Искам да кажа ... (112)

• 59 098
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
На мен гъбената супа повече ми харесва със запържено брашно, а не с ориз и накрая заквасена сметана. За подправките като Янтра.

# 136
Бих убила за панирана сърнела или пърхудка.

# 137
  • Варна
Аз умирам за гъби с кашкавал или сирене на фурна. Тия успявам да ги докарам.

# 138
Въпрос на навик е. Аз брашно харесвам само на шкембе чорба.

# 139
Гъби проядох преди две години като бях на 90 ДД. Не знам от глад ли, какво ми стана, ама нападнах един буркан с гъби и от тогава ги ям всякак  Laughing Често правя пълнени с пушено месо, кашкавал и топено сирене или сос с гъби и сметана.

Суши не обичам твърде. Хапвам, но не е моята храна.

Много хубав ден днес, много цветя, при нас е слънчево и в офиса е едно весело  Heart Eyes

# 140
Моята история със сушито е направо сага.
Скрит текст:
В онези прастари времена преди децата, живяхме известно време във Виена. Там открих сушито и се влюбих. Толкова се бях разглезила с тeхните ресторантчета тип running sushi, че го бях приела като нещо съвсем естествено и обичайно. Като се преместихме във Франция, се оказа, че по това време в града има само един суши ресторант - мизерен, гаден и скъп. Е, прежалих се да хапна там 1-2 пъти, но отказах бързо опитите, но постоянно дуднех на съкровището - суши, суши, суши. Родих, кърмих, отбих и все това суши ми беше в главата. При пътувания само за суши се оглеждах. На благоверния му беше писнало. В седмицата, в която се разбра, че пак съм бременна, се разбра също и че дълго ремонтираната съседна до жилището ни сграда ще бъде какво? Running sushi, разбира се. Цялата бременност изкарах, гледайки витрините на ресторанта и мечтаейки си като свърша с кърменето да изкарам месец само на суши. Да, ама не. Номер 2 се оказа пиявица и кърменето му се сля с третата бременност. Преди края на третата бременност се преместихме в Германия, но аз продължих с мечтите за суши. Кърмех Дребосъчка и набелязвах ресторантчета, избор тук има доволно. Отбиването мина по план - лесно и навреме и решихме да отпразнуваме. Къде? На суши, разбира се.
И при първата хапка се оказа какво? Не понасям повече суши. Не ми е вкусно, не ми харесва, даже ми е отвратително. Реших, че хормоните ми не са се наместили още и пробвахме пак, след време пак, и пак. Тц. Сушито вече не е моето нещо. Риба и морски обожавам, суши - не.

Панирана сърнела и пачи крак в масло- най-любимото през лятото и ранната есен. Децата обожават да ходим на гъби, имаме си няколко находища, обикаляме си ги редовно.
Гъбена супа правя само във вариант крем-супа. Няколко вида пресни гъби, сушена манатарка и сушен пачи крак, лук, картоф, масло, подправки. Накрая добавям сметана и пасирам. Крутони задължително.

Последна редакция: ср, 08 мар 2017, 15:23 от Анонимен

# 141
Може ли обяснение, защо не ядете суши като сте бременни? Наистина не разбирам. Азия е в пъти по-населена от Европа и си ядат водорасли и риба и се плодят на воля.

# 142
Обожавам суши, а тук е пълно с такива. Като бременна ядях пържено суши. Като кърмех си хапвах суши доволно ( защо не трябва да се яде?). Онзи ден направо се мразех, успях да изям около 20 парчета суши...но не бях хапвала нищо цял ден.
За 8-ми март нямам подарък, мъжът далеко, а аз май ще си купя сама. Тъкмо го уведомих че си избирам подарък от негово име.
Гъби обожавам, готвя ги с мащерка. Супа и аз правя крем супа. Тук в един супер-дупер ресторант ни сержираха супа с български манатарки- облизах си пръстите.
Пиле като купя, го ядем на няколко манджи (3 дем ям салата с пиле за обяд)

Честит празник на празнуващите

# 143
Привет!
Честит празник, да сте здрави и усмихнати.
Днес водих децата в кварталния мол и обядвахме там, а на излизане - ми подариха роза. Явно някаква инициатива от управата на мола. Усмихнаха ме Grinning.

# 144
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!

Янтра,
ама защо се отчайваш, много нормално си ядете - пет души сте, от които един голям мъж, 2 големшки момчета и ти и дребното, да кажем, по-малко ядете. Даже ми се струва малко за вас това количество.
Аз имам приятелка, която купува за вечеря три пилета на грил. Всеки си сяда над пилето - тя, синът й и гаджето й  ако остане нещо - за кучето. Синът и и гаджето й са слаби като спици и не са високи дори, сямо тя е малко пухкава.

Преди 20-30 години всяка уважавана домакиня от едно пиле приготвяше три ястия - пилешка, супа, пиле с картофи или с ориз и от бялото месо - пиле каша или фрикасе.

Последна редакция: ср, 08 мар 2017, 16:35 от svetal4o27

# 145
  • Sofia
Честит празник, момичета  bouquet! Да сме обичани жени и майки  bowuu!
У нас бумти камината Flutter,мъжете отидоха на тенис аз съм полужива след днешната тренировка  Crazy,барем да личеше,пък то....като се налапам доволно и файда-йок  hahaha.
Имах уговорка с приятелка за следобедна черпня, ама щерка й се разболяла,та отлагаме. Не ми се и обикаляше,де в тая мрачовина.
На обяд купих едно пилешко бутче, гризахме го и двамата с младежа,та и хартиса малко  Whistling. Економична работа  chef.
Довечера-Хеппи тайм, ще заръчам гозби да почерпя за парфюмите  Mr. Green.
Ох,моето дете такава картичка ми е нарисувало и надписало  Heart Eyes,че 10 минути подсмърчах  Hug. Опростих му снощното писане на домашно до среднощ  ooooh!. Всъщност аз го дописвах...той заспа  Crossing Arms.
Суши обичам...ама какво му се кумите толкоз...рибата в него е най-малко  newsm78.
Цяло пиле и аз не купувам, и не готвя, че ще го търкаляме седмица поне  hahaha.
Ако не забравя ще гледам новият бг сериал-"Ние,вашите и нашите". Забавен ми се струва да бъде  Peace.

# 146
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Покрай тия пилета научих две нови думи: подкълчник и подмишълниче. Joy Първата мисля, че се сещам какво означава, втората - не съм сигурна.

Супи с ориз не обичам аз. Или с фиде, или с настърган картоф ги сгъстявам.
Само пиле, без нищо, пека - цяло пиле, нарязано на порции, натрити с лимон и само с малко вода, сол и олио в тавичката - и няколко зърна чер пипер. Пека до апетитно зачервяване, с хрупкава коричка, много хубаво става. Може и малко масло да се сложи, но рядко слагам.  Обикновено слагам две тавички във фурната - едната с пилето и друга с цели обелени картофи върху нарязан на филии лук или само картофите - само сол, масло и олио и 2 суп.лъж. вода. Или втората тавичка да е с ориз. Не обичат моите месото да е в една тава с гарнитурата. Joy Joy

# 147
Тази думички и аз не ги знам.
Но знам друга. Белинда май питаше дали пилето има филе- да, по нашия край му казват "гуджон". Както е бялото месо има една продълговата и по- тънка част.
Новия сериал и аз ще се пробвам да гледам ако не забравя.
Светалчо, следващия път натъркай месото със намачкана скилидка чесън и леееко прокарай четчица с оцет. Аз направо си го пръскам с него. Много крехко и ароматно става.
Супа сгъстявам с амарант. Иначе обичам всякаква супа, леща, постни манджи и сарми. Зарад моята диета сега я правя с повечко зеленчуци и амаранта ми хартисва.

# 148
Пилешко не ям, ужасно ме е гнус. Хем на мама шефа има пилчарници и техните уж не са назобани, просто не мога. Рядко  правя крилца или сърчица. Месо не мога да се насиля...

# 149
  • София
Може ли обяснение, защо не ядете суши като сте бременни?
Заради листерията. Бактериите живуркат в суровата риба и могат да причинят аборт или мъртво раждане в по-напреднал стадий. Изключително опасно е за бременни. Чистата риба е безопасна разбира се, но гаранция кой ти дава, че не е заразена? Никакъв проблем няма, ако се направи сушито със сурова риба, която преди това се замрази на -18, обаче аз в който и ресторант да попитам - ще ми направите ли ролсовете със замразена риба? - Неее, нашите майстори ползват само прясна! Не че им вярвам особено, щото у Искъро ни тон, ни сьомга, ама за всеки случай не ям. Няма да умра без суши няколко месеца. Мисля и варианта за домашно. Сега като вече съм си вкъщи, ще взема да си купя такъми и ще си направя Simple Smile То се е видяло, че с кърменето скоро на ресторант няма да ида, ми направо да взема да си купувам оризоварката и оцета, и да се почвам hahaha И без това вкъщи всички ядат в несвяст. Големия ми син сьомга, малкия - скарида, ние с баща им - всичко наред Mr. Green Да, реших, ще се пробвам на домашно!

Общи условия

Активация на акаунт