Чудна пролет идва с птички, пляска ЮНЧЕТО с ръчички

• 51 089
  • 712
  •   1
Отговори
# 555
Ирен от Кюстендил съм. Няма да ви кажа защо не се празнува,  но ей на.  И аз уж практичен човек,  не ввярвамв разни такива безобразни, но това го спазвам

# 556
  • България
Ааааа,  с кюстендилци съм живяла .Много лафове знам от там  Laughing Но тогава не ни е било до бебета и първи РД  Joy
За куклите щях да казвам има много хубави ръчно изработени от плат.Каката спечели една такава от томбола във ФБ и си играят с нея.

# 557
Без да знам поверията в кюстендилско,първи рожден ден почти не празнувам. С баткото отидохме с приягелки мами ог квартала в градинката на една сладщарница и се почерпихме. Тотално безсмислено ми е хвърлянето на пари като за сватба за празник,който бебоците не могат да оценят особено. Сега вероятно ще отидем с приягели някъдена на зеленко,ако е хубаво времето. Завкъщи ще взема торта да почерпя родата в къщата и толкова,че и без това бабата просто ще се качи Simple Smile, а стринката и т.н  ще слязат.
Огнян все повече говори. Къде горазбирам,къде не,но се старае детето. Сочи с пръст всичко иЪ-ка, а аз трябва да казвам какво е. Тази сутрин каза "кокал". Многого впечатли какаво яде кучето. Мама си казва много ясно,но като е на зор и ме вика от другата стая,иначе съм "ъъъъъ" Simple Smile Казва "кака" и "кококо"... явно откри К-то. Ще сложа магнити с буквички на хладилника,че само ме пита кое какво е,а там само градове и паланки Simple Smile Баткото така на 2 години знаеше азбуката и после нямах яджве и мъки с писане и четене Simple Smile Ама тжва стана случайно,не от амбиция. Сложихме магнити с букви,заради картинките,но той все питаше за буквите. Да видим сега дали този номер ще проработи.

# 558
Hipo, има много хубави шарени килимчета от Джъмбо с букви и цифри. Аз съм ги наредила почти по целия под на детската стая, пък дано са от помощ по-нататък.

Ирен, уокърът засега се ползва, като играчка. Като ги вдигна, за да го бутат, бързо се приплъзват с колелцата и ще паднат. Не е удобно за деца, които още не са проходили или почти проходили. Моите още не правят крачки, а само се изпъват, като струни изправени. Облягам ги на една масичка за игра. Сигурна съм, че с един паяк ще се скъсат да обикалят, но съм твърдо решила да не купувам. Сега обожават да пълзят по земята и това много им помага в усвояването на всякакви умения. Повдигат се, търкалят се, пълзят по корем и по-рядко на колене. Най-лющбимото занимание им е да бъркат по рафтовете под повивалника. Застават на колене, вдигат дупе и ровичкат. Любимите играчки са пликчетата с куулпач, които вадят от там.  Laughing Благодаря за рецептата за смрадлика. Ще я пробвам.

Милена, и аз искам втора торта, с която да се мацат за снимки. Дали може да се поръча готова от някъде? Изобщо не ми се занимава, ако е нещо сложно...

# 559
Имам пъзел с букви,който много бързо махнах. Първо,че тази гума многомирише и точно тогава Огнян направи бронхита със задух,второ - трудно се почиства,и най-важното е,че Оги веднагапочна да вади буквите и да ги яде,а тази гума със сигурност не е подходяща за тази дейност. Сега съм постлала килимче от Али експрес (в Джъмбо също има). От едната страна има букви,но естествено са английската азбука,а с нея мисля да поизчакаме Grinning

# 560
Моите постоянно разглобяват пъзела и го дъвчат, почиствам парчетата с мокри кърпички, като преди това съм обрала боклуците с прахосмукачката. Никакви проблеми не сме имали. Много добре изолират студа от пода. Миришеше само първите няколко дни, сега вече няма аромат. 

# 561
  • София
Ние сме с уокър и се родих с него. Обикаля целия апартамент с него от има няма 2 месеца Simple Smile Като се измори го ползва за игра. И на вън го нося и тя си ходи, не ми се налага да ходя наведена. От доста време ходи за една ръка и е много щастлива. С другата прави такива бели, че ми побеля косата. Simple Smile
Лошото е че сме в ремонт и е една кочина, чак ми се реве вече.
Кити ще питам при майка ми дали правят такива торти, и като се разхождаме ще разпитам. Около нас има доста сладкарници. Simple Smile

# 562
Мами тази седмица има дрешки в Лидъл ние днес напазарувахме, сдобихме се с жълти дрешки за пролетта Laughing

# 563
  • София
Какво ви е мнението за коланите за прохождане?

# 564
  • Русе
На нас ни бяха много неудобни коланите за прохождане. Все залиташе напред, чак се превърташе каката. Не че не ги загубихме на първата разходка   Laughing  Не купихме нови. Но я водехме с един текстилен колан на баща й, под мишниците. Беше смешно, но ефикасно. Мисля сега и Йоана с него да водим.
И Йоана постоянно дъвче пъзела от пода. И аз го бърша с мокри кърпички.
За непразнуването на първи рожден ден съм го чувала, но не го спазваме. Но баща им не празува официално тази година 40 години. 
Каката е пак сополива, не свършиха тия вируси ей! Цялата клиника беше пълна с болни, сестрата от яслата каза, че и нея са заразили този път. Давам на Йоана витамин Ц, дано помогне....

# 565
И аз мисля за колан за прохождане, защото той вече върви свободно ,обаче се превъзбужда засилва се и пада Grinning . Голяма радост е за него да върви, през цялото време се смее миличкия. И днес забелязах че се държи за блузката си, явно за да не падне. Joy
 Вчера ходихме в мола със сестра ми да и търсим дрехи, понеже чака бебче Blush, и ми направи много лошо впечатление едно нещо, беше пълно с болни деца , които кашляха наляво и надясно и майките им не си правиха труда даже да им кажат да си слагат ръчичките на устата.. Бързо се изпарихмв от там , че след боледуването на Митко ме е страх да не се разболее пак. Praynig

# 566
Мами тази седмица има дрешки в Лидъл ние днес напазарувахме, сдобихме се с жълти дрешки за пролетта Laughing
На мен ми харесаха летните чувалчета за сън, но успях да докопам само едно. В десет и половина сутринта всичко беше оглозгано. Успях да взема и музикална книжка, но звуците са много слаби.
От тези колани за прохождане тръпки ме побиват. Все едно влача куче след себе си.
Мами, вашите бебчета позволяват ли непознат да ги държи ? При нас това е тема табу.

# 567
Кити, този който съм харесала е като гащи и с много къса твърда дръжка. Мисля да го ползвам вкъщи или на площадката зад нас. Другите са точно като каишка за куче и изглеждат ужасно неудобни.  Ортопеда каза че като проходи няма проблем. Но преди това не е препоръчително.

# 568
  • България
 Стела откакто навърши 3м. и разпознава хората е гушкана само от мен, татко й и кака й.

# 569
И аз взех днес дрешки от Лидл.
Но от миналия път си знам урока - или отивам сутринта в 8ч или хич не ходя.
Обикновено към 9ч всичко е разпокъсано, разхвърляно...  ooooh!
Взех комплект бодита, блузки, панталончета и 2 книжки.

Общи условия

Активация на акаунт