Счетоводител в нужда се познава 11

• 41 016
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
аз от снощи разсъждавам по промените, значи графика ми за месец май, би следвало да го смятам по старите правила, а за юни по новата норма така ли, и каква е новата норма

# 661
  • В полите на Пирин планина
аз от снощи разсъждавам по промените, значи графика ми за месец май, би следвало да го смятам по старите правила, а за юни по новата норма така ли, и каква е новата норма

Нали това коментираме с Хепи, че сякаш промените влизат в сила от 01.01. догодина.

# 662
Да, ето тук примерно пише също че влизат в сила от 01.01.2018  http://accountingnews.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0 … 82%D0%B5-215.html 

# 663
ох , аз бързам и не чета качествено и ми се видя ,че е от м,06, #Crazy

# 664
  • В полите на Пирин планина
ох , аз бързам и не чета качествено и ми се видя ,че е от м,06, #Crazy

Добре, че не е, та да се обсъди по-подробно.  Crossing Arms

От 01.06.2017 влизат в сила разясненията за видовете отпуски за гледане на дете.

# 665
да, защото  в инспекцията чакат новостите от декември , издадоха ги в края на май, и те не са нясно как да се прилагат, сигурно ще има обучения и после разяснения и на нас, иначе не знам

# 666
Здравейте, юли месец ми изтича и 2-та година от отпуска по отглеждане на дете до 2 год. възраст. Какво трябва да направя за да отида на борсата. Ако може някой по компетентен да ми пише на лични, за да обясня подробностите. Благодаря Ви!  bouquet

# 667
здравейте, пак да ви досадя с моята тема ИТ, потърсих  точно предписанието си , пише да информирам писмено работника Х за настъпилото изменение в трудовото правоотношение-ежегодната промяна  допълнителното възнаграждение за трудов стаж и опит, съгласно чл.66 ал.5 от КТ, как става това и с писмо към всеки , че му се е вдигнал процента, нали щом имам подпис на допълнителното споразумение , значи е уведомен служителя

# 668
Не съм сигурна дали въпросът ми е затази тема...Би ли ми обяснил някой компетентен каква е разликата във внасяните осигуровки за управител на ЕООД-пенсионер и ако не е такъв. Фирмата не е започнала дейност все още.

# 669
Не съм сигурна дали въпросът ми е затази тема...Би ли ми обяснил някой компетентен каква е разликата във внасяните осигуровки за управител на ЕООД-пенсионер и ако не е такъв. Фирмата не е започнала дейност все още.
Пенсионерът е длъжен да внася само здравни осигуровки .Непенсионерът няма право на такъв избор-тоест дължи ДОО,ЗО и според ЕГН-то и ЗДПО-по-големи задължения има да плаща месечно.

# 670
  • тук-там

Ако Управителят е такъв в ролата си на самоосигуряващо се лице /СОЛ/ - т.е собственик на ЕООД-то - може да се осигурява само за здравно, тъй като вече е пенсионер.
Ако обаче е Управител по Трудов договор или Договор за управление - разлика няма.

# 671
Благодаря много.

Последна редакция: чт, 01 юни 2017, 06:22 от Kasidy

# 672
Случайно някой знае ли колко струват медицинско и свидетелство за съдимост за работа?
Извинявам се, ако не питам на правилното място.
 bouquet

# 673
Медицинско - 10лв., Свидетелство - приблизително +- 10лв., Ориентировъчно около 20 Peace

# 674
Благодаря!
 bouquet

Общи условия

Активация на акаунт