орехи;
олио;
сол;
голяма дълбока правоъгълна тава;
гладно семейство.

Задушаваме праза в олио до омекване, посоляваме щедро, добавяме орехите, объркваме добре и махаме от огъня. Броим корите и ги разделяме на 4 части. Мажем тавата с олио, редим 2 кори, намазваме леко с олио, пак 2 кори и така докато сме наредили първата четвърт кори. Върху тях разстиламе една трета от плънката праз и орехи - равномерно да е навсякъде. После продължаваме да редим корите от втората четвърт с малко мазнина на всеки 2 кори. После пак праз. И така - докато празът свърши и най-горе е наредена последната четвъртина кори. Режем зелника с остър нож на малки квадратни парчета и заливаме със смес от яйцата и прясното мляко - сместа трябва да е толкова, че добре да покрива всички кори, но без те да плуват в нея. Печем до хубаво златисто - обичаме го препечен. Изчакайте да поизстине, преди да поднесете.

# 404
  • Бургас
Ние зелник казваме на баница с лапад. С праз прави свекърва ми, ама не ми е по вкуса.

Титина, много хубави бижута си показала. На Сбъдваща не ги видях Sad

Ванини, миналата седмица Вики изпи един антибиотик заради болка в ухото. През нощта проплака два пъти, капнах Отипакс, сутринта изписаха антибиотика заради възпаление, а тя дума не обели повече за болка. Ама се застраховахме с педиарката и двете, защото ден преди това минали през кабинета деца с перфорация на тъпанчето. Ако е нещо друго ни аз, ни лекарката бърза с антибиотик, но ухо ли е, не рискуваме.

Общи условия

Активация на акаунт