Чудна пролет идва с птички, пляска ЮНЧЕТО с ръчички

• 51 096
  • 712
  •   1
Отговори
# 540
Маги аз на баткото само реванол слагах

# 541
  • София
Нинив мерси за идеята. Ще сменя сметаната и бисквитите. Ще сложа вместо Закуска - тия на ДМ за бебета, Марина много ги харесва.
Маги не се притеснявай. При баткото помня че като му го забелиха го боля 2-3 дни. Ние с нищо не го мазахме.

# 542
Маги, след забелването на малчо, го мазах 2-3 пъти с риванол и после 2-3 седмици всяка вечер с дефламол по рецепта на доки. Препоръчвам ти уролог, за да го забели наведнъж, малко ще реве и после забравяте, а с това постепенно забелване е голяма мъка за теб и за детето.
Ирен, започнах да ги реша всяка вечер след баня и скоро не съм забелязвала крусти. Ще огледам пак, че съвсем ги бях забравила. Много е сладко, че малката казва „тате”. Специално ли я учи? Чудя се дали не започна и аз да се занимавам по-сериозно?
Аз пък, от известно време, чувам малкия да хрипти и прохърква, докато диша. Странно ми се струва. Още като новородено имаше този навик, но педи му прослуша гърдичките и каза, че нищо му няма. Някой да се е сблъсквал с такъв проблем? За какъв доктор да му взема направление? Иначе си е добре.
Относно рожденния ден, все повече клоня към почерпка у дома или в парка. С тези вируси, може да оредеят децата за партито в детския център и да се окажем 5-6 човека за 400 лв предварително платени пари. Все пак, още са малки и не разбират много от игри с другите деца.

# 543
При нас доки забели окончателно и ни изписа Лидокаин за седмица, веднъж дневно и антибиотик за мазане, но сега не си спомням какъв.
И Влади понякога хрипти и похърква, доколкото съм забелязала след това следва хрема при него.

# 544
Добро утро от слънчева около Варна! Най-после топлоооо Party Отдавна не ви бях чела,но наваксвам. Първо, Маги,честито предложение! Много щастие,любов и безоблачен семеен живот ви пожелавам. И на нас с ММ ни предстои  тази стъпка идната година:).
Кити,за хърканията и хриповете уж-и ние сме така от време на време без да има нещо в дробчетата или да е зле. Педи каза,че до годинката това е нормално да се очаква понеже все още не е доразвита трахеята и пилора.Но на мен ми се струва,че го прави когато е силно впечатлена на нещо. Обикновено когато й направя забележка да спре се спира.
За рожденния ден съм го измислила-понеже е на 23.06,т.е. хубавото лято мисля да е в градината ни,да разпънем шатра или нещо подобно и да има обособен кът за децата и за възрастните в близост,защото баща ми иска да приготви барбекю,торти и т.н(все пак е професионалист Simple Smile. Но преди това планираме кръщенето към началото на юни преди кръстникът да е тръгнал на път.а на 3.06 имаме годишнина от запознанството ни с ММ,та се оформя супер юни Simple Smile с ММ решихме да тръгнем на път из БГ и където ни хареса оставаме за ден два,после пак продължаваме.с детето сигурно и ремарке ще ни трябва за багаж,а и ми е нервно... Ще видим до къде ще ни стигнат финансите Simple Smile но определено хубавото предстой.

# 545
  • България
Нинив,много благодаря за рецептата Hug
Кака им обаче няма да опита нито банан,нито заквасена сметана.Има някакъв хранителен проблем това дете.не иска да опитва нищо различно от 5неща,които яде.Не че навремето не ядеше всичко.Аз така или иначе ще правя две торти.
Миленка,ти с какво ще я правиш?
Маги, аз не съм забелвала (надявам се някой ден и до там да го докараме Wink ),но мога да ти препоръчам да го миеш или мажеш с памуче с отвара от смрадлика(тетра).Много помага.Аз редовно варя на малките като нещо се позачервят или изприщят и при смяна на памперса почиствам с нея.Д действа противовъзпалително и противогъбично.
Кити, какво да ти кажа.То по цял ден се учим, какво друго да правим.Те сами рядко се заиграват.И аз трябва да пея,танцувам,да казвам кой как прави Laughing Направо съм от театъра.Кака им също участва, нея я наричаме"държавния клоун",който идва на помощ при нужда Joy
Иначе тя тате и много други си ги бърбори отдавна.Както казва Маги,може и да не повярвате,но тя нямаше месец ,когато викаше"Гааааа"и после почна всякакви сричкии и крясъци.О т както се е родила езика е отвън , не знам каква е връзката,но още тогава казваха,че много ще говори.Сега повтаря-здрасти,зайче,Ваня(леля й),Теди.Звучи горе долу еднакво,но с различна интонация  Laughing

# 546
  • България
Сорента, супер това с пътуването
Кити, за хеипивете би трябвало обикновен педиатър да чуе ако има нещо притеснително.Скоро не сте ли на консултация?Д ано няма нищо Peace

# 547
  • София
Ирен, мисля предварително да накисна бисквитите в соево мляко или козе /ако намеря/ и с плодов крем объркан с малко желатин да не почернее. Simple Smile Дано стане.  Смятам да я пробвам предварително, че ако не стане да не се изложа на РД. Simple Smile

# 548
  • България
Това за желатина не го знаех Peace
Ама и този вариант няма да яде Confused
Освен да има 3 торти-2 малки единички и една купена.

# 549
  • Русе
О, ние ще имаме и купена торта. След мазотенето с домашната, нищо няма да остане от нея. Или поне няма да става за пред хора.
За хриптенето - Йоана е така почти от раждането. Хрипти като задна хрема, а няма нищо. ЛЛ първо каза от рефлукса е, преяжда, повръща, хрипти. После пи антибиотик за бронхит и хриптенето спря. След поредните сополи се започна пак. Ще трябва да я занеса на УНГ явно.

# 550
Хриптенето при Огнян е при всички положния от рефлукса. Започва с търкане на нос при ядене и после хриптене. Когато е ядосан и нервен,също може да се появи хриптене. Научшл се е да се изкашля,а аз гледам храните да са по-гъсти и некшселинни. Задължштелно след ядене му давам коричка хляб да му обере киселините и му минава. Бърка хлебче с конче и като иска хляб,започва да цъка с език. Simple Smile Сега ще спя,че бая време ви четох и угре може да се разпиша с доклад за нашите нови постижения Simple Smile

# 551
При малкия хриптенето/хъркането се появява докато играе и се вълнува, особено ако е уморен след пълзене. Четох, че при бебетата било нормално и го израстват постепенно. Ще питам педи на следващия преглед. Онзи ден ги теглихме на кантара. Въпреки цялото плюскане, младежът едва надхвърля 8 кг, а дамата е с почти 500 гр надолу. Иначе не изглеждат слабички, но не са и дългички - около 70 см. На почти 11 месеца не знам дали е нормално...
Купих им първите обувки за прохождане, но са летни и се надявам скоро времето да се стопли, че май ботуши трябва да купуваме. Grinning
Ирен, то и аз им обяснявам коя е мама и кой тати, но накрая всичко е „бау-бау”. Grinning Кажи ми, моля те, как приготвяш и прилагаш смрадликата, че младежът много е зачервил дупето от вчера и обичайните кремчета не помагат.

# 552
  • София
И ние ще имаме купена торта, която ще е за другите деца и възрастните Simple Smile Вече съм я харесала и поръчала. Ще сме с 2 торти. Едната за малката да си маже, а другата за ядене.
Марина също имаше хриптене в началото, но мина от самосебе си.

# 553
Здравейте и се извинявам че не съм много редовна в писането. Цвети и тя хриптеше здраво след раждането. Оказаха се стрептококи. Сега няма проблеми. Ама тя си се роди с куп инфекии подарът от мама след ужасната бременност Sad . Иначе тя не показва мама и тате или колко голяма ще стане или на колко години е,  но по команда вдига ръце за преобличане и за ръкава като кажа бутни с ръка бута и си облича дрехите. Като й се приспи или е кисела само мама й е в устата. Сега е на етап да "мие" ръчички и лице от песента хей ръчички.
В нащия край първия рожден ден не се празнува,  а това живот и здраве само ще се поразходим да й купя нещо интересно.

Когато бяхме на село милата така си хареса куклите от детството ми (майка ги пази като реликви), че сега кукла ще купувам, но понеже качеството на сегашните ме притеснява първо мисля да взема от тия параливките.

Иначе зъби има два, много бавно й растат. Баткото ги опаткваше по два три наведнъж,  а Цуци по един през два месеца.

# 554
  • България
Бубалече,за пръв път чувам това,за първия РД, а съм живяла с хора от различни краища на страната, та ми стана интересно.Щ е споделиш ли за кой край става въпрос?
Кити, смрадликата правя на око малко вода 1-2с.л.примерно да е по концентрирано.Вариш 10-15мин.Гледай да не го забравиш Laughing,че аз една вечер съм сложила на котлона и съвсем съм изключила и се чудя откъде мирише на "трева"Обвинихме младежите под терасата  Joy
После прецежда в една чашка и с памуче мажеш дупето или там където е зачервено.Моите се оправиха.
Теди вече пълзи почти професионално и съм много доволна  Simple Smile
Стели все още се изправя на длани и стъпала или ако е по корем се влачи назад милата и плаче.Вече почти не ползвам проходилките.
Кити, как е с уолкъра?

Общи условия

Активация на акаунт